ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τεκίλα, τεκίλα στο Μεξικό...

Το ΔΝΤ κόβει τις χρηματοδοτήσεις του προϋπολογισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ράβει» τα θεσμικά. Οι εκπρόσωποι του Νομισματικού Ταμείου, στις συναντήσεις τους με τους υπουργούς, έχουν μόνιμη επωδό: «αυτό κόβεται»
Χωρίς να υπολογίζουν τι σημαίνει αυτό για την εθνική οικονομία και τους ανθρώπους (εργαζόμενους) που στοιχίζονται πίσω από κάθε κωδικό του προϋπολογισμού. Ετσι προτείνει δραστικές περικοπές σε μεταβιβάσεις από το προϋπολογισμό ώστε να περιοριστεί το έλλειμμα και μαζικές αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να μειωθεί το χρέος. Αντιθέτως η αντιπροσωπεία της Κομισιόν επιδιώκει θεσμικές-μακροχρόνιες αλλαγές. Επί παραδείγματι επέβαλλε στην κυβέρνηση την απελευθέρωση των απολύσεων (σήμερα 4 άτομα το μήνα στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 199 άτομα και 2% το μήνα για τις μεγαλύτερες) προκειμένου να «πατήσει» το κουμπί της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα κράτη-μέλη (στο πλαίσιο του νέου «Μηχανισμού»).
Kαι αν υπολογίσουμε και τις απολύσεις που έρχονται με τον Καλλικράτη τότε είναι σίγουρο πως οι κοινωνικές αναταραχές θα διογκωθούν και θα βρίσκονται σε κάθε σημείο της Ελλάδας.
Κι έχεις και τον ΓΑΠ από πάνω να λέει πως όλα αυτά είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ε;) της κυβέρνησης.
Έτσι μού'ρχεται να πάω να ζήσω στο Μεξικό...εκεί τουλάχιστον μπορείς να κάνεις και μια ολοήμερη σιέστα κάτω από κάνα κάκτο χωρίς να σε δει κανένας "ατσαλάκωτος" του ΔΝΤ ή της κυβέρνησής μας.
Άσε που έχει και φτηνά τσιγάρα και τεκίλα σχεδόν αμαρκέ (και γνήσια)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου