ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τώρα μάλιστα... Τρέξτε δήμοι να ξεχρεωθείτε για να χρεωθείτε ακόμη περισσότερο.

Πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση στους ΟΤΑ για να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω τραπεζών φυσικά.
Έτσι, όσοι από τους ΟΤΑ βρίσκονται σε δυσχερή θέση και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους δεν έχουν παρά να καταθέσουν αίτηση για δανειοδότηση και το κράτος θα ανταποκριθεί άμεσα παρά τις άτυπες εξαγγελίες Ραγκούση για φρένο των δανείων προς τους ΟΤΑ πριν λίγους μήνες.
Αυτά ανακοινώθηκαν εχθές και πιστεύουμε πως όλοι σχεδόν οι δήμοι θα σπεύσουν στις τράπεζες για να επωφεληθούν της ρύθμισης αυτής αφού πρώτα λάβουν την ανάλογη απόφαση από το δημοτικό τους συμβούλιο. Και κατά ένα περίεργο τρόπο όταν πρόκειται για τέτοιες ενέργειες όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι λένε ΝΑΙ.
Μέχρι εδώ όλα καλά (σχεδόν).
Πάμε παρακάτω.
Οι τράπεζες παρακρατούν τα δανεικά από την τακτική επιχορήγηση των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι). Έτσι μετά την μείωση κατά 33% που έλαβαν οι δήμοι από τις αρχές του 2010 αναμένεται και άλλη μείωση αφού θα πρέπει να πληρωθούν τα δανεικά. Για να αντεπεξέλθουν όμως οι δήμοι στις υποχρεώσεις τους θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξεύρεση λύσεων. Και ποιες είναι οι λύσεις αυτές; Μα φυσικά η αύξηση των δημοτικών τελών και η περικοπή εξόδων (πράγμα που δεν γίνεται αλλά αυξάνεται).
Ποιος είναι λοιπόν πάλι ο χαμένος; Πάλι εμείς.
Και ποιος είναι ο κερδισμένος; Πάλι οι τράπεζες.
Και κάτι τελευταίο που ίσως δεν γνωρίζετε. Όλοι οι δήμαρχοι που προχωρούν στη σύναψη του δανείου έχουν και το δωράκι τους από την τράπεζα με την οποία θα συνεργαστούν. Σήμερα κανείς δεν "δουλεύει" τζάμπα...
Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου