ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

"Αυτογκόλ" Τσιτουρίδη - Νικόπουλου

(Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν από το χθεσινό ΔΣ)

"Ισόπαλη 1-1 αλλά με αυτογκόλ" ήρθε η χθεσινή αναμέτρηση του πρώην δημάρχου Χαλκηδόνας κ. Π. Τσιτουρίδη και του νυν κ. Α. Νικόπουλου.
Το "ματς" αφορούσε τα όσα δημοσίευσε στο περιοδικό του δήμου ο κ. Νικόπουλος και συγκεκριμένα τις οφειλές του δήμου για τις καταδικαστικές αποφάσεις της πρώην διοίκησης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού το οποίο, σημειωτέο, είναι ένα πολύ καλό και "τζαμπέ" μέσο προβολής για τα όσα θέλει να περάσει η διοίκηση του δήμου με τα λεφτά των δημοτών (βλ.παλαιότερη ανάρτησή μας) οι συνολικές απαιτήσεις, μετά από προσφυγή προμηθευτών στη δικαιοσύνη, αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ.
Πολλά από αυτά αφορούν απαιτήσεις προμηθευτών οι οποίοι όμως δεν έχουν(;) τα ανάλογα παραστατικά για τις εργασίες που πρόσφεραν στον δήμο και προχώρησαν σε απαίτηση των όσων διεκδικούν μέσω της δικαιοσύνης, με την παρότρυνση του κ. Νικόπουλου, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ το χρέος αφού ο δήμος Χαλκηδόνας δεν δέχθηκε να πληρώσει το αρχικό ποσό απαίτησης με αποτέλεσμα οι καταδικαστικές αποφάσεις να συνοδεύονται τόσο από την ομολογία των προμηθευτών (οι οποίοι μπορεί και να διόγκωσαν κατά πολύ τα όσα έχουν λαμβάνει αφού δεν υπάρχουν παραστατικά) όσο και από τους ανάλογους τόκους, διογκώνοντας έτσι το χρέος του δήμου.
Εκτός αυτού, πολλά από τα παραπάνω χρέη για τα οποία η διοίκηση του κ. Νικόπουλου έλαβε δάνειο 1.500.000 ευρώ για να τα αποπληρώσει έχουν προστεθεί και στις καταδικαστικές αποφάσεις, δηλαδή, παρουσιάστηκαν δύο φορές (για το θέμα υπερασπίστηκε τις θέσεις του κ. Τσιτουρίδη και ο επί 3ετίας αντιδήμαρχος οικονομικών και δεξί χέρι του κ. Νικόπουλου, κ. Ζήσης Βαϊνάς).
Όσο για τα 2.000.000 ευρώ που αναφέρει στο περιοδικό ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, ισχυρίστηκε ότι ήταν τυπογραφικό λάθος (!!!) ενώ ο κ. Τσιτουρίδης ισχυρίστηκε πως το χρέος από τις καταδικαστικές αποφάσεις δεν ξεπερνάει τις 260.000 ευρώ.
Ωστόσο, η διοίκηση του δήμου απέφυγε να απαντήσει πόσο χρέος θα αφήσει όταν αποχωρήσει από τη θέση της. Σϊγουρα περισσότερα από 2.500.000 € εάν υπολογίσουμε πως το δάνειο του 1.500.000 έχει και τους ανάλογους τόκους.
Βέβαια, τα χρέη είναι της προηγούμενης διοίκησης η οποία τα παρέλαβε από την προηγούμενη και πάει λέγοντας και αντί να καθήσουν σε ένα τραπέζι για να προχωρήσουν μαζί για το καλό όλων, διαιωνίζουν την κατάσταση με αποτέλεσμα να μένει στάσιμος ο τόπος.
Αυτά βλέπουν οι πολίτες και σε συνδυασμό με τα όσα γίνονται τελευταία σε Πανελλήνια κλίμακα απαξιώνουν του πολιτικούς...και όχι αδίκως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου