ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Περί εκλογών...

Του Απόστολου Στεργιάδη

Όσο οι μέρες κατάρτισης των ψηφοδελτίων πλησιάζουν για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο και η πολιτική ένταση αυξάνεται, καθώς και η επιθυμία για πολιτικό διάλογο και αντιπαράθεση.Καθημερινά διαβάζουμε στα blog της περιοχής μας, στις εφημερίδες και συζητούνται στα πηγαδάκια των καφενείων, ονόματα και ιδιότητες (πολιτικές ή μορφωτικές ή επαγγελματικές).Σ' αυτό το σημείο θα 'θελα να σταθώ και να καταγράψω την άποψή μου για την επιθυμία ή την εμμονή για κάποιους να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια είτε ως Δημοτικοί, είτε ως Τοπικοί σύμβουλοι με γνώμονα τα εσωτερικά ελατήρια του καθενός για προβολή ή την απόδειξη στο κοινωνικό σύνολο της ικανότητάς τους στο "εκλέγεσθαι".Ως γνωστόν ευθύνη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η "κατάρτιση συνδυασμού" καθώς και η επιλογή υποψηφίων. Είναι λοιπών ένας καλός τρόπος, πέραν των πολιτικών που πρεσβεύει κάθε υποψήφιος Δήμαρχος, να κριθεί και για τις ικανότητές του στην επιλογή συμβούλων και προσωπικοτήτων που θα τον πλαισιώσουν. Είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο για τον ψηφοφόρο της επιλογής του, για τον ποιο συνδυασμό θα ψηφίσει.
Βρισκόμαστε σε μια ιστορική αλλαγή του Αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας και ο καθένας που θέλει να εκλεγεί σε όποια βαθμίδα (από Περιφερειάρχης, ως τον εκπρόσωπο της μικρότερης Τοπικής Κοινότητας) θα πρέπει να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών των Πολιτών.
Πλέον μιλάμε για Αυτοδιοικητικές και όχι Δημοτικές εκλογές, οι Δήμοι μεγάλωσαν όπως και οι προσδοκίες από τους αιρετούς.
Πρέπει να γίνει απαίτηση από όλους μας μια καλλίτερη ποιότητα ζωής στον τόπο που κατοικούμε. Καλλίτερα σχολειά, καθαρότερα χωριά, έργα ποιότητας ζωής και όχι έργα "βιτρίνας".
Πρέπει κατά την γνώμη μου να αυξήσουμε τις απαιτήσεις από τους "εκλεγμένους" εκπροσώπους μας στον Δήμο, να ζητήσουμε περισσότερα, ποιοτικότερα, να κάνουν την ζωή μας πιο άνετη.
Πολλοί από σας έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη και διαπιστώσατε την διαφορά ποιότητας εξυπηρέτησης του Πολίτη από τον Δήμο. Ε λοιπών τέτοια ποιότητα ζητήστε τους. Τώρα θα μου πείτε ... καλά γίνονται από την μια μέρα στην άλλη να γίνουμε Ευρώπη;
Φυσικά και όχι, ζητήστε λύσεις στα απλά, καθημερινά προβλήματα, της καθαριότητας, της σχολικής στέγης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της εξυπηρέτησης μας, των αναγκαίων έργων στον τόπο μας.

Ο πολίτης έχει ένα ισχυρό όπλο ... την ψήφο του.
Τιμώρησε όλους όσους περιπαίζουν τις τύχες μας με ανύπαρκτο έργο.
Η φωνή του πολίτη είναι η ψήφος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου