ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Έργα με πλαστά χαρτιά στα Κουφάλια - Παραπέμπεται σε δίκη διευθύνων σύμβουλος αναπτυξιακής εταιρείας

Του Κώστα Καντούρη στην εφημερίδα «Μακεδονία» 17/07/2010


Διευθύνων σύμβουλος διαδημοτικής εταιρείας, που είχε συσταθεί με στόχο την ανάπτυξη του νομού Πέλλας, παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα, καθώς φέρεται πως εισέπραττε χρήματα για εκτέλεση έργων, παραδίδοντας όμως πλαστές φορολογικές ενημερότητες που έδειχναν ότι η εταιρεία ήταν “καθαρή” με το δημόσιο, την ώρα που είχε χρέη που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Απρίλιο του 2007, όταν υπάλληλος του δήμου Κουφαλίων διαπίστωσε ότι είχε χρησιμοποιηθεί το όνομά του για το γνήσιο υπογραφής μίας ασφαλιστικής ενημερότητας της “Αναπτυξιακής Εταιρείας Κάμπου”, που είχαν συστήσει πέντε δήμοι στο νομό Πέλλας. Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργου Μπόμπολη και τώρα ο 56χρονος διευθύνων σύμβουλος παραπέμπεται να δικαστεί στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου, απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βάρος του δημοσίου, και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο διευθύνων σύμβουλος κατηγορείται πως στο διάστημα από το 2004 έως και το 2007 για δύο έργα στους δήμους Μενηίδος Πέλλας και Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν τον βιολογικό καθαρισμό και τον καθαρισμό αποστραγγιστικών αυλάκων αντίστοιχα, εισέπραξε συνολικά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, για λογαριασμό της εταιρείας, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο βούλευμα, κατέθετε έγγραφα από το ΙΚΑ και τις κρατικές οικονομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία δεν οφείλει στο δημόσιο. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα από τα έγγραφα αυτά, που είχαν νοθευτεί κατά το κατηγορητήριο, ο αριθμός πρωτοκόλλου ήταν ανύπαρκτος, ενώ ο υπάλληλος που το υπέγραφε είχε μετατεθεί πριν από χρόνια σε άλλο υποκατάστημα ΙΚΑ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στον δήμο Κουφαλίων, όπου για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Ακροποτάμου είχαν εισπραχθεί εντός του 2007 τα περισσότερα χρήματα από το συνολικό ποσό του 1.064.007,75 ευρώ, ενώ η απάτη έγινε αντιληπτή και δεν εκδόθηκε χρηματικό ένταλμα για ακόμη 278.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου