ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αστυνόμευση εδώ και τώρα !!!!

Δεν έχουν σταματημό τα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή της Χαλκηδόνας.
Κάτοικοι θεωρούν ότι η συνδρομή του τμήματος συνοριοφυλάκων Αγίου Αθανασίου κρίνεται πλέον απαραίτητη καθώς, όταν στο παρελθόν είχε επέμβει στο χοντρό πρόβλημα της αγοραπωλησίας ναρκωτικών στη Χαλκηδόνα το πρόβλημα είχε εξαλειφθεί μερικώς.
Επίσης απαραίτητη κρίνεται και η παρέμβαση της Γενικής Ασυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης αλλά και των δημάρχων Χαλκηδόνας, Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου καθώς και του νέου δημάρχου του ενιαίου δήμου Χαλκηδόνας κ. Παναγιώτη Δαϊκούδη (Οι εκλογές τελείωσαν...Ας κοιτάξουν και λιγάκι τους δημότες του οι 3 δήμαρχοι και όχι να τα αφήσουν όλα στην πλάτη του κ. Δαϊκούδη).
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το τμήμα των Κουφαλίων και η τροχαία Χαλκηδόνας έχουν πληρότητα σε αστυνομικούς αλλά από ότι φαίνεται αδυνατούν να επέμβουν δραστικά αφού η πολιτεία τους χρησιμοποιεί για να μοιράζουν...κλήσεις και μηνύσεις!!! (σύμφωνα με τα όσα λέγονται στην πιάτσα) δημιουργώντας όμως έτσι ένα κλίμα υποβάθμισης των αστυνομικών που κατά τη γνώμη μας προσπαθούν αρκετά στην πάταξη του εγκλήματος.

6 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΝΤΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΕΜΦΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΛΗΣΤΕΙΕΣ-ΚΛΟΠΕΣ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΛΠ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ (Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΑΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΠΤΩΝ Η ΔΡΑΣΤΩΝ-ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ-ΤΑΤΟΥΑΖ-ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΝΑΤΟ Η ΕΘΝΙΚΟΤΙΤΑ ΤΟΥ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΑΙΡΕΩΤΗΤΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πάμε ένα χρόνο πίσω:


    Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

    Περιπολούν εθελοντές στη Νέα Μεσήμβρια
    Με ολονύκτιες περιπολίες προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους οι κάτοικοι της Νέας Μεσημβρίας. «Φύλακες άγγελοι» των συγχωριανών τους έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι διακόσιοι κάτοικοι-εθελοντές της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης που έχουν συστήσει μια άτυπη πολιτοφυλακή, με σκοπό την προστασία των περιουσιών τους μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή τους.
    Μόλις ο δείκτης του ρολογιού στην εκκλησία του χωριού δείξει την 11η βραδινή, ομάδα ανδρών που συνήθως ξεπερνάει τα δέκα άτομα, με ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα ανά χείρας, αρχίζει το «όργωμα» της περιοχής. Μέσα από τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους πραγματοποιούν ανά ζεύγη ή τριάδες περιπολίες, προσπαθώντας με το άγρυπνο μάτι τους να εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο και να ενημερώσουν την Αστυνομία. Στις 4 τα ξημερώματα, η αποκαλούμενη ως βάρδια των «11» παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη που πάει μέχρι τις 6 το πρωί.
    Όχι, δεν πήραν το νόμο στα χέρια τους, υποστηρίζουν οι ίδιοι, απλά επαγρυπνούν, θέλοντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. «Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι κλοπές και οι διαρρήξεις ήταν στην ημερήσια διάταξη της Νέας Μεσημβρίας», τονίζει, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αριστείδης Αραμπατζής, δήμαρχος του Αγίου Αθανασίου, όπου διοικητικά ανήκει η Νέα Μεσημβρία. «Κάποιο διάστημα, συνεχίζει, οι γυναίκες του χωριού δεν κάθονταν στα σπίτια όταν έλειπαν οι σύζυγοί τους. Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μάς λένε ότι δεν υπάρχει προσωπικό και οχήματα».
    Η ιδέα των νυχτερινών περιπολιών «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης του χωριού που αριθμεί 3.500 κατοίκους και έτυχε ευρείας αποδοχής. Όπως εξηγεί ο κ. Αραμπατζής, το πρόγραμμα των υπηρεσιών βγαίνει από τοπικό σύμβουλο -συνταξιούχο αστυνομικό- και αναρτάται στο καφενείο του χωριού που έχει μετατραπεί σε «αρχηγείο» των εθελοντών.
    Αντίστοιχο μέτρο υιοθετήθηκε κατά τις αρχές του έτους από τη δημοτική αρχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 15 εθελοντών-κατοίκων του δήμου. Μάλιστα, στις περιπολίες που γίνονται κατά τις βραδινές ώρες με οχήματα του δήμου συμμετέχει ο ίδιος ο δήμαρχος, Σάββας Σερασίδης.
    «Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το ρόλο της Αστυνομίας. Θέλουμε όμως να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών μας, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι είμαστε κοντά τους», σημειώνει σε δηλώσεις του. Προσθέτει ότι «η προσοχή μας στρέφεται σε αλάνες και σχολικά προαύλια όπου κινούνται ύποπτα στοιχεία». Σύμφωνα με τον κ. Σερασίδη, οι περιπολίες θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία που θα δημιουργηθεί το φθινόπωρο.

    πηγη:http://salonicanews-astinomika.blogspot.com/2009/08/blog-post_7923.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντελημπούρας ξανά.
    Καλή η κίνηση των πολιτών της Μεσήμβριας από άποψη τοπικής συνοχής αλλά επικίνδυνη. Αν πέσουν σε περιστατικό τι θα γίνει? Άντε και στη Μεσήμβρια και στο Ζορμπά μετά τις 11 κυκλοφορούν οι τοπικοί στη Χαλκηδόνα ποίοι κυκλοφορούν ?Στα Κουφάλια? .Αν ακόμα χειρότερα υπάρξουν θύματα ή τραυματίες ποιος θα καλύψει τον ομολογουμένως ευσυνείδητο πολίτη? ο Αραμπατζής και ο κάθε Αραμπατζής που θα κρυφτεί πίσω από ένα χαρτί και μια ημερομηνία που θα τον καλύπτει και θα λεει πως αυτός το επισήμανε εγκαίρως? ενώ τη δική του/ς περιουσία την προστατεύουν σεκιούριτι και το σόι τους το συνοδεύουν παντού?

    Όταν η συντεταγμένη πολιτεία είναι ανίκανη γίνονται τέτοιες κινήσεις ή κινήματα αλλά το θέμα είναι αυτοί οι ένστολοι και υψηλά αμειβόμενοι γιατί δεν κάνουν τη δουλειά τους και αφού δεν την κάνουν γιατί δεν τους παραιτούν παρά τους δίνουν και εφάπαξ και σύνταξη στα 42 , 43 ? Στον ακριτικό Άγιο Αθανάσιο πρέπει να εδρεύον οι συνοριακοί?

    Τα ναρκωτικά στη Χαλκηδόνα είναι τωρινή υπόθεση ή πολύ παλιότερη ? Η πτώση του τζίρου του Δενδροποτάμου μεταφέρθηκε στη Χαλκηδόνα "αναβαθμίζοντας "και τη γύρω περιοχή ή κάνω λάθος ?
    Έγινε και αντικατάσταση των γύφτων δλδ εκδιώχθηκαν στην ουσία οι ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία και επί πολλά χρόνια κάτοικοι Χαλκηδόνας με καινούργιους .Τυχαίο ? να νομίσω? Τσιτουρίδη τι λες κιεσύ? Τι αξία έιχαν και τι αξία έχουν τώρα τα οικόπεδα στα "γύφτικα"?

    Ο Νικόπουλος , ο Τσιτουρίδης ,και κυρίως οι περί αυτών δεν πήραν χαμπάρι ποτέ τίποτα? Αν πήραν τι κινήσεις έκαναν ? έκαναν καμιά απεργία πείνας ή μήπως έκλεισαν κανένα δρόμο? Κοινό μυστικό ότι στη Χαλκηδόνα το "πάνε" για καπετανάτο αλλά και τι να κάνουν/με οι άνθρωποι .
    Οι τοπικοί "άρχοντες" δεν προλαβαίνουν από ταβέρνες λουκάνικα(βλέπε Μπελίδη), μίζες και γλειψίματα ανώτερων ιεραρχικά από αυτούς κομματόσκυλων φροντίζοντας για την προσωπική τους εξέλιξη. Διάβαζα παραδίπλα πως ο Δαικούδης άρχισε καλά επικοινωνιακά γιατί έκανε λεει μετεκλογική βόλτα στα χωριά του νέου δήμου και σκέφτομαι μήπως τελικά αυτή η ιστορία με το επικοινωνιακό παιχνίδι πρέπει να κοπεί μαχαίρι και να εκλέγουμε ανθρώπους ουσίας , αποτελεσματικούς έστω και ψυχρούς τεχνοκράτες και ας είναι και μουντρούχοι ή μονόχνοτοι παρά τους καβαλημένους σουρταφερτζήδες καλησπερτζήδες καραγκιόζηδες που χαμογελούν μονίμως και θέλουν και Image Maker ?

    verenikis

    υγ
    Έγραψα και παλιότερα πως δεν πρέπει να μπλέκουμε τον Τσε Γκεβάρα με τον Φον Παπάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. verenikis ,exeis apolyto dikaio se osa anaferesai.
    Tha diafonhsw mazi sou sto thema twn gyftwn.To erwthma den tha eprepe na to apeythyneis ston Nikopoulo kai ston Tsitouridh alla ston Thlemaxo Miskakh . Aytos htan h aitia pou hrthan aytoi oi gyftoi sthn Xalkhdona kai fysika oi osoi diadexthhkan ton Miskakh den ekanan tipota gia na tous diwxoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις δίκιο.

    Αλλα το θέμα είναι τώρα που ξέφυγε η όλη ιστορία τι γίνεται.

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. twra verinikis as elpisoume oti oi kainourgioi syndhmotes mas pou pistevw pws einai poio drasthrioi apo mas (vlepe leitourgeia katasthmatwn tous, vlepe erga: apoxevtiko, kentro ygeias, trapezes)tha vohthhsoun na ginei kati , giati to kako sto diko mas xwrio htan pws oloi oi dhmotikoi arxontes plhn Tsitouridh pou eixe diasyndeseis oloi oi alloi htan exartwmenoi twn dhmarxwn twn Koufaliwn kai den milaw kai gia ton anhmporw ton teleytaio dhmarxo mas.xasame polla san xwrio kai vevaia oi katoikoi exoume thn megalyterh euthunh kai as mhn kanoun parapona twra na skeftonte otan pane sthn kalph axioi ths chfou mas eimaste. paraponiountchfizwntas

    ΑπάντησηΔιαγραφή