ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καλλικράτης: ΑΤΜ για την εξυπηρέτηση των δημοτών

Τη λειτουργία 1.200 δημοτικών ηλεκτρονικών ΚΕΠ προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του «Καλλικράτη». Πρόκειται για ένα είδος ΑΤΜ μέσω του οποίου οι δημότες θα μπορούν να τυπώνουν πιστοποιητικά, δικαιολογητικά και ό, τι έγγραφα του δήμου χρειάζονται.

Για τον σκοπό αυτόν θα εκδοθούν οι λεγόμενες «έξυπνες κάρτες» (κάτι αντίστοιχο με τις κάρτες των τραπεζών) οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στον δημότη να μπορεί με τον κωδικό του να τυπώνει από τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ τα χαρτιά του 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 98 οι δήμοι συνιστούν ειδικό αυτοτελές γραφείο για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες ή στα αρμόδια Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Προβλέπεται ακόμα να επεκταθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταστούν διαλειτουργικά τα συστήματα.

Τέλος, θεσμοθετείται ο «Συμπαραστάτης του Δημότη», ο οποίος θα εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και θα αναφέρεται στον «Συνήγορο του Πολίτη». Ο ρόλος του είναι η υποδοχή αιτημάτων των δημοτών και η διαμεσολάβησή του για την επίλυση προβλημάτων κακοδιοίκησης.

«Γενναία» και η μεταβίβαση πόρων

Από το 20% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.), το 12% του ΦΠΑ και από το 50% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα αποτελείται το «καλάθι» των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των δήμων. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να αυξάνονται τα ποσοστά από τους δύο πρώτους φόρους σε περίπτωση που το κόστος των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα. Να σημειωθεί ότι τα 2/3 των κονδυλίων αυτών θα αποδίδονται στους δήμους για κάλυψη λειτουργικών δαπανών και το 1/3 για κάλυψη επενδυτικών δαπανών (άρθρο 259).
περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου