ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εγκαίνια μνημείου Μικρασιατικής γενοκτονίας


«Όσο ζει η μνήμη και η ιστορία αποτυπωμένες, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, δεν υπάρχουν χαμένοι πολιτισμοί. Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός είναι μέσα στις καρδιές μας, στις μνήμες μας και στην αγάπη μας», τόνισε ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης στα εγκαίνια του μνημείου της Μικρασιατικής Γενοκτονίας στα Διαβατά.

Το μνημείο για τη Μικρασιατική Γενοκτονία φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Τσιάρα με πρωτοβουλία του δήμου Εχεδώρου και του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Φανάρι». «Η ημέρα των εγκαινίων του μνημείου είναι επίσης ημέρα θαυμασμού γι’ αυτούς που ήρθαν στη μητέρα πατρίδα με μοναδικό εφόδιο τη δύναμη της ψυχής τους. Ως δημοτική αρχή στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε σύλλογο που τα μέλη του ως ενεργά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας θα μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές ιστορικές αλήθειες και μνήμες και θα καλλιεργούν στις συνειδήσεις όλων μας αρχές, αξίες και ιδανικά», τόνισε ο δήμαρχος Εχεδώρου.

Ο κ. Σταματάκης ανακοίνωσε πως πρόθεση του είναι η δημιουργία Μουσείου για τη Μνήμη της καταστροφής του Μικρασιατικού, του Ποντιακού και του Θρακικού ελληνισμού όπου θα εκτίθενται κειμήλια, παραδοσιακές ενδυμασίες, φωτογραφίες εποχής και θα προβάλλονται ιστορικά ντοκιμαντέρ.

11 σχόλια:

  1. Σωστό ως σημείο αναφοράς και μνήμης,

    αλλά γιατί τώρα?
    Τόσο προεκλογικό καραγκιοζιλίκι.
    Τόσες κωλοτούμπες ? Δε σέβεστε τίποτα .
    Άλλοι βγάλανε στους δρόμους των χωριών μηχανήματα χωματουργικά , άλλοι κάνουν αποκαλυπτήρια και η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για φτηνό λαϊκισμό και τίποτα παραπάνω.
    Τα έργα γιατί δεν έγιναν στον καιρό τους? Τα μνημεία γιατί τα ανακαλύπτεις τώρα? ξέρεις πόσες δεκαετίες πέρασαν από τον ξεριζωμό ??

    Αρκετοί από εμάς ;είμαστε απόγονοι δεύτερης και τρίτης γενιάς των τότε προσφύγων «»ξέρεις τότε με το συνωστισμό»» και τα μάθαμε από πρώτο χέρι και ξέρουμε να μετράμε χρόνια χωρίς να ξεχνάμε ενώ εσύ μαζί με τους όμοιους σου θυμήθηκες στο τσακιρκέφι να κάνεις και μια αποκάλυψη. Την αποκάλυψη του Σταματάκη και του κάθε Σταματάκη που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους σε τέτοιους καιρούς και μάλλον υπάρχουν πολλοί Σταματάκηδες σε πολλά χωριά και είναι όλων των αποχρώσεων ..
    Όλοι την ίδια μούρη έχετε τελικά απλά το μοντέλο σας βγαίνει σε τέσσερα χρωματάκια .

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωστή και μή εξαιρετέα κυρία Δημάρχου τριγυρνά τα μεσάνυχτα με έναν κουβά άσφαλτο και ένα μυστρί, κλείνοντας ρωγμές και λακούβες, φωνάζοντας "τον ανεπρόκοπο, τον άχρηστο, κι αυτά εγώ πρέπει να τα κάνω;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. vereniki, xereis poios o proedros tou syllogou mikrasiaton pou ekane to mnimeio? mipos xereis kai pou ergazetai o proedros tou syllogou?

    ante giati o kathe verenikis, exei ginei timitis ton panton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι δεν ξέρω . Περιμένω να ενημερώσεις.

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. rota na matheis, kai meta na ekfereis apopsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε λες τίποτα.
    Αυτό που έγραψα είναι σαφές .
    Τώρα το ποιός είναι πρόεδρος και που εργάζετε σου είπα πως δεν γνωρίζω αλλα σίγουρα έχει σχέση με τον προεκλογικό χαρτοπόλεμο η κίνηση τουλάχιστον ημερομηνιακά .
    Τώρα τα περι τιμητή κλπ τα αφήνω..

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ μπορεί να ακούστηκα , εσύ χάθηκες ...

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. den eipate telika pou doulevei o proedros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Πρόεδρος είναι κτηνοτρόφος ...αριβώς επάνω απο εσένα ανώνυμε 4 Νοεμβρίου 2010 10:44 μ.μ. το είδος που αντιπροσωπεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή