ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο Αξιός ως πόλος ανάπτυξης για τον ενιαίο δήμο Χαλκηδόνας

Του Απόστολου Στεργιάδη


Έχουμε το μοναδικό προνόμιο ως Νέος Δήμος Χαλκηδόνας, να διέρχονται στο κέντρο του Δήμου 20 και πλέον χιλιόμετρα από τα 76 συνολικά χιλιόμετρα σε Ελληνικό έδαφος του ποταμού Αξιού.
Στους αρχαίους χρόνους ονομαζόταν Άξιος ή Αξειός και Ναξειός. Η λέξη Αξιός έχει μακεδονική ρίζα από το αξός που σημαίνει δάσος ή ύλη και πραγματικά οι όχθες του Αξιού είναι δασώδεις, σχηματίζονται παρόχθια δάση με λεύκες, οξιές και πλατάνια μοναδικής ομορφιάς, που βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη πτηνών και ζώων, μοναδικά στην Ελλάδα.
Στην περιοχή υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί υδρόβιων πτηνών όπως ερωδιοί, χαλκόκοτες, νεροχελίδονα, γαλιάντρες, λύκους, τσακάλια, αγριόγατες, βίδρες, άγρια άλογα, αγριογούρουνα κ.α. Μαζί με τα είδη που καταφθάνουν την εποχή της μετανάστευσης ξεπερνάνε τα 200. Μεταξύ των ειδών αυτών υπάρχουν και αρπακτικά όπως ο θαλασσαετός.
Μια εξαιρετική παρουσία στον χώρο, μια καταγραφή της χλωρίδας και πανίδας του υγροβιότοπου, κάνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα, που η ευθύνη διαχείρισης φθάνει μέχρι τα φράγματα του Αξιού στην Γέφυρα και Ελεούσα.


διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου