ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Tελευταία ευκαιρία για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μια ακόμη ευκαιρία για να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους, πριν επιστρατευτούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως κατασχέσεις ακινήτων και καταθέσεων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 500.000 οφειλέτες του δημοσίου.

Οι οφειλέτες που θα προσέλθουν αυτοβούλως στην Εφορία μέχρι τις 31 Μαίου για να εξοφλήσουν εφάπαξ το 100% ή τουλάχιστον το 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, το δημόσιο θα τους «χαρίσει» έως και το 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο:

  1. Στην ρύθμιση υπάγονται:

- - Οφειλές, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

- - Οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης ή έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή έχουν υπαχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση που τηρείται κατά την υποβολή της αίτησης.

  1. Δεν υπάγονται στη ρύθμιση, ακόμη και αν ζητηθεί από τον οφειλέτη, οφειλές υπέρ ξένων κρατών, καθώς και τυχόν οφειλές, που από ειδικές διατάξεις, δεν επιτρέπεται η απαλλαγή τους από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
  2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η υποβολή αίτησης από τον οφειλέτη ή οποιοδήποτε συνυπόχρεο για την οφειλή πρόσωπο και ταυτόχρονη καταβολή έως τις 31 Μαΐου 2010.
  3. Στην περίπτωση εφάπαξ καταβολή του 100% της οφειλής, έως τις 31 Μαΐου, ο οφειλέτης απαλλάσσεται από το 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν τις οφειλές έως την ημέρα της καταβολής.
  4. Εάν μέχρι τις 31 Μαϊου καταβληθεί το 50% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο οφειλέτης απαλλάσσεται από το 60% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημέρα της καταβολής. Το 50% της οφειλής πρέπει να αφορά το σύνολο μεμονωμένης εγγραφής ή εγγραφών κατά το μέρος αυτών που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Το ποσό της οφειλής που απομένει βαρύνεται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
  5. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν τόσοι οι οφειλέτες όσο και οι συνυπόχρεοι, εγγυητές ή ευθυνόμενοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο (όπως πχ ποινικά υπεύθυνοι), με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
  6. Οι κληρονόμοι αποβιωσάντων οφειλετών μπορούν να καταβάλουν τις οφειλές με τις ίδιες προϋποθέσεις και απαλλαγές από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Οι οφειλέτες σύζυγοι για το φόρο εισοδήματος που προέκυψε από την κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος δύνανται να τα καταβάλουν με τις ίδιες προϋποθέσεις και απαλλαγές από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, όπως ορίζονται στις διατάξεις του νόμου, δεδομένου ότι η ευθύνη καταβολής ανήκει στον κάθε σύζυγο χωριστά για το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά του.
imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου