ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Άγιος Αθανάσιος: Άρχισαν οι αντιδράσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ¨ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και της πρότασης του νέου Αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίου Αθανασίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 29/4/2010 και ώρα 11:00π.μ. με μοναδικό θέμα:

¨ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι Δημοτικοί σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων αποφάσισαν ομόφωνα

να καταθέσουν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και στα Μ.Μ.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ

- Το Δ.Σ. του Δήμου μας σύσσωμο, θεωρεί ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αναπτυξιακά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης ¨Καλλικράτης¨ για την περιοχή μας.

Η ονοματοθεσία του νέου Δήμου Αγίου Αθανασίου – Χαλκηδόνας – Κουφαλίων, ως Δήμου Χαλκηδόνας και ο ορισμός ως έδρας τα Κουφάλια, εξαφανίζει το Δήμο Αγίου Αθανασίου.

Ο μεγαλύτερος σε μέγεθος, δεύτερος σε πληθυσμό και ισχυρότερος οικονομικά Δήμος της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης αγνοείται και καλείται να παίξει συμπληρωματικό ρόλο σ΄ ένα σενάριο που είναι έξω και μακριά από την πραγματικότητα της περιοχής.

Η προτεινόμενη ονομασία και ο ορισμός της συγκεκριμένης έδρας δεν εκφράζει χωρικά, κοινωνικά και ιστορικά τον δημιουργούμενο νέο Δήμο ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί προϋποθέσεις ακύρωσης της μέχρι σήμερα αναπτυξιακής πορείας και δυναμικής της περιοχής αφού δημιουργεί τεράστια προβλήματα κοινωνικής σύγκλησης και προσβασιμότητας.

Η κατάφορη αυτή αδικία εις βάρος του Δήμου μας, των συμπολιτών μας και γενικότερα της περιοχής μας αποτελεί αναμφισβήτητα αιτία δυναμικών ενεργειών και κινητοποιήσεων.

Για το σκοπό αυτό το σώμα του Δ.Σ. συστήνει επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από το Δήμαρχο κο Αριστείδη Αραμπατζή τους Αντιδημάρχους κους Στέφανο Τσόλη και Γεώργιο Κουσουρνά και τους Δημοτικούς συμβούλους κους Θεόδωρο Τσακίρη και Παναγιώτη Τσανή.

Η ανωτέρω επιτροπή εξουσιοδοτείται να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη μιας νέας πρότασης περί της ονομασίας και της έδρας του νέου Δήμου που θα εκφράζει την ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής και θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών.

Επίσης καλείται να συντονίσει κάθε μορφή δυναμικής δράσης και κινητοποιήσεων που θα κρίνει αναγκαίες για την άρση αυτής της ακατανόητης και πέρα από κάθε λογική απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το παραπάνω ψήφισμα όπως αποσταλλεί:

- Υπουργείο Εσωτερικών.

- Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

- Τ.Ε.Δ.Κ.

- Βουλευτές Β΄Θεσσαλονίκης

- Δημάρχους Β΄Θεσσαλονίκης

- Ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου