ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση του πράσινου δημάρχου Κουφαλίων στο ΠΑΣΟΚ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Κουφαλίων κ. Δημήτρης Μπελίδης σχετικά με την "καρατόμησή" του από το κόμμα στο οποίο και ανήκει και την οποία προλογήσαμε το μεσημέρι.

<< H απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Μ. Μηντσιούδη ως υποψήφιο δήμαρχο Χαλκηδόνας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ήρθε να αποκαλύψει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι δυστυχώς το κόμμα δεν έχει απαλλαχτεί από τις καθεστωτικές νοοτροπίες και τις "αγκυλώσεις" του παρελθόντος που το θέλουν παραμάγαζο κάποιων-ελάχιστοι έστω- επαγγελματιών της πολιτικής. Κι όλα αυτά παρά τον αγώνα που επιμένει να δίνει ο πρόεδρός μας Γ. Παπανδρέου για την ανατροπή αυτής της νοσηρής κατάστασης.
Η επιλογή του υποψηφίου, που φέρεται να στηρίχθηκε σε μια δήθεν δημοσκόπηση, μόνο στο αδιάβλητο των διαδικασιών δεν μπορεί να στηριχθεί. Είναι, πλέον, προφανές πως η απόφαση υπαγορεύθηκε από πολλά άλλα κριτήρια πλην αυτών των αυτοδιοικητικών και των συμφερόντων του κόμματος και ότι απλώς επινοήθηκαν κάποιες μέθοδοι προκειμένουν να λειτουργήσουν ως προκάλυψη περί δήθεν αντικειμενικών κριτηρίων.
Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η επιμονή σε ένα πρόσωπο που μόνο επιλογή νίκης δεν συνιστά; Και οι αποδείξεις έρχονται από την ίδια της ιστορία των πραγμάτων, αρκεί να θυμηθούμε ότι η επίσημη επιλογή του ΠΑΣΟΚ:
- Το 1994 κατήλθε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κόντρα στον τότε δήμαρχο ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηδημητρίου (εκλογή Χατζηδημητρίου με 53% από την πρώτη Κυριακή).
- Το 1998 κατήλθε ως υποψήφιος δήμαρχος και πάλι κόντρα στην επίσημη επιλογή του ΠΑΣΟΚ (Χρ. Χατζηδημητρίου) και τη δεύτερη Κυριακή στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ Ι. Τσουκνιδά, ο οποίος και εκλέχθηκε, ενώ το 2002 συνέβη και πάλι το ίδιο.
- Το 2006 χρίστηκε υποψήφιος δήμαρχος αλλά προς έκπληξη όλων που πήραν αυτή την απόφαση, ο εκλεκτός δεν μπόρεσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και αποχώρησε από την εκλογική μάχη, από την οποία τελικά βγήκα νικητής εγώ με 58% τη δεύτερη Κυριακή.
Δυστυχώς η ιστορία επαναλήφθηκε και τώρα ως κακόγουστη φάρσα, δικαιώνοντας πανηγυρικά τη λειτουργία του βρόμικου συστήματος των "φαντασμάτων". Αυτά είναι που "μαγείρεψαν" τις διαδικασίες για την εκ νέου επιλογή του επίσημου πλέον υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κόντρα στον εκλεγμένο δήμαρχο Κουφαλίων, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ΤΕΔΚ και επί τρεις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Το λυπηρό και συγχρόνως θλιβερό γεγονός είναι ότι όλα υπαγορεύθηκαν και εκπορεύθηκαν από τα μικροπολιτικά συμφέροντα βουλευτικού γραφείου, προς εδραίωση της "κυριαρχίας" του. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν ως μαριονέτες υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος, διατεταγμένα να εκτελέσουν την αποστολή αφανισμού στελεχών που αρνούνταν να προσκυνήσουν και να υπηρετήσουν τους σύγχρονους δεσπότες ενός φαύλου πολιτικού συστήματος.
Δυστυχώς κι αυτοί που εκ των πραγμάτων όφειλαν να γνωρίζουν τα όσα εξυφαίνονταν στο παρασκήνιο, προτίμησαν να συνταχθούν με αυτά αναζητώντας την κάλυψή τους σε διάτρητες και αμφισβητούμενες δημοσκοπήσεις, πιστεύοντας ότι έτσι εξασφαλίζουν την απνεχοποίησή τους.
Όλο αυτό το διάστημα εγώ δεν ενόχλησα κανέναν, πιστεύοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη αξιοκρατία και ότι το κίνημα επιβραβεύει έστω στο ελάχιστο τα στελέχη του και μάλιστα εκλεγμένους δημάρχους του, παρέχοντας σε αυτούς τη στήριξή του, πολύ περισσότερο όταν τίπιοτα αρνητικό δεν μπορεί να τους καταμαρτυρηθεί. Δυστυχώς όμως τα "μαγαζάκια" στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να υπάρχουν για να μπορούν να υπηρετούν τους κατά σύστημα βολεμένους, έστω και αν οι τελευταίοι με τον τρόπο τους εξασφαλίζουν τη νίκη σε υποψηφίους της ΝΔ.
Έτσι, επανέρχεται το ερώτημα εάν θα μπορέσει αυτή τη φορά ο εκλεκτός της Ιπποκράτους να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο ή αυτό θα γίνει από βουλευτικά γραφεία, με τρόπο ώστε να σιγουρευθεί η εκλογή του "γαλάζιου" υποψηφίου, για να μην εκτεθούν στο λαό για την επιλογή της ήττας.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Κουφαλίων το 1998 βάφτηκε "γαλάζιος" από τα κατορθώματα συγκεκριμένου βουλευτικού γραφείου που αντιμετωπίζει την περιοχή και την περιφέρεια ως αποικία του. Κόντρα σε όλα αυτά τα υποχθόνια σχέδια και τις ραδιουργίες, το 2006 έγινε "πράσινος" με την εκλογή μου που στηρίχθηκε στην κοινωνία και τηστήριξη του άδολου ψηφοφόρου.
Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους "τσιφλικάδες" της πολιτικής, που με κάθε τρόπο θέλουν ο νέος Καλλικρατικός δήμος να παραδοθεί σε υποψήφιο σχήμα που κάθε άλλο παρά αποτελεί εγγύηση της ενότητας και της ανάπτυξης, ενώ είναι και ο εκφραστής της οπισθοδρόμησης, θέση που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα κατά τις διαβουλεύσεις για το μεγαλόπνοο σχέδιο του Καλλικράτη, το οποίο πολεμήθηκε με σφοδρότητα.
Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, που οραματίσθηκε και για το ποίο αγωνίζεται ο πρόεδρός μας Γ. Παπανδρέου, συνεχίζει να θαυματουργεί αφήνοντας το κίνημα έρμαιο στις διαθέσεις και τα μικροπολιτικά προσωπικά συμφέροντα του καθενός και της αυλής του, αγνοώντας προκλητικά και επιδεικτικά τη λαϊκή βούληση.
Επιτέλους, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι γίνεται μέσα στις επιτροπές του, κανείς δεν αγωνιά για το μέλλον του κινήματος και την πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση; Μάλλον όχι, αφού κανείς δεν αντιδρά σε όλα αυτά, ούτε για τα προσχήματα, ακολουθώντας πολιτική μη ανάμειξης και τήρησς αποστάσεων.
Όλα αυτά, εγώ και όσοι με στηρίζουν, δεν προτιθέμεθα ούτε να τα αποδεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε δια της σιωπής, της αδράνειας και της απάθειας. Κι αυτό γιατί, πολύ απλά, δεν έχουμε το δικαίωμα να προδώσουμε τις προσδοκίες της υγειώς σκεπτόμενης και δρώσας κοινωνίας. Υπηρετούμε χρόνια χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικές ιδιοτέλειες το λαό και είναι αυτός που μας ωθεί να αντιδράσουμε απέναντι σ' αυτό το σύστημα.
Στο πνεύμα αυτό κινούνται οι προθέσεις μου που είναι, από τη μία να προχωρήσω στη συγκρότηση ανεξάρτητου συνδυασμού, όπως είναι άλλωστε και η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και από την άλλη να καταθέσω στα όργανα την κομματική μου ταυτότητα.
Κι ας μη βιαστούν μερικοί να κάνουν και πάλι λόγο για "αντάρτικο" και να επαναφέρουν διαδικασίες καρατόμησης. Να θυμίσω σε όλους αυτούς ότι το 2006 ως "αντάρτης" κατέβηκα στο στίβο των εκλογών και επιβραβεύτητα προς απογοήτευση όλων των αυτόκλητων σοφών ταγών του κόμματος. Οι μέθοδοι αυτές είναι πια τόσο ξεπερασμένες όσο και οι ίδιοι στην κοινωνία...
Ας συνειδητοποιήσουν ότι οι πραγματικοί εκλέκτορες υπάρχουν, ζουν και δρουν μέσα στην κοινωνία και όχι κρυπτόμενοι σε χλιδάτα γραφεία. Οι τελευταίοι κάποτε ίσως αφουγκραστούν τη φωνή των πραγματικών πρωταγωνιστών της ζωής, της κοινωνίας και της πολιτικής...>>

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΙΔΗΣ
Δήμαρχος Κουφαλίων

7 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΑΣ κ.ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες μεταξύ άλλων ενδιαφέροντων << Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν ως μαριονέτες υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος, διατεταγμένα να εκτελέσουν την αποστολή αφανισμού στελεχών που αρνούνταν να προσκυνήσουν και να υπηρετήσουν τους σύγχρονους δεσπότες ενός φαύλου πολιτικού συστήματος>>
    Κι εσύ Τάκη τέτοιο "προϊόν" είσαι όπως και οι υπόλοιποι δεξιοί και πασοκοι. Η κίνηση όμως που έκανες είναι έξυπνη και κατά τη γνώμη μου θα λειτουργήσει (και πάλι) συσπειρωτικά υπέρ σου κάτι αντίστοιχο με τις προηγούμενες εκλογές δλδ βγήκε ο συνδυασμός σου γιατί ήθελε ο πολύς κόσμος να φύγει εκείνος του Τσουκνιδά και όχι γιατί είχες μεγάλο ρεύμα αλλά ούτε και ο συνδυασμός σου ήταν επιλογή νίκης. Η επόμενη κίνηση σου προς τα έξω πάντως θα έχει ιδιαίτερη σημασία και βάρος .

    υγ.
    Έχει πλάκα πάντως πως όλοι σας χρησιμοποιείτε τους όρους αντάρτης και διασπαστής της παράταξης και παράλληλα ενωτικός και δίκαιος με όλους τους πολίτες περίπου κοινής αποδοχής ....κατά πως φυσάει ο άνεμος των προσωπικών σας συμφερόντων αλλά και εκείνων της αυλής σας απλά λαϊκίζοντας ..πάντα..

    υγ2
    ο ηγέτης προετοιμάζει τη διαδοχή του και φεύγει όταν είναι καιρός ενώ στις μέρες μας αυτό που κάνει ο πχ Γερανίδης ή ο Σαλαγκούδης το ίδιο κάνετε κι εσείς σε χαμηλώτερο επίπεδο , ή θα είστε πρωταγωνιστές οι ίδιοι ή θα ρυθμίζετε - επηρεάζετε τους επόμενους πρωταγωνιστές.

    καλή επιτυχία Τάκη
    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάκη,
    Σε πια κοινωνία ζεις??
    Ο Νέος Δήμος,προυποθέτει ισχυρές συμμαχίες και σοβαρές και ώριμες επιλογές!!
    Έβγαλε καμμιά ανακοίνωση ο Δαϊκούδης που δεν πήρε το χρίσμα?? Ή μήπως έβγαλε ο Αραμπατζής που το έχει???
    Θέλει σοβαρότητα το θέμα και όχι να τα βάζεις με το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ φταίει για την οπισθοδρόμηση των Κουφαλίων???
    Τί έκανες κύριε Μπελίδη στα τέσσερα χρόνια που διοίκησες τον Δήμο?? Ποιά τα έργα σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι Τάκη τον λέμε απο το Δημήτρη.
    Οπως τον Τσουκνιδά τον βάφτισαν Ιωάννη αλλα τον λέμε Γιάννη ομοίως και τον Μποχωρίδη ενώ τον Δαικούδη απο Παναγιώτη σκέτο Πάνο , τον Μαυρουδή πάντως πάντα Μαυρουδή τον λέμε έτσι για ανατροπή. Τα συνηθίζουμε κάτι τέτοια ριζο σπαστικά εμείς στα Κουφάλια.
    Σειρά σου τώρα να πεις σε πΟια κοινωνία ζεις ... και τι είδους αυστηρές ελεγκτικές επεμβάσεις αλλα και καινοτόμες προτάσεις έκανες εγκαιρως φυσικά .

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δν είμαι από Κουφάλια αλλά έχω καλή γνώμη για τον Μπελίδη. Ετσι απλά θεώρησα ότι έπρεπε να το γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ok,
    Για ρίξε μιά ματιά κιεδώ.

    http://www.makthes.gr/news/politics/61743/

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αληθεύει ότι ο Ζήσης Βαϊνάς δέχτηκε τηλεφώνημα από το Γραφείο του Καχριμάκη, που τον πίεσαν να κατεβεί στο ψηφοδέλτιο του Μηντσιούδη;
    Ζήση βγές και πές το δημόσια !!
    Είσαι νέο παληκάρι, μή γίνεις "κότα" σαν μερικούς που πρωτοστατούσαν για την άλλη λύση και τώρα μπαίνουν στο μαντρί, επειδή τους πίεσε ο "θείος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή