ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Επανέρχεται δυναμικότερο το ηλεκτρονικό φακέλωμα

Στη λεπτομερή καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων και το ηλεκτρονικό φακέλωμα κάθε φορολογουμένου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με τις ευλογίες της τρόικας, στο πλαίσιο του κυνηγιού της φοροδιαφυγής και της αγωνιώδους προσπάθειας αύξησης των κρατικών εσόδων.

Το σαφάρι θα ξεκινήσει με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων που έχουν οι φορολογούμενοι στην κατοχής τους, περιλαμβανομένων των καταθέσεων και των μετοχών, χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν πώς το απέκτησαν.

Ωστόσο, η «παγίδα» του υπουργείου είναι πως ό, τι αποκτιέται μετά από την αρχική καταγραφή (έτος μηδέν), θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα που δηλώνονται ή από τη ρευστοποίηση δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων. Έτσι από το 2011 θα ισχύει αυστηρό «πόθεν έσχες», με το φορολογούμενο να είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει ότι είχε τη δυνατότητα να καλύψει την εκάστοτε δαπάνη.

Το σχέδιο που θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει βαριά πρόστιμα για όσους αποκρύπτουν περιουσιακά στοιχεία, καθώς και θέσπιση τεκμηρίων διαβίωσης.

Ενδεικτικά, για την κατοχή αυτοκινήτου, ακινήτων, την καταβολή διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία και τις αγορές μέσω πιστωτικών καρτών, θα υπολογίζεται ένα ελάχιστο εισόδημα. Αν αυτό καλύπτεται από τα πραγματικά εισοδήματα, μόνο τότε ο φορολογούμενος δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου