ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Διακοπή δωρεάν διέλευσης διοδίων στα αναπηρικά αυτοκίνητα


Του Θεόδωρου Καράογλου

Το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της φανερώνει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει αφήσει έρμαιο στα οικονομικά συμφέροντα τα άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές εταιρείες, εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων με μια πρωτοφανή απόφασή τους διακόπτουν το μέτρο που ίσχυε για δωρεάν διέλευση των επιβατικών αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας. Η αυθαίρετη αυτή απόφαση έχει προκαλέσει αναστάτωση στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα οι ιδιωτικές αυτές εταιρείες, αρνούνται σε νεφροπαθείς, οι μετακινήσεις των οποίων είναι συχνές από και προς τις μονάδες τεχνητού νεφρού και σε άτομα με παραπληγία και γενικότερα αναπηρικά προβλήματα τη δωρεάν διέλευσή τους από τα διόδια. Είναι εμφανής η αδυναμία της Κυβέρνησης να παρέμβει και να προστατέψει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τα οποία θίγονται στο βωμό οικονομικών συμφερόντων. Μετά την μείωση των επιδομάτων και των δώρων που έχουν υποστεί όλοι οι Έλληνες πολίτες, ακόμη και τα άτομα με αναπηρία, είναι αδύνατον να υποστούν τα άτομα αυτά νέα αφαίρεση στο εισόδημά τους. Οφείλει η Κυβέρνηση να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία και να επιλύσει άμεσα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου