ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αποχή; ίσως ναι...

Οι γενικολογίες που ακούστηκαν στις ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων στον δήμο Χαλκηδόνας μας έφεραν σε πραγματική αμηχανία αφού κανείς δεν αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα σημασίας.
Κανείς τους δεν μίλησε για το τι θα γίνει από 1/1/2011 με το φλέγον θέμα της καθαριότητας. Μια καθαριότητα που περνάει αποκλειστικά στα χέρια των δήμων χωρίς να μπορούν πλέον να συνάψουν συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες. Μια καθαριότητα που θα χρειαστεί μηχανήματα, απορριματοφόρα και προσωπικό. Και όπως είναι γνωστό οι προσλήψεις έχουν παγώσει, χρήματα για αγορά νέων μηχανημάτων δεν υπάρχουν, η ΣΑΤΑ μειώθηκε κατά 33%, τα τραπεζικά δάνεια τρέχουν και αναμένεται και η "μετακίνηση" (απόλυση για εμάς) των συμβασιούχων.
Κανείς τους δεν αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με το σύστημα είσπραξης των δημοτικών τελών. Θα συνεχίσουν οι χρεώσεις όπως είναι ή θα υπάρξει ένα νέο ενιαίο τιμολόγιο για ολόκληρο τον δήμο;
Κανείς τους δεν αναφέρθηκε στις θέσεις που θα δημιουργηθούν και τις οποίες θα καταλάβουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν. Ο νέος δήμαρχος θα δικαιολογεί 5 (!!!) έμμισθους ειδικούς συμβούλους.
Κανείς τους δεν αναφέρθηκε στην παιδεία, στις παιδικές χαρές, στα πάρκα, στη νεολαία, στον αθλητισμό.
Όλοι τους όμως ζήτησαν την ψήφο του λαού. Μια ψήφο που αύριο θα την ξεχάσουν και θα βάλουν τον ψηφοφόρο στην άκρη (όπως γίνεται πάντα). Μια ψήφο που θα τους κάνει δυνατούς και μας αδύνατους.
Αποχή; Ίσως ναι...και ας μην ακούμε τα σλόγκαν τύπου "αποχή = αποδοχή = συνενοχή"
Αυτά τα λένε για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο έτσι ώστε να σφετεριστούν αυτοί τη δύναμη του απλού ψηφοφόρου και να την χρησιμοποιήσουν για τα οφέλη της εκλογής τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου