ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εισαγγελέας καλεί Ψωμιάδη για δύο υποθέσεις

Υπόλογος ενώπιον της Δικαιοσύνης για δύο σοβαρές υποθέσεις βρίσκεται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με το σκάνδαλο των μισθώσεων σχολικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά την ολοκλήρωση και την υποβολή του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο δαπανήθηκαν από τη νομαρχία ποσά πολλαπλάσια των προβλεπόμενων πιστώσεων για τα σχολικά έτη 2004- 2005, 2005- 2006 και 2006- 2007.

Σύμφωνα με το πόρισμα, μόνο για το έτος 2005- 2006 η νομαρχία υπερέβη το προβλεπόμενο κονδύλιο κατά 4.905.783 ευρώ. Μάλιστα τον ίδιο χρόνο αναθέτει απευθείας δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στο Πανόραμα έναντι ποσού 2.000 ευρώ ημερησίως- ενώ η ανώτατη επιτρεπόμενη δαπάνη ανέρχεται σε 262,02 ευρώ- παρότι πρόκειται για αστική περιοχή και οι μαθητές πρέπει να μετακινούνται με δική τους δαπάνη καταβάλλοντας μειωμένο εισιτήριο.

Αντίστοιχες παρατυπίες διαπιστώνουν στο πόρισμά τους οι ελεγκτές τόσο για τη νομαρχία Δράμας, όσο και των Σερρών. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι στη μεν Δράμα δαπανήθηκαν 19.500 ευρώ για τη μεταφορά ενός μαθητή, ενώ στις Σέρρες 37.177 ευρώ για δύο. Για το θέμα αυτό, εξάλλου, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο προσέφυγαν εκπαιδευτικοί και θιγόμενοι ιδιοκτήτες λεωφορείων, παρέπεμψαν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης.

Κι αυτό, γιατί έκρινε ότι ο τρόπος λειτουργίας των ΚΤΕΛ παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο για τις δημόσιες συμβάσεις, ενώ οι αναθέσεις συμβάσεων μεταφοράς μαθητών στους συγκεκριμένους νομούς παραβιάζουν τις κοινοτικές οδηγίες και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων.

Η εξέταση της υπόθεσης ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, που θα διερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας εις βάρος υπαλλήλων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου