ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αντιπαράθεση για τα εντομοκτόνα στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης


«Κανένας κίνδυνος από τα εντομοκτόνα», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του περυσινού προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκαν στο νομαρχιακό συμβούλιο από τον αντινομάρχη Ευθύμη Φωτόπουλο. «Δεν μας πείθετε», απάντησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και καταψήφισαν το νέο πρόγραμμα, άλλοι στο σύνολό του κι άλλοι μόνο στο κομμάτι της ακμαιοκτονίας

Το θέμα είχε ξεκινήσει από πέρυσι, όταν ο τότε επικεφαλής της παράταξης των Οικολόγων και σήμερα ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατήγγειλε ότι "οι ψεκασμοί γίνονται με επικίνδυνα εντομοκτόνα". Τόνισε πως το ράντισμα από αέρος για την καταπολέμηση μεγάλων κουνουπιών (ακμαιοκτονία) με τη δραστική ουσία "diflubenzuron", που είναι τοξική για τους υδρόβιους οργανισμούς και πιθανός ακόμη πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Οι τρεις συμβάσεις που ήλθαν φέτος στο νομαρχιακό συμβούλιο για το καλοκαίρι του 2010, αναφέρουν ότι "η καταπολέμηση θα γίνει αποκλειστικά με κατάλληλα και εγκεκριμένα σκευάσματα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης".

Ο αντινομάρχης Ευθύμης Φωτόπουλος, ανέφερε μάλιστα ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του περυσινού προγράμματος "οι αεροψεκασμοί ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, ενώ οι αναλύσεις δειγμάτων ρυζιού, βαμβακιού, τεύτλων, τριφιλιού, καλαμποκιού και μελιού από τη δυτική Θεσσαλονίκη δεν έδειξαν υπολείμματα των δραστικών ουσιών, που χρησιμοποιήθηκαν στους ψεκασμούς".

Τα στοιχεία αυτά ωστόσο, δε στάθηκαν ικανά να πείσουν την αντιπολίτευση, που καταψήφισε τις συμβάσεις. Το ΚΚΕ συνολικά, οι Οικολόγοι και το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το σκέλος της ακμαιοκτονίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε "αποχή".

Το σχέδιο αφορά τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρή όχληση από τα κουνούπια, λόγω της καλλιέργειας ρυζιού κυρίως στη δυτική πλευρά του νομού. Συνολικά πάντως, θα ψεκαστούν οι δήμοι Βασιλικών, Επανωμής, Θερμαικού, Μηχανιώνας, Μίκρας, Πανοράματος, Πυλαίας, Αγίου Αθανασίου, Αξιού, Εχεδώρου, Κουφαλίων, Χαλάστρας και Χαλκηδόν

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου