ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Γιατί κόπηκαν τα πεύκα στο δημοτικό σχολείο Χαλκηδόνας;


Aναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω e-mail:

"Τα πεύκα που έχουν κοπεί, είναι φυτεμένα την δεκαετία του 1930 (αρχές), όπως φυσικά είναι και όσα δένδρα (πεύκα) υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή (άλσους Χαλκηδόνας) από τους νέους της εποχής εκείνης που μετά κόπων και βασάνων τα συντηρούσαν επί χρόνια αφού ο καθένας τους είχε χρεωθεί και κάποια από αυτά.
Οι άνθρωποι αυτοί, μπορεί να μήν σπούδασαν, (οι περισότεροι από αυτούς δεν έβγαλαν ούτε το δημοτικό της εποχής εκείνης - τους βρήκε φυσικά και ο πόλεμος) αλλά σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν περισότερο καλλιεργημένοι από την σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνας, που όπως φαίνεται ακολουθεί την δοκιμασμένη σε άλλες εποχές συντηρητική, αλλά εξευτελιστική για τον σημερινό πολίτη πρακτική ιεράρχησης έργων. Πολιτική έργων που έχει ως δόγμα "Όσο περισότερα τσιμέντα κράσπεδα και πεζοδρόμια (τα ευκολότερα έργα βιτρίνας για τους ανίκανους αλλά συνάμα πονηρούς διοικούντες της Τ.Α) τόσο περισότερη στάχτη στα μάτια των αυριανών ψηφοφόρων που απαιτούν ούτως ή άλλως να γίνονται έργα".
Έργα βιτρίνας λοιπόν στη Χαλκηδόνα άντε και κανένα ρουσφέτι άμα λάχει, νομίζοντας ο εκεί Δήμαρχος πως έχει να κάνει με αγράμματους και ακαλλιέργητους αγροίκους ψηφοφόρους, ψήνοντάς τους με τέτοια μέσα για τις επόμενες εκλογές. Οι Χαλκηδονιώτες όμως είναι πλέον και μορφωμένοι και καλιεργημένοι και απαιτητικοί αφού είναι απόγονοι των καλλιεργημένων νέων της δεκαετίας του 1930 που κουβαδάκι - κουβαδάκι νερού βοήθησαν προστάτεψαν και ανέπτυξαν τα δένδρα που χαίρονται σήμερα όλοι, αλλά με ελαφρυά καρδιά και συνείδηση καταστρέφει η σημερινή Δημοτική Αρχή κάνοντας έργα βιτρίνας και όχι αναγκαιότητας".
J T

Όντως έχει δίκιο ο αναγνώστης μας. Επισκευθήκαμε το δημοτικό σχολείο Χαλκηδόνας και διαπιστώσαμε και εμείς πως τα πεύκα που ήταν στον πίσω αύλειο χώρο έχουν κοπεί (φωτό) και έχουν μείνει μόνο 3-4 στην άκρη. Στη θέση τους γίνονται εργασίες ανάπλασης του χώρου. Από ότι ξέρουμε όμως η κοπή των δέντρων αποτελεί παράβαση και κανονικά ο δήμος θα έπρεπε να έχει την ανάλογη άδεια από το Δασαρχείο.
Μας κάνει όμως εντύπωση πως η σχολική επιτροπή, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου δεν αντέδρασαν όταν είδαν πως τα πεύκα που ήταν εκεί από το 1930 εξαφανίστηκαν.
Κανονικά, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έπρεπε να το φέρουν για συζήτηση στο ΔΣ αλλά όμως εδώ υπάρχει το άλλο οξύμορο θέμα: θα κατηγορηθούν από τη διοίκηση πως είναι εναντίον της ανάπτυξης και δεν θέλουν το καλό του τόπου.
Βέβαια, κάποια "παπαγαλάκια" πέρασαν την είδηση σαν έργο πνοής χωρίς να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους.
Σήμερα, όπως πληροφορηθήκαμε, έχει δημοτικό συμβούλιο στη Χαλκηδόνα και ελπίζουμε κάποιος δημοτικός σύμβουλος να αναφερθεί στο θέμα αυτό.
Για να δούμε λοιπόν, ποιος-ποιοι θα είναι αυτοί που θα ευαισθητοποιηθούν χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος; (γνωρίζουμε πως μας διαβάζουν όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου