ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών των σχολείων της περιοχής του δήμου Χαλκηδόνας

Έντονο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν ο μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας οι οποίοι κινούνται από και προς τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.
Ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας κ. Χλωρός Γεώργιος απέστειλε επιστολή στον ΟΑΣΘ αλλά και στο στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρονται τα εξής:
"Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών του σχολείου μας από και προς τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Χαλκηδόνας, σας γνωστοποιούμε τα εξής.
1ον) Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους μεταφορείς των μαθητών του σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Δεν προηγήθηκε καμιά ενημέρωση από τους αρμοδίους φορείς με αποτέλεσμα, να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους και το μεγάλο πρόβλημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών να μην έχει λυθεί.
2ον) Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας ξεκινάει στις 8.05 και τελειώνει στις 13.50. Έτσι τα υπάρχοντα δρομολόγια του ΟΑΣΘ δεν εξυπηρετούν τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, διότι:
α) Από το Βαλτοχώρι δε διέρχεται το πρωί κανένα λεωφορείο. Οι μαθητές, για να φθάσουν σε στάση του ΟΑΣΘ, θα πρέπει να διασχίσουν με τα πόδια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου και την Εθνική οδό Θεσ/νίκης - Χαλκηδόνας, από διασταύρωση χωρίς φωτεινή σήμανση, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, ιδιαίτερα τις ημέρες με ομίχλη. Στην επιστροφή το λεωφορείο διέρχεται από Χαλκηδόνα στις 2.15 περίπου και τους αποβιβάζει σε στάση επί της Εθνικής οδού Χαλκηδόνας Θεσ/νίκης.
β) Από την Ελεούσα διέρχεται λεωφορείο στις 7.00 και τους αποβιβάζει στη Χαλκηδόνα περίπου στις 7.15. Το μεσημέρι δε διέρχεται λεωφορείο του ΟΑΣΘ από την Ελεούσα, οπότε οι μαθητές θα πρέπει να διασχίσουν την Εθνική οδό Χαλκηδόνας -Θεσ/νίκης, από διασταύρωση χωρίς φωτεινή σήμανση, κάτι που, επίσης, είναι πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα για τις ημέρες με ομίχλη, και να περπατήσουν άλλα δύο χιλιόμετρα περίπου.
γ) Από το Παρθένιο διέρχεται λεωφορείο στις 8.05, αποβιβάζει τους μαθητές στην πλατεία της Χαλκηδόνας στις 8.15 περίπου, και για να φθάσουν στο σχολείο μας οι μαθητές θα χρειαστούν άλλα 10-15 λεπτά. Το μεσημέρι διέρχεται λεωφορείο από Χαλκηδόνα περίπου στις 14.30.
δ) Από το Λουδία ξεκινάει στις 7.00, (το επόμενο στις 9.00) διέρχεται από το Μ. Μοναστήρι στις 7.05 περίπου, και αποβιβάζει τους μαθητές στην πλατεία της Χαλκηδόνας στις 7.20 περίπου. Το μεσημέρι διέρχεται από Χαλκηδόνα στις 14.30. Όλα αυτά τα καταθέσαμε στην πρόταση της μεταφοράς των μαθητών, στις 27/05/2010. 3ον) Για να λειτουργήσει σωστά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου προϋποτίθεται η ταυτόχρονη προσέλευση των μαθητών και η έγκαιρη μεταφορά τους στο σπίτι. Με την υπάρχουσα κατάσταση οι μαθητές των δημοτικών διαμερισμάτων της Ελεούσας, του Λουδία, του Μ. Μοναστηρίου, (66 σε σύνολο 145) προσέρχονται μία ώρα νωρίτερα το πρωί, δηλαδή θα πρέπει να ξυπνάνε στις 6.00- 6.15, για να προλαβαίνουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, οι δε μαθητές του Βαλτοχωρίου να επιστρατεύουν γονείς ή να καλούν ταξί για την προσέλευσή τους στο σχολείο. Κατά την επιστροφή τους προς τα δημοτικά διαμερίσματα αργοπορούν σε σχέση με τους μαθητές της Χαλκηδόνας περίπου μία ώρα. Δηλαδή από τη μια, ξεκινάει το ωρολόγιο πρόγραμμα με τους μαθητές των δημοτικών διαμερισμάτων ταλαιπωρημένους, και από την άλλη, τους μαθητές της Χαλκηδόνας να παρακολουθούν ξεκούραστοι τα μαθήματά τους. Αυτή η διάκριση συνεπάγεται προβλήματα για την εκπαιδευτική διαδικασία που συντελείται στο σχολείο μας. Εάν συνυπολογίσουμε ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ψάχνουν να βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν τον πολύτιμο χρόνο τους, καταλαβαίνουμε και άλλη μια διάσταση του προβλήματος, σχετικά με την ισότιμη μεταχείριση των μαθητών συγκριτικά με αυτούς των αστικών κέντρων, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων.
Για όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να προσθέσετε άμεσα τα απαραίτητα δρομολόγια από και προς τα δημοτικά διαμερίσματα Βαλτοχωρίου, Ελεούσας, Παρθενίου, Μ. Μοναστηρίου και Λουδία, προκειμένου να μεταφέρονται ασφαλείς οι μαθητές προς το σχολείο μας στις 08.00 το πρωί και από το σχολείο μας στις 14.00 το μεσημέρι. Συμπληρωματικά σας γνωστοποιούμε ότι ο συνολικός αριθμός των μαθητών, που θα εξυπηρετηθεί, μαζί με τους μαθητές του 1ου Γ/σίου Χαλκηδόνας είναι 145."
Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, στη ΝΑΘ - Γενική Δ/νση - Τμήμα Προμηθειών, στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσ/νίκης, στο δήμο Χαλκηδόνας και στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γ/σίου - 1ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας καθώς και στον τοπικό τύπο.
Δ.Κ.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΥΣΑΙ ΘΑ ΝΑΑΑ ΑΑ ΣΗ ΠΟΥΣΑΙ ΘΑΝΑΣΗ

    αρε Ζαμπέτα εσύ πέθανες αλλα έμειναν πίσω οι μπαγλαμάδες και άλλα όργανα ...
    Κρίμα Σάκηηη
    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ17 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:27 π.μ.

    Επί 3 συναπτά έτη 2007 - 2008 -2009 είχα την επιμέλεια και τον συντονισμό της μετάβασης των μαθητών απο και πρός τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Χαλκηδόνος και Κουφαλίων (τεχνικό λύκειο).
    Αντιμετωπίσαμε μαζί με τον Δήμαρχο Αξιού το πρόβλημα της διακίνησης απο Μάλγαρα - Κουφάλια
    και τα 3 προαναφερθέντα έτη.
    Ο λόγος ήταν η χαμηλή έως και ανύπαρκτη διακίνηση (εκτός των πρωινών και μεσημεριανών δρομολογίων)των κατοίκων των Μαλγάρων , Κυμίνων , Βραχιάς , Αδένδρου , Παρθενίου , Χαλκηδόνας και Κουφαλίων.
    Παρα ταύτα με μεγάλη προσπάθεια είχαμε φέρει σε πέρας μία "προβληματική" εκ των περιστάσεων μετακίνηση (ο σχετικός φάκελος είναι στο αρχείο).
    Η αναφορά έγινε και είναι αφιερωμένη στον ευτραφή κύριο που ασχολείται με τις αγοραπωλησίες βαρέων οχημάτων και τον "λογοτιμήτη" φίλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή