ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πότε θα σεβαστείτε τα χρήματα των δημοτών;

To έχουμε ξαναπεί πολλές φορές από εδώ μέσα...
Σε καμία περίπτωση κανείς από όλους αυτούς που θέλουν να βάλουν τον τόπο δήθεν σε τροχιά ανάπτυξης δεν πρόκειται να βάλει τα συμφέροντα των δημοτών πάνω από τα δικά του. Εάν κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν θα δείτε τόσα χρόνια τι χρήματα σπαταλούνται για έχουν όλοι αυτοί τις ευκολίες τους ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν τις σπατάλες αυτές.
Για παράδειγμα, σε δημοτικό συμβούλιο της περιοχής μας, δημότης ανέφερε έναν τρόπο για την ανέξοδη απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Το ΔΣ είχε φέρει για ψήφιση σχετική δαπάνη 1.200 € περίπου ενώ, σύμφωνα με την πρόταση του δημότη, θα μπορούσε η δαπάνη αυτή να εξαλειφθεί τελείως.

Πως; Υπάρχει πρόγραμμα Η/Υ το οποίο είναι ιδανικό για τη δουλειά αυτή και στοιχίζει περίπου 150 €. Το αγοράζεις μια φορά και με μια μικρή εκπαίδευση ενός υπαλλήλου (από τους μερικούς που «κωλοβαράνε») έχεις εφ’ όρου ζωής τζάμπα απομαγνητοφώνηση των πρακτικών.

Αλλά όπως φάνηκε, οι άρχοντες θεώρησαν τη δαπάνη των 1.200 € πενιχρή και ψήφισαν τη σχετική πίστωση χωρίς όμως να δώσουν σημασία στα λόγια του δημότη. Μια πίστωση όμως που θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα υπάρχουν και οι απομαγνητοφωνήσεις και φυσικά μια δαπάνη που ορέγονται τα ανάλογα γραφεία που ασχολούνται με τις απογνητοφωνήσεις. Αυτό είναι ένα μόνο μικρό δείγμα των όσων συμβαίνουν στους δήμους.

4 σχόλια:

  1. Για να βάλουν το συμφέρον των δημοτών σε πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν από αυτό που λέγετε τσαγανό, φιλότιμο και όλα τα υπόλοιπα. Ποιος τα έχει αυτά από τους σωτήρες που μας κουμαντάρουν κανείς. Θα πρέπει για θέματα που μας αφορούν να έχουμε θέση και άποψη και να μην αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς. Χαράτσι στα Δ. Τέλη, στο νερό και πάει λέγοντας και πάει λέγοντας, για να πέρανε αυτοί καλύτερα.ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήταν καλό να ανέφερες και το όνομα του Δήμου. Έτσι θα είχαμε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον δήμο Χαληκηδόνας (από εκεί είναι ο δημότης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όχι μόνο. Στους επομένους μήνες θα δούμε, θα ακούσουμε και θα περάσουμε πολλά, σχετικά με την διαχείριση και τα οικονομικά των δήμων κρατάτε όρεξη και κουράγιο. Όπως είπε και ο φίλος άγνωστος (σχολιο 1)έχουμε πολλούς από δαύτους.Δεν ξέρουμε τη γίνετε στους δήμους, πρέπει να μας το ζωγραφίσουν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή