ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΙΠΑ Κουφαλίων Νο1

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, ανοίγουμε σήμερα τον φάκελο ΒΙΠΑ (Βιοτεχνικό Πάρκο) Κουφαλίων.
Η αντιπολίτευση του δήμου Κουφαλίων εδώ και δύο χρόνια ζητά, από τη διοίκηση του κ. Μπελίδη και από τους εκπροσώπους του δήμου που βρίσκονται στη διοίκηση του ΒΙΠΑ, τα στοιχεία που δείχνουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο, τι έχει ολοκληρωθεί και τι γίνεται στο μέλλον.
Ο κ. Μπελίδης, αν και προσωπικά συμμετέχει στη διοίκηση του ΒΙΠΑ ως εκπρόσωπος του δήμου, αρνείται πεισματικά, προβάλλοντας γελοία επιχειρήματα, να δώσει και το παραμικρό στοιχείο.
Αυτή η τακτική του κ. δημάρχου Κουφαλίων έχει εξοργήσει τόσο την αντιπολίτευση όσο και μέλη της συμπολίτευσης στον δήμο Κουφαλίων. Εάν πιστεύει ότι η διοίκηση του δήμου Κουφαλίων δεν εχει κάτι να αποκρύψει, τότε γιατί δεν δείνει τα στοιχεία;
Παρακάτω παραθέτουμε τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και του μέλους της συμπολίτευσης κ. Δεληπαλτίδη οι οποίες ματαίως ζητούν απάντηση. Από την επόμενη εβδομάδα το blog μας έχοντας στα χέρια του αδιάσειστα στοιχεία, θα αρχίσει να δίνει απαντήσεις ώστε να μάθει ο κόσμος των Κουφαλίων και της περιοχής τι πραγματικά έγινε και τι γίνεται με το ΒΙΠΑ Κουφαλίων.

Οι ερωτήσεις που δεν πήραν απαντήσεις...
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΠΑ
(οι ερωτήσεις κατατέθηκαν στο ΔΣ του δήμου στις 19/7/2010)
1. Πόσα οικόπεδα δημιουργήθηκαν προς πώληση από την ΒΙΠΑ ΑΕ;
2. Σε ποιους πουλήθηκαν και με τι αντίτιμο το καθένα;
3. Πόσα έμειναν απούλητα (αν έμειναν); Πόσα κράτησε για τον εαυτό του η εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του;
4. Τι χρήματα εισπράχθηκαν συνολικά από τις πωλήσεις και τι εισέπραξε ο δήμος Κουφαλίων με το ποσοστό 24%; (τι οικονομικό όφελος είχε ο δήμος;)
5. Ποιος ήταν ο ισολογισμός της ΒΙΠΑ ΑΕ από το 2007 έως και τις 30/6/2008 που βάσει καταστατικού διαλύονταν; (αν πήρε παράταση, με ποια απόφαση του ΔΣ της ΒΙΠΑ ΑΕ έγινε και πότε;)
6. Tι επιδότηση εισέπραξε η εταιρία κατασκευής του ΒΙΠΑ από τη συνολική κατασκευή του έργου και αν δικαιούνταν ο δήμος το ποσοστό του 24%;
7. Nα δοθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους το πρακτικό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αφού το ποσοστό του δήμου Κουφαλίων έπεσε στο 19% (σε αυτό ο κ. Μπελίδης ισχυρίστηκε ότι το ποσοστό του 24% ισχύει μέχρι και σήμερα) και πως θα πληρωθούν οι 81.000 €, αφού το ανωτέρω ποσό κατέβαλε αντί του δήμου Κουφαλίων η κατασκευάστρια εταιρία.
8. Που τοποθετήθηκαν τα χρήματα με την αύξηση του του μετοχικού κεφαλαίου και τι όφελος είχε ο δήμος Κουφαλίων με την ανωτέρω αύξηση;
9. Αν από την 1/7/2008 δημιουργήθηκε φορέας διαχείρισης του ΒΙΠΑ αποτελούμενος από τους οικοπεδούχους και τον δήμο Κουφαλίων. Και αν δημιουργήθηκε να δοθεί το καταστατικό και ποιοι εκπροσωπούν τον δήμο Κουφαλίων και με ποια απόφαση του ΔΣ του δήμου.
10. Αν έγινε οριστική παραλαβή του έργου από τον δήμο (τεχνική υπηρεσία του δήμου) και γιατί δεν έγινε σηματοδότηση όλου του ΒΙΠΑ αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος διότι τον διασχίζει ο δρόμος Κουφαλίων-Προχώματος.
11. Αν καθορίστηκε αντίτιμο στην ύδρευση και αποχέτευση (με ποια απόφαση του ΔΣ του δήμου) και αφού ήδη υπάρχει εγκατάσταση βιοτεχνιών.
12. Να δοθεί η σύμβαση με την κινητή τηλεφωνία και σε ποιου οικόπεδο είναι εγκατεστημένη η κεραία.
13. Να δοθούν όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΒΙΠΑ ΑΕ και ποια είναι η αμοιβή των μελών του ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου