ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: "Μπαλώνουν" τα σκάνδαλα με λεφτά των δημοτών


Πριν 5 μήνες σχεδόν η διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνας έφερε για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την αύξηση των αποδοχών του δημάρχου και των αντιδημάρχων κατά 20%(!). Η αύξηση, ωστόσο, έμπαινε στις τσέπες του δημάρχου και των αντιδημάρχων, για 10 μήνες περίπου, εν αγνοία των δημοτικών συμβούλων και χωρίς απόφαση ΔΣ, κάτι που αναγράφεται ρητά στον Κ.Δ.Κ. και όταν μετά από τους δέκα μήνες δεν έφταναν τα χρήματα του ταμείου για την πληρωμή τους τότε εισηγήθηκαν την αύξηση για να ενισχυθεί ο ανάλογος κωδικός με το ανάλογο ποσό.

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων αναφέρει πως εάν παρατηρηθεί αύξηση των βεβαιωμένων εσόδων ενός δήμου η διοίκηση του δήμου μπορεί να εισηγηθεί αύξηση(!) στις αποδοχές δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου ΔΣ με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ και με τη συνοδεία της ανάλογης απόφασης στη συνέχεια να μεταβιβαστεί προς την Περιφέρεια (βέβαια η απόφαση αυτή δεν υπήρχε αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνώριζαν τίποτα).

Η είσπραξη του φόρου παρεπηδημούντων, για παράγειγμα, από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου, γνωστός και ως 2%, ήταν ένα βεβαιωμένο έσοδο για τον δήμο αλλά αντί να διατεθεί για κοινοφελή έργα, η διοίκηση του δήμου προτίμησε, κατά ένα ποσοστό, να τον διαθέσει για προσωπική της χρήση (νόμιμα ωστόσο).

Σήμερα η διοίκηση του δήμου βρήκε ένα νέο τρόπο για να προωθήσει το «έργο» της και να «επιβάλλει» στην κοινή γνώμη πως μετά τα όσα διαδραματίζονται (καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες, επιστολές για διοικητικές παρατυπίες, πολιτικά παιχνίδια κλπ) όλα κυλούν ήρεμα και επικοδομητικά στον δήμο.

Και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι τον τρόπο αυτό τον πληρώνουν οι δημότες.

Μιλάμε για το νέο περιοδικό(!!!) του δήμου Χαλκηδόνας το οποίο θα μοιραστεί κατά πάσα πιθανότητα σε όλα τα σπίτια του δήμου.

- Όμως, με ποια κριτήρια αποφασίστηκε να δίνει ο δήμος 7.000 ευρώ περίπου ανά έκδοση;

- Πως η δημαρχική επιτροπή προχώρησε σε μια τέτοια απόφαση, να εκδοθεί ένα περιοδικό, τη στιγμή που ο δήμος βρίσκεται σε οικονομική ύφεση; (όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η διοίκηση).

- Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της ύλης;

- Γνωρίζετε κκ. διοικούντες ότι το περιοδικό το πληρώνει ο δήμος, δηλαδή οι δημότες, και θα έπρεπε να υπήρχε η ανάλογη ενημέρωση προς αυτούς για να μπορέσουν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους;

- Γνωρίζετε ότι για την έκδοση ενός τέτοιου περιοδικού θα έπρεπε η συντακτική ομάδα να συλλέξει τις ανάλογες διαφημίσεις για να μπορέσει να συντηρηθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό η έκδοσή του; Εκτός κι αν σας περισσεύουν…

- Γνωρίζετε ότι το περιοδικό είναι των δημοτών και όχι δικό σας και είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο;

- Γνωρίζετε ότι ένα τέτοιο περιοδικό δεν είναι πολιτικό όργανο και πολύ περισσότερο δεν χρησιμοποιείται για να αντιστρέψει (η διοίκηση) τα όσα της καταλογίζουν και καταγγέλουν τους τελευταίους μήνες η αντιπολίτευση και πρώην αντιδήμαρχοι;

- Πως η συντακτική ομάδα έδωσε το ΟΚ για την εκτύπωση του περιοδικού όταν στη δεύτερη σελίδα αναγράφεται ο χαιρετισμός του δημάρχου με τρόπο ολοσέλιδης σχεδόν «επίθεσης» προς την προηγούμενη διοίκηση (εδώ δεν πρέπει να επέμβουν οι αρμόδιοι φορείς;) αντί ενός σεμνού και περιεκτικού χαιρετισμού τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε και τη Μεγάλη Εβδομάδα;

- Και αφού είστε υπέρμαχοι της διαφάνειας γιατί δεν δημοσιεύσατε και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και των πρώην αντιδημάρχων; Αυτά δεν ανήκουν στην ενημέρωση των δημοτών; Δεν πρέπει να μάθουν όλοι οι δημότες ότι ο Εισαγγελέας, η Περιφέρεια και οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θα σας "χτυπήσουν την πόρτα" για τα σκάνδαλα;

Μάλλον δεν τα γνωρίζετε, αλλά και αν τα γνωρίζετε τότε δεν σας ενδιαφέρει η άποψη των δημοτών, στους οποίους, φαίνεται πως επιβάλλετε μια μορφή "εμπάργκο" στα διοικητικά, τα οικονομικά, τα πολιτιστικά κλπ. του δήμου.

Εάν θέλατε να εκδίδατε ένα πολιτικό έντυπο για την προβολή σας τότε να πληρώνατε από την τσέπη σας και να το διαθέτατε σε όλα τα σπίτια του δήμου.

Αλλά με τα χρήματα των δημοτών ΠΟΤΕ. Είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ.

(Και για να γνωρίζουν και οι δημότες του δήμου Χαλκηδόνας, ποιοι είναι οι κύριοι της δημαρχιακής επιτροπής που πήραν τέτοια απόφαση;)


Σημείωση:

Στα περισσότερα από τα περιοδικά που εκδίδουν οι δήμοι υπάρχουν και σελίδες με το "βήμα" των δημοτικών συμβούλων ανεξαρτήτου παρατάξεως. Ωστόσο, στα περιοδικά των δήμων Χαλκηδόνας και Κουφαλίων υπάρχει "φραγή" σε τέτοιες θέσεις. Στα Κουφάλια, παρά το ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να θέσει τις απόψεις της στο περιοδικό, αυτό δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του Δήμου.

Άραγε, αυτές οι πρακτικές των διοικήσεων ανήκουν στη Δημοκρατία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου