ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αυξήθηκαν κατά 5,5% οι διαγραφές στο ΒΕΘ

«Τσίμπησαν» κατά 5,5% οι διαγραφές το δεκάμηνο του έτους Έντονα ένιωσε τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, το δεκάμηνο του έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μητρώου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ) καθώς οι εγγραφές κατά το εξεταζόμενο διάστημα κατέγραψαν πτώση έναντι του περσινού αντίστοιχου διαστήματος κατά 18% και οι διαγραφές αύξηση κατά 5,5%.
Συγκεκριμένα οι εγγραφές κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2010 ανήλθαν σε 791 έναντι 966 το περσινό δεκάμηνο. Οι περισσότερες εγγραφές το δεκάμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκαν το Μάρτιο (111) με τον Σεπτέμβριο να ακολουθεί με 108. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εγγραφές αφορούν ατομικές επιχειρήσεις (564) και έπονται οι ομόρρυθμες (154).
Η πλειονότητα των εγγραφών αφορά νέες επιχειρήσεις (749), ενώ 9 άλλαξαν αντικείμενο, 12 νομική μορφή, 15 έκαναν επανέναρξη, 1 συγχωνεύτηκε, 7 άλλαξαν αντικείμενο και 5 επιμελητηριακή περιφέρεια. Τα σκήπτρα στις εγγραφές κατέχουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των διάφορων υπηρεσιών (171), ακολουθούν τα οικοδομικά επαγγέλματα (120), τα συνεργεία -ναυπηγεία (103) και τα είδη ένδυσης (63). Πανομοιότυπη είναι η εικόνα και για την περσινή χρονιά με τις διάφορες υπηρεσίες να βρίσκονται στην κορυφή των εγγραφών (154), τα οικοδομικά επαγγέλματα να ακολουθούν κατά πόδας (143), τα συνεργεία - ναυπηγεία (120) και τα είδη ένδυσης (91).

Αυξημένες οι διαγραφές
Σε 1.327 ανήλθαν οι διαγραφές το δεκάμηνο του έτους έναντι 1257 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η πλειονότητα των διαγραφών το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2010 καταγράφηκε τον Ιούλιο (186) με τον Μάρτιο (155) να ακολουθεί. Τη μερίδα του λέοντος στις διαγραφές κατέχουν οι ατομικές επιχειρήσεις (1075).
Ο κύριος λόγος για τις διαγραφές ήταν το γεγονός ότι κρίθηκαν ασύμφορες (596) ενώ σημαντικός ήταν ο αριθμός των επιχειρήσεων (427) που διαγράφηκαν καθώς οι ιδιοκτήτες τους συνταξιοδοτήθηκαν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο περσινό διάστημα 427 επιχειρήσεις από αυτές που διαγράφηκαν κρίθηκαν ασύμφορες, αριθμός μειωμένος κατά 39,5% έναντι της φετινής χρονιάς.
Οι μεγαλύτερες απώλειες στις διαγραφές κατά την τρέχουσα χρονιά καταγράφηκαν στις διάφορες υπηρεσίες (276) με τα είδη ένδυσης (173) και τα οικοδομικά επαγγέλματα (113) να ακολουθούν.
Το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι περισσότερες διαγραφές αφορούσαν τα είδη ένδυσης (277) ενώ μεγάλος ήταν ο αριθμός των επιχειρήσεων από το χώρο των διάφορων υπηρεσιών (186) που διεγράφησαν από το μητρώο του επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου