ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νέα παράταση για την περαίωση?

Λίγο πριν τη λήξη της παράτασης που δόθηκε για τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση της περαίωσης, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει διευκρινιστική εγκύκλιο στις κατά τόπους ΔΟΥ για τα διαδικαστικά της εφαρμογής του μέτρου.

Το ευτράπελο της υπόθεσης, βέβαια, είναι ακριβώς ότι η εγκύκλιος αναμένεται να φτάσει στα γραφεία των εφοριών απόψε ή το αργότερα αύριο, δηλαδή μία εργάσιμη μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας (29 Νοεμβρίου), ενώ η διαδικασία «τρέχει» εδώ και ένα περίπου μήνα.

Έτσι, έγκυρες πηγές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή συνδέεται προφανώς και με νέα, δεύτερη παράταση που σκοπεύει να ανακοινώσει το υπουργείο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν χρήση της ρύθμισης της περαίωσης.

Η απόφαση αυτή, βέβαια, πιθανότατα να ενισχυθεί και από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η προσέλευση στις εφορίες για την υπαγωγή στις διατάξεις της περαίωσης είναι αθρόα. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, συγκλίνουν, στο ότι το υπουργείο βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει τους εισπρακτικούς στόχους που έχει θέσει το ΥΠΟΙΚ.

Μάλιστα, ο όγκος των εργασιών στις κατά τόπους ΔΟΥ είναι τόσο μεγάλος, που σε πολλές περιπτώσεις το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο επαγγελματιών και επιχειρηματιών που σπεύδουν να υποβάλλουν τα σχετικά αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου