ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η έδρα στο Κουφάλια, ιστοτρική έδρα στη Γέφυρα και το όνομα Δήμος Χαλκηδόνας.

Τα χέρια ενώνουν "πράσινοι" και "γαλάζιοι" στο νέο δήμο Χαλκηδόνας δίνοντας για ακόμα μια φορά το κλισέ "η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώμα".
Η χθεσινή σύναξη στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τον Άγιο Αθανάσιο, τα Κουφάλια και τη Χαλκηδόνα σε γνωστό cafe της Χαλκηδόνας, φανερώνει πως η σύμπραξη των δυνάμεων είτε αποτελεί πράξη του γνωστού "κλισέ" είτε αποτελεί απλά μια συμμαχία για την αποδυνάμωση άλλων υποψηφίων που βρίσκονται στο στόχαστρό τους.
Μερίδα πράσινων από τα Κουφάλια φαίνεται πως αποφάσισε να στηρίξει (ανεπίσημα φυσικά) γαλάζιο πιθανό υποψήφιο από τον Άγιο Αθανάσιο μετά τις κόντρες που είχε και έχει με τον δήμαρχο Κουφαλίων. Βέβαια, το ερώτημα που παραμένει είναι αν και πόσο μπορούν να περάσουν ένα ανάλογο μήνυμα στο λαό των Κουφαλίων ο οποίος είναι φυσικό ότι μετά την έδρα θα θελήσει να έχει και δικό του δήμαρχο.
Και αν κρίνουμε από τη στάση τη κυβέρνησης για το δώρο της "έδρας" ένα άλλο που θα προσπαθήσει να πετύχει το ΠΑΣΟΚ είναι, ο νέος δήμος Χαλκηδόνας να φανεί στον πολιτικό χάρτη της χώρας "πράσινος" αφού μέχρι σήμερα οι όμοροι δήμοι ήταν "γαλάζιοι".
Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε από δημοτικό στέλεχος του Αγίου Αθανασίου, ο δήμος Κουφαλίων είχε προ καιρού προθυμοποιηθεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον προς την κυβέρηνηση για την έδρα με κοινή συμμετοχή όλων των παρατάξεων, κάτι που δεν έκαναν ποτέ ο Άγιος Αθανάσιος και η Χαλκηδόνα.
Εάν ισχύει η παραπάνω πληροφορία τότε οι δύο "αδικηθέντες" δήμοι δεν έχουν κανένα λόγο να παρουσιάζουν τη σημερινή εικόνα που θέλει τον δήμο Κουφαλίων ως διεκδικητή όλων των προνομίων.
Εμείς πάντως θα προτείνουμε να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με τη διαφορά να προταθεί σαν δεύτερη αλλά ιστορική έδρα η Γέφυρα καθώς διαθέτει και το μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και έτσι όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.
Το σενάριο που λέει ότι: η έδρα στα Κουφάλια, το όνομα στη Χαλκηδόνα και ο δήμαρχος από τον Άγιο ΑΘανάσιο θα βόλευε ίσως μόνο μια μερίδα ενδιαφερομένων του Καλλικράτη.
Ωστόσο, ο καιρός θα δείξει, καθώς οι συμμαχίες θα αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των υποψηφίων. Και όποιος καταφέρει να έχει το "Magnum" τότε πολύ πιθανό να είναι και ο επόμενος Mayor...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου