ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Vivartia: Διευκρινίσεις για εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ

Διευκρινήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε η Vivartia με απαντητική επιστολή της σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου στη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά την έγκριση της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ, η θυγατρική εταιρία Δέλτα Τρόφιμα ΑΕ θα αποκτήσει ποσοστό 14,8% περίπου από την οικογένεια της κ. Μαίρης Χατζάκου και μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η θυγατρική θα αποκτήσει ποσοστό 43% από την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου. Και στις δυο περιπτώσεις, το τίμημα θα καταβληθεί σε μετρητά με την οριστική μεταβίβαση των αντίστοιχων μετοχών.

Διευκρινίζεται ότι στις 24.10.2006 τα τέκνα της Μαίρης Χατζάκου μεταβίβασαν στην Εταιρεία μας ποσοστό 21% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ. Μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έκρινε ως άκυρη την εν λόγω μεταβίβαση αντικαταστάθηκε η συμφωνία απόκτησης του 21% με συμφωνία για απόκτηση του 14.8% περίπου από την οικογένεια Μαίρης Χατζάκου υπό την αίρεση της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2010 εγκρίθηκε ομόφωνα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ η τροποποίηση του άρθρου 8 και εκκρεμεί η σχετική έγκριση από τη διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών της αρμόδιας Νομαρχίας.

Το δικαίωμα προαίρεσης της οικογένειας Χατζάκου μπορεί να ασκηθεί μεταξύ της τρίτης και πέμπτης επετείου από την οριστική μεταβίβαση του 14,8% περίπου της ΜΕΒΓΑΛ. Η νομική συγχώνευση των ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και ΜΕΒΓΑΛ αναμένεται να ξεκινήσει εντός 12 μηνών από την απόκτηση του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου.

Αναφορικά με το δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής της οικογένειας Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου στο νέο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει από την συγχώνευση, το ποσό που μπορεί να επενδύσει η οικογένεια στη συγχωνευμένη εταιρία, μετά από αποτίμηση ανεξάρτητου εκτιμητή, δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 43 εκατ. περίπου.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου