ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η «τρόικα» είπε ναι στον «Καλλικράτη»

Την ικανοποίησή τους για το σχέδιο «Καλλικράτης» εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχαν προχθές μακρά συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέλυσε στην τρόικα των δανειστών τα οικονομικά δεδομένα που κομίζει το νέο σχέδιο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οριοθέτησε ταυτόχρονα τις θεσμικές αλλαγές που θα επιφέρει σε επίπεδο πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.
Από τους ελεγκτές εκφράστηκε η πεποίθηση ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορεί να συμβάλει στη ριζική αναδιάρθρωση συνολικά του διοικητικού συστήματος της χώρας, αρκεί να προωθηθούν άμεσα οι βασικές αρχές του, που είναι η συνένωση των δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο, η συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, που θα κριθούν αντιοικονομικά, και πάνω από όλα η περιστολή των δαπανών και η μείωση του λειτουργικού κόστους των υποδομών του κράτους, που ειδικά στην περίπτωση του «Καλλικράτη» υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο.
"Eλευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου