ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Απαντήσεις χωρίς...απαντήσεις του δημάρχου Κουφαλίων για το ΒΙΠΑ

Απάντησε αλλά χωρίς να… απαντήσει ο δήμαρχος Κουφαλίων κ. Μπελίδης Δημήτρης στους 7 δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ζητούσαν, με έγγραφη αναφορά τους προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ενημέρωση για την πορεία του βιοτεχνικού πάρκου Κουφαλίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Πλαγάκος Κώστας, Μποχωρίδης Γιάννης, Κουκουγιαννίδης Γιώργος, Δαϊκούδης Παναγιώτης, Δεληπαλτίδης Μιχάλης, Μωϋσίδης Σάββας και Γρηγοριάδης Κώστας μετά την υπογραφή της αίτησης ανάγκασαν τον δήμαρχο Κουφαλίων να αναφερθεί στο θέμα του ΒΙΠΑ κάτι που έχει ζητηθεί εγγράφως εδώ και μερικά χρόνια από τον κ. Πλαγάκο αλλά χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τη μεριά της διοίκησης.

Όμως ο δημοτικός κώδικας αναφέρει πως εάν μία έγγραφη αναφορά συνοδεύεται από τις υπογραφές του 1/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων τότε η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να φέρει την αναφορά ως θέμα ημερήσιας διάταξης. Κάτι που έπρεπε να κάνει πριν ακόμη γίνει αυτό καθώς υπήρχε η ανάλογη ερώτηση προς τη διοίκηση του δήμου ακόμη και σε περασμένες συνεδριάσεις του ΔΣ.

Έτσι, οι 7 δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ζήτησαν τη χορήγηση γνήσιων αντιγράφων των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων και της γενικής συνελεύσεως της ΒΙΠΑ ΑΕ.

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας, το ΔΣ της « ΒΙΠΑ ΑΕ Κουφαλίων» συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα στην έδρα της εταιρίας η οποία είναι ο δήμος Κουφαλίων και συνεπώς δεν απαιτείται πολύς χρόνος για να θέσει στη διάθεση των δημοτικών συμβούλων τα απαραίτητα ζητηθέντα έγγραφα.

Τα ερωτηματικά για την υπόθεση του ΒΙΠΑ Κουφαλίων αυξήθηκαν ύστερα από τη μείωση του ποσοστού που κατέχει ο δήμος στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Ωστόσο, η μείωση αυτή σηματοδότησε και τη μείωση της εκπροσώπησης του δήμου Κουφαλίων στο ΔΣ της εταιρίας.

Σε μία μάλιστα από τις (μικρο)τοποθετήσεις του στο θέμα του ΒΙΠΑ σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ Κουφαλίων ο κ. Μπελίδης υποστήριξε πως η ΒΙΠΑ ΑΕ δεν υπάρχει πλέον εγείροντας έτσι νέο κύκλο ερωτημάτων καθώς, τη λύση της ανώνυμης εταιρίας ακολουθεί η εκκαθάρισή της και θα έπρεπε ο κ. Μπελίδης να αναφέρει ποιοι ορίστηκαν εκκαθαριστές, μέσα από ποια διαδικασία και με ποιο αποτέλεσμα. Κάτι για το οποίο απέφυγε να δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος Κουφαλίων.

Τα εύκολα…

Διαβάστε τώρα και τι είπε (τεχνηέντως) ο δήμαρχος Κουφαλίων:

«Αρνούμαι να δώσω στοιχεία για την ΒΙΠΑ εάν δεν αποσυρθεί από την αναφορά η επίμαχη παράγραφος που αναφέρεται σε διαπλοκή, έλλειψη διαφάνειας, ύποπτες χρηματοδοτήσεις και εύκολο πλουτισμό…(σ.σ. τα παραπάνω αναφέρονταν σε γενικές πολιτικές καταστάσεις και είχε ως δείκτη την αποφυγή παρόμοιων εντυπώσεων προς το πρόσωπο του δημάρχου Κουφαλίων.)

Συνεχίζοντας ο κ. Μπελίδης είπε πως ο πρώτος φορέας της ΒΙΠΑ έληξε και συστάθηκε ο φορέας διαχείρισης αλλά λόγω παράτασης τη λήξης του πρώτου φορέα δεν συστάθηκε ακόμη ο φορέας διαχείρισης ενώ δεσμεύθηκε να δώσει πλήρεις εξηγήσεις στο επόμενο ΔΣ στις 23 Αυγούστου (…)

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων ο δήμαρχος Κουφαλίων επικαλέστηκε την απουσία(;), λόγω διακοπών, του λογιστή της ΒΙΠΑ…

Τα δύσκολα…

Διαβάστε και τον διάλογο Σαραφίδη – Μπελίδη.

Γ. Σαραφίδης: Κύριε δήμαρχε, ενώ γνωρίζατε πως έπρεπε σήμερα να έχετε τα πρακτικά των συνεδριάσεων και όλα όσα σας έχουν ζητήσει οι συνάδελφοί μας παρόλα αυτά αποφεύγετε να τα παρουσιάσετε. Τα έχετε ή όχι;

Δ. Μπελίδης: Τα έχω όλα

Γ. Σαραφίδης: Δηλαδή τα έχετε μπροστά σας;

Δ. Μπελίδης: Μπροστά μου δεν τα έχω…

Γ. Σαραφίδης: Δηλαδή θα τα παρουσιάσετε αύριο;

Δ. Μπελίδης: Αύριο δεν γίνεται (!!!)…Στις 23 Αυγούστου θα τα παρουσιάσω επίσημα.


Για την ιστορία πρέπει να πούμε πως στη μέση της συζήτησης αποχώρησε (άγνωστο για ποιον λόγο) ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Τσουκνιδάς στις μέρες του οποίου ιδρύθηκε η ΒΙΠΑ ΑΕ και ο οποίος ήταν μέλος του ΔΣ της εταιρίας. Ωστόσο και ο ίδιος ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα.

(Επειδή κάτι δεν μας κάθεται καλά στο θέμα του ΒΙΠΑ, θα το παρακολουθούμε από ΠΟΛΥ κοντά και θα σας ενημερώνουμε για ότι προκύπτει)

Εάν θέλετε περισσότερα στοιχεία για το ΒΙΠΑ επισκευθείτε την σελίδα της EDIL Hellas ή κάνοντας κλικ εδώ. Η EDIL Hellas συμμετέχει στο ΒΙΠΑ με ποσοστό 76% έναντι 24% του δήμου Κουφαλίων και είχε αναλάβει την κατασκευή του το 2005.

2 σχόλια:

  1. To θέμα του ΒΙΠΑ καίει και βαριά ονόματα της Χαλκηδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΔΙΑΛΟΔΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ....ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΜΙΑ!!!

    Με τη πρόσωπο θα βγείτε να ζητήσετε την ψήφο τον δημοτών; Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρείτε εσείς; Η ξευτίλα σε όλο της το μεγαλείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή