ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σε δεινή θέση οι σιτοπαραγωγοί της χώρας

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι σιτοπαραγωγοί της χώρας, οι οποίοι βλέπουν την απαράδεκτη εικόνα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο τους, μετά και την αδιαφορία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων. Μπροστά στην κατάρρευση των τιμών των σιτηρών η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά στους αγρότες και τους αφήνει βορά στις διαθέσεις των μεγαλεμπόρων. Συγκεκριμένα, η τιμή που αγοράζουν οι σιτέμποροι τα σκληρά σιτηρά είναι 0,12 λεπτά το κιλό.

Μετά, όμως από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν, η τιμή έπεσε ακόμη και στα 0,6 λεπτά, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να περιέλθουν σε δεινή κατάσταση. Ενώ, δηλαδή τα σιτηρά τιμολογούνται με 10 λεπτά περίπου το κιλό, οι τιμές των προϊόντων που παράγονται από αυτά ανέρχονται στο1 ευρώ το κιλό. Παρατηρείται, δηλαδή διαφορά από το χωράφι στο ράφι της τάξης του 1000%. Με τα δεδομένα αυτά, ο κάθε γεωργός έχει απώλεια εισοδήματος 3-4 ευρώ το στρέμμα. Η αδράνεια του αρμόδιου Υπουργείου, οδηγεί στην εξαθλίωση των Ελλήνων σιτοπαραγωγών και εύλογα οι ίδιοι διακατέχονται από αγανάκτηση, βλέποντας τις χαμηλές τιμές της παραγωγής τους και την αθέτηση των προεκλογικών, αλλά και μετεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης.


Θ. Καράογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου