ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Το teamshaker αναρτά σήμερα το πρώτο μέρος του άρθρου για τις Δημοτικές εκλογές. Το υπόλοιπο που αφορά το Δήμο Χαλκηδόνας θα αναρτηθεί στις 29/12.

Συμπεράσματα από τις Δημοτικές εκλογές

Ένα μήνα μετά τις εκλογές, ένα μήνα προσπάθειας να μελετήσουμε τα αριθμητικά δεδομένα, να δούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, νομίζουμε ότι είναι αρκετός για μια όσο το δυνατό αντικειμενική προσέγγιση για την επίδοση του ΠΑΣΟΚ στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης (Β΄ εκλογική περιφέρεια).

«Πανωλεθρία» και «συντριπτική ήττα» είναι η πρώτη εκτίμηση όπως αποτυπώθηκε στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου(εδώ) και (εδώ)

.

Σίγουρα η Β΄Θες/νίκης δεν ήταν ποτέ ένας προνομιακός πολιτικός χώρος για το ΠΑΣΟΚ, υπήρχαν όμως πάντα θύλακες με δημοκρατική παράδοση και στην αυτοδιοίκηση ο συσχετισμός δυνάμεων δεν ήταν ποτέ τόσο θλιβερός.

Από την αρχή του «Καποδίστρια» το 1998 μέχρι το 2006, 10 έως 14 Δήμαρχοι από τους 31 της Β΄Θες/νίκης εκλέγονταν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 32 έως και 48% των δημάρχων.

Τι «πέτυχε» το ΠΑΣΟΚ σήμερα; Ένας, ναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ δήμαρχος προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ έχει εκλεγεί στους 8 νέους «καλλικρατικούς» δήμους (Θέρμη), και αυτός με δική του δυναμική, με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και πολύ ισχυρή συνιστώσα δεξιών δυνάμεων.

Οι ψύχραιμες και αντικειμενικές εκτιμήσεις και προσδοκίες των αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές ήταν η εκλογή τριών ή και τεσσάρων δημάρχων στο σύνολο των οκτώ της Β΄Θες/νίκης. Σίγουρη θεωρούνταν η νίκη του Θόδωρου Παπαδόπουλου στη Θέρμη και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της παράταξης η νίκη στους δήμους Βόλβης, Δέλτα και Θερμαϊκού, που τελικά χάθηκαν.

Για τους υπόλοιπους δήμους, είτε για λόγους αντικειμενικούς, είτε για λόγους αδυναμιών της παράταξης, δεν υπήρχαν ελπίδες ή και στην καλύτερη περίπτωση αναμενόταν κάποιο «θαύμα» που θα προερχόταν από τον αλληλοσπαραγμό των αντιπάλων.

Με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις έπρεπε να γίνουν οι αντίστοιχοι πολιτικοί και οργανωτικοί χειρισμοί από την πλευρά του κόμματος, ώστε να διασφαλιστεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στους δήμους που υπήρχαν αντικειμενικές αδυναμίες και δυσμενής κομματικός συσχετισμός.

Όταν λέμε «χειρισμοί από το κόμμα» όμως πρέπει και να το συγκεκριμενοποιήσουμε. Ποιο είναι το κόμμα, ποια πρόσωπα έπρεπε να κάνουν τις ενέργειες που δεν έγιναν, και γιατί ; Ήταν ζήτημα πολιτικής ανεπάρκειας ή υπάρχουν και άλλα ζητήματα ;

Σε κάθε Νομό το κόμμα έχει μια δομή. Την αρμοδιότητα για όλες τις δράσεις την έχει η Νομαρχιακή Επιτροπή (Ν.Ε.)με επικεφαλής τον Γραμματέα της, που στην περίπτωσή μας είναι ο Παντελής Κουκουλεκίδης.

Ο Π.Κουκουλεκίδης (Π.Κ.) είναι εκτός από Γραμματέας της Ν.Ε. είναι εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (Πατουλίδου) στη Νομαρχία Θες/νίκης και επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη. Για τους γνωρίζοντες είναι αυτονόητο και θεμιτό, ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και για το Κοινοβούλιο. Περιμένει όμως την «αποστρατεία» του πολιτικού του «πατέρα» Β. Γ., που πλησιάζει. Για να ενισχύσει αυτή του τη φιλοδοξία προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά στον ορισμό του στη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη και όταν απέτυχε δεν δίστασε να κάνει δηλώσεις εναντίον του συνδυασμού.

Στις κρίσιμες αυτές εκλογές για την αυτοδιοίκηση ο ρόλος του Γραμματέα της Νομ.Επιτροπής μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ρόλος του Γραμματέα ήταν πάντα σε δεύτερη μοίρα. Πρωταρχικό μέλημα στη δράση του Π.Κ. ήταν πάντα η εξυπηρέτηση των στενών πολιτικών συμφερόντων του Β.Γ.

Σε αυτές τις εκλογές όμως έκανε μισό βήμα μπροστά.

Έπαιξε το δικό του «παιχνίδι» πάντα βέβαια κάτω από την πολιτική ομπρέλα του Βασίλη, που δηλώνει ότι αποχωρεί.

  • Προσάρμοσε τις αδυναμίες της εγκυκλίου του Σ.Ξυνίδη (Γραμματέας Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ) στην προσωπική του στρατηγική και έκανε επιλογές σκοπιμότητας σε κάθε Δήμο προωθώντας φιλικές υποψηφιότητες, παρεμποδίζοντας με γραφειοκρατικούς χειρισμούς τη δημιουργία νικηφόρων σχημάτων.
  • «Κόλλησε» στις προθεσμίες και στις τυπικότητες του τύπου ποιος έκανε αίτηση στο ΠΑΣΟΚ και ποιος όχι. Δεν ακολούθησε ουσιαστικές διαδικασίες συμμετοχής στελεχών κάθε δήμου για την επιλογή του καλύτερου υποψηφίου, που θα εξασφάλιζε τη μεγαλύτερη συναίνεση.
  • Χειρίστηκε όλες τις υποθέσεις μόνος του, πιθανότατα με τους αφανείς συμβούλους του, αλλά σίγουρα χωρίς την έγκριση της Ν.Ε., την οποία δε συγκάλεσε ποτέ καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
  • Δεν εξασφάλισε ούτε την ουσιαστική στήριξη των συνδυασμών που πέρασαν στο β΄γύρο, αλλά ούτε τους έδωσε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έγκαιρα.
  • Με μεγάλο ενδιαφέρον ασχολήθηκε με τους Δήμους που είχε αποκλειστεί το ΠΑΣΟΚ από το β΄γύρο (Χαλκηδόνα και Λαγκαδάς) για να στηριχθούν οι ανεξάρτητοι δεξιοί συνδυασμοί, εμπλέκοντας και κορυφαία στελέχη.
  • Δεν έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον για τους Δήμους όπου υπήρχε υποψήφιος ΠΑΣΟΚ και υποτίθεται είχε διασφαλιστεί στήριξη στο β΄γύρο (Δέλτα, Θερμαϊκός). Ενώ έπρεπε να εκδώσει ανακοίνωση για στήριξή τους από τη Δευτέρα του πρώτου γύρου, κωλυσιέργησε και την εξέδωσε δύο μέρες πριν τις εκλογές μαζί με τη στήριξη για τους ανεξάρτητους δεξιούς. Ουσιαστικά συνέβαλε στην απώλεια αυτών των δήμων, γεγονός που τον βολεύει πολιτικά για να το χρεώσει στους δύο πρώην βουλευτές και νυν ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας τους με μεγαλύτερη ευκολία για τον υπονομευτικό ρόλο που πράγματι έπαιξαν στις περιοχές τους.
  • Ειδικά στο Δήμο Δέλτα, όπου υπάρχει και ο έτερος «αντίπαλος» βουλευτής, μεθοδεύτηκε με αριστοτεχνικές κινήσεις να μη δοθεί το χρίσμα στον Σταματάκη από τον πρώτο γύρο, ενώ υπερείχε ξεκάθαρα στη δημοσκόπηση και η αρμόδια επιτροπή στην Αθήνα ήταν έτοιμη να το δώσει. Η στάση του πρώην βουλευτή ξεκάθαρη. Φανερή στήριξη του Γιουτίκα με επαφές, τηλεφωνήματα αλλά και ξεκάθαρες δηλώσεις (εδώ). Μόνο το όνομα Γιουτίκας δεν είπε ο αθεόφοβος. Έτσι για τον Π.Κ.«μ΄ένα σπάρο δυο τρυγόνια». Χτυπιέται ο τοπικός Βουλευτής γιατί δε μπόρεσε να εκλέξει τον διάδοχό του στο αξίωμα του Δημάρχου και αρχίζει η εσωστρέφεια σε βάρος του και συγχρόνως χτυπιέται ο πρώην βουλευτής σαν υπονομευτής που έβγαλε δήμαρχο τον Γιουτίκα και κάποιοι θα μπορούν να ψαρεύουν στα θολά νερά αποσιωπώντας τις δικές τους ευθύνες, ενέργειες και παραλείψεις.
  • Στο Δήμο Θερμαϊκού αφέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γ.Μαυρομάτης στα εσωκομματικά συκοφαντικά πυρά και δεν ασκήθηκε καμία επιρροή στις πολύ φιλικές δυνάμεις του Λ.Οικονομίδη για το β΄γύρο. Απεναντίας για άγνωστους λόγους άλλαξε η στάση τους από φιλική σε εχθρική. Ο τοπικός (Επανομή) πρώην βουλευτής μετά την αποτυχία του να προωθηθεί σαν υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας διασφαλισμένη την εύνοια του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, φρόντισε να στηρίζει φανερά τον δεξιό Δήμαρχο και να υπονομεύσει τον Μαυρομάτη, που οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ φιλικές. Το κόμμα παρακολουθούσε αμέτοχο και ασχολούνταν με την υπόθεση «υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης». Ο «φίλος» βουλευτής δήλωνε ότι δεν ασχολείται, γιατί θα αποχωρήσει. Ουσιαστικά όμως έπαιρνε την εκδίκησή του για την μη πλήρη υποταγή του Μαυρομάτη στον εκλογικό του μηχανισμό.
  • Στο Δήμο Βόλβης όπου δεν υπήρχε δεύτερος υποψήφιος, οι χειρισμοί ήταν επίσης ελλειμματικοί. Όλο σκηνικό χτίστηκε από την αρχή πάνω στο μοναδικό υποψήφιο Α.Φραντζή. Ξεκίνησε προσωποκεντρικά με την συμμετοχή των δημάρχων, αλλά στην πορεία έγινε συμμέτοχο και το ΠΑΣΟΚ και τυπικά με την παρουσία του Γραμματέα στη συνάντηση των δημάρχων, αλλά και παρασκηνιακά με την παρέμβαση θεσμικών παραγόντων για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Στον υποψήφιο δήμαρχο καταλογίζεται ότι δεν ενέπλεξε το κόμμα. Οι φυγόκεντρες τάσεις όμως που αναπτύχθηκαν και στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο Γαλαμάτη έχουν «ονοματεπώνυμο». Το πάτημα σε δύο βάρκες δεν είναι καθόλου καλό παιχνίδι στην πολιτική ιδιαίτερα όταν η μία βουλιάξει με τη δική σου «βοήθεια». Οι συνέπειες τότε είναι οδυνηρές, εκτός εάν σκοπεύεις να εγκαταλείψεις οριστικά τον στίβο και θέλεις να «ξεπληρώσεις» τον βαρκάρη για τη μέχρι τώρα στάση του. Καημένε Φραντζή πλήρωσες τη «λυκοφιλία» τόσων χρόνων και την μονοσήμαντη σχέση σου με τον τρίτο τη τάξει, που τώρα έγινε τέταρτος.
  • Στους υπόλοιπους δήμους που θεωρούνταν χαμένοι από χέρι (Ωραιόκαστρο, Πυλαία-Χορτιάτης και Λαγκαδάς) ακολουθήθηκε η ίδια γραφειοκρατική τακτική. Πίσω από το πρόσχημα της μιας και μοναδικής υποψηφιότητας, που αν δεν υπήρχε φτιάχτηκε, με στημένες αποχωρήσεις και αποκλεισμούς, παίχθηκαν παιχνίδια μηχανισμών, με επιλογές σκοπιμότητας διανθισμένες με πολιτική ιδιοτέλεια, που οδήγησαν πολλά στελέχη σε άλλους συνδυασμούς με δεξιούς επικεφαλής. Είχαμε δηλαδή φαινόμενα διαχείρισης της ήττας και δεν έλλειψαν περιπτώσεις που τα κίνητρα υπερέβαιναν τις δημοτικές εκλογές και είχαν αναφορά στις μελλοντικές βουλευτικές εκλογές (μονοεδρικές ή όχι). Ιδιαίτερα στο Λαγκαδά, εξ αιτίας των άστοχων χειρισμών του κόμματος, που δεν πείθουν κανέναν ότι έγιναν από απειρία και όχι από εσωκομματική ιδιοτέλεια, δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό τοπίο με αντάρτικο ψηφοδέλτιο (Γ.Ρόκος) και κατακερματισμό των κομματικών δυνάμεων στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, που οδήγησε στον αποκλεισμό από τον α΄γύρο.

Συμπεράσματα: Η στρατιωτική φιλοσοφία «το κόμμα αποφασίζει και οι από κάτω εκτελούν» δεν έχει θέση σε ένα δημοκρατικό κόμμα και μάλιστα της «συμμετοχικής δημοκρατίας».

Αποκλεισμοί, φατρίες, μηχανισμοί και γνωστές καταδικασμένες νοοτροπίες και πρακτικές από το παρελθόν δεν περνάνε.

Οι εγωισμοί όσο πιο «ψηλά» συναντώνται τόσο πιο επιζήμιοι είναι για τα συμφέροντα των πολιτών.

Η πολιτική εκδίκηση μόνο με απομάκρυνση-αντικατάσταση των πρωταγωνιστών μπορεί να επιτευχθεί.

Χωρίς ουσιαστικό διάλογο και συμμετοχή των τοπικών στελεχών στις αποφάσεις δεν συγκροτούνται νικηφόρα σχήματα στην αυτοδιοίκηση.

30 σχόλια:

  1. Είναι ακριβώς όπως τα λες...ακριβώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο είναι προέλευσης Αρβανιτίδη, ο οποίος στο δήμο ΧΑΛΚΗΔΌΝΑς ΣΤΉΡΙΖΕ αΡΑΜΠΑΤΖΉ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΉΜΟ δΈΛΤΑ ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΙΒ΄ΛΕΙ ΤΟΝ σΤΑΜΑΤΆΚΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚ΄΄ΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΌΠΟΙΟΝ ΉΞΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΤΑΛΆΒΑΙΝΕ ΌΤΙ Ο σΤΑΜΑΤΆΚΗς ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΉ. φΥΣΙΚΆ ΠΡΟΤΙΜΟΎΣΕ γΙΟΥΤΊΚΑ ΑΝ ΉΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΌς ΤΟΥ. αΠΟΡΏ ΎΣΤΕΡΑ ΑΠ' ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΓΙΑΤΊ ΚΌΠΤΕΣΘΕ ΓΙΑ ΤΟ πασοκ. Πιο τίμιο θα ήταν να λέγατε γιατί χάθηκαν οι εκλογές για τον Αρβανιτίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόπτεσθε τάχα για "ουσιαστικό διάλογο" ενώ δεν έχετε όνομα. Γραφετε ανώνυμα. Διάλογος όμως με μάσκες δεν γίνετε, αγαπητοί μου. Προφανώς, θέλετε να κρύψετε τη δικη σας ατομική στάση για τα δρώμενα. Και το τελευταίο που σας ενδιαφερει είναι το ΠΑΣΟΚ. Σας ενδιαφερουν άτομα, ο εαυτός σας, οι φιλοι σας. Και αυτο ειμαι διατεθειμενος να ανεχτώ. Την υποκρισία σας όμως με τιποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φιλε,εγω ΠΑΣΟΚ είμαι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το μένος και κυριότερα από που συμπεραίνεις οτι ο Αρβανιτίδης στήριξε τον Αραμπατζή? Ένας νέος βουλευτής βγήκε μετά από τόσο καιρό και πρέπει να τον κάψουμε και αυτόν? Όσο για το Δήμο Δέλτα, μάλλον ξέρεις τι έγινε και χάθηκε ο Δήμος, γιατί ο Δήμος χάθηκε από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που βοήθησαν Γιουτίκα (ανοιχτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από όπου συμπεραίνεις ότι ο Κουκουλεκίδης στήριξε δεξιούς. Όσο για τον Αρβανιτίδη είναι σαφές. Ρώτα εναν τυχαίο στο δημο Χαλκηδόνας να σου πει. Για το Δελτα μη μιλας για Σταματάκη και Αρβανιτίδη. Δεν τον ήθελαν ούτε τα δενδρα στη Σίνδο, ούτε αυτον ουτε τον Αρβανιτίδη. Σιγα μην ειχε το ΠΑΣΟΚ 60% ΣΤΟ δεΛΤΑ. λΟΙΠΟΝ ΌΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑς ΜΥΡΙΖΟΥΝ αΡΒΑΝΙΤΊΔΗ. δΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. εΣΕΙς ΠΈΡΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕς ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕς ΑΝΑΛΎΣΕΙς ΜΕ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥς ΕΚΤΟς ΤΟΥ αΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ό,ΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ. ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟς ΤΟΥ ΑΓΩΝΑς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟς (ΤΙ ΨΑΧΝΩ ΤΩΡΑ). ηΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌς. εΚΕΙ ΥΠΕΡΕΊΧΕ. αΝ ΑΥΤΟς ΔΕΝ ΕΠΈΒΑΛΕ σΤΑΜΑΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΊΟΝ ΔΕΝ ΤΌΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ αΘΗΝΑ, Ο ΔΗΜΟς ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗΘΕΙ. εΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ πασοκ. ο σταματακης μονος του δεν ανακηρυχθηκε υποψηφιος, χωρις το ΠΑΣΟΚ ΝΑ εχει εκφρασει γνωμη. Δηλαδή πρωτα ανακηρυσεται και μετα ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. λΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μας πει ποιον στηριξε ο αρβανιτίδης στη Χαλκηδόνα. Να μας πει εναν δικο του, εστω, που στηριξε τον Μαυρουδή. Αφου ειναι καθαρο. Οσο για το Δελτα ο Γιουτικας στις βουλευτικες εκλογες έλεγε αν ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ ψηφίστε Αρβανιτιδη. Α ρε διαπλοκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρκεί βέβαια να μας γίνει γνωστό και ποιον στήριξε ο κος Τσιόκας κ ο κύριος Γερανίδης...έτσι για να τα έχουμε όλα. γιατί πολύ λάσπη ρίχνετε και δεν διευκρινίζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω ειμαι μονο κριτικη ενω εσυ μονο δοξολογιες για τον Αρβανιτίδη (και χολη για ολους μα ολους τους αλλους). οΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΜΟΝΟ Ο αΡΒΑΝΙΤΙΔΗς ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Το ενοχλητικο ειναι οτι σας βαζετε να γραφετε και να θελει να βγει και απο πανω. Καντε μοκο λοιπον ή βγειτε επωνυμα (για να μη λετε ότι ζητω να φιμωθειτε. Οχι μονα ζυγα δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν απαντας, πετας τη μπαλα στην εξεδρα. Εγω δεν ειμαι απολογητης του Τσιωκα και του Γερανιδη. Ουτε ξεκινησα να γραφω για να τους υπερασπιστω. Εσεις ξεκινησατε ριχνοντας ευθυνη σε ολους εκτος του Αρβανιτιδη. Οποτε σου ξαναρωταω συγκεκριμενα. Ποιος δικος του στηριξε Μαυρουδη στη Χαλκηδονα. Δεν εχεις απαντηση, προφανως, γιατι κανενας δικος του δεν τον στηριξε. Να παμε παρακατω. Δεν εχω προβλημα να παραδεχτω ότι οι Τσιωκας Γερανιδης κοιταξαν τη παρτη τους. Το ιδιο ακριβως έκανε και ο αΡΒΑΝΙΤΙΔΗς. αΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΌΜΩς (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ) ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑς. θΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΣΙΩΚΑ ΚΑΙ γΕΡΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΙΡΚΟ ΚΛΠ, ΚΛΠ, Ως ΠΑΡΤΑΚΗΔΕς, ΕΝΩ ΤΟΝ αΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΌΤΙ ΕΧΕΙ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ" (ΓΕΛΑΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε μας βάζει , ούτε τίποτα από όλα όσα ισχυρίζεσαι....αλλή δουλεία δεν είχε, ή δεν είχαμε από το να μας βάζει να λέμε ότι θέλει....απλά κάποιους τους ενοχλεί το νέο και το μέλλον του τόπου...είναι απλά προσκολλημένοι στο παρελθόν....εεε λοιπόν, εκεί θα μείνετε..και αφού εισαι fan της επωνυμίας, πες ποιος είσαι, (εσύ που πρώτος κατηγορείς) και μετά πολύ ευχαρίστως να σου πω κι εγω ποιος είμαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θΑ τρελεθουμε εντελώς. Εσεις δεν ξεκινησατε να γραφετε ριχνοντας λασπη σε ολους; Οταν σας απανταει κανεις (και μαλιστα μετα απο δικη σας προκληση, γιατι εσεις το ξεκινησατε) και κατηγορει τον Αρβανιτιδη (κατι που εσεις κανετε για ολους τους αλλους) ειναι λασπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειπες ότι ο Αρβανιτιδης σε αντιθεση με όλους τους αλλους, ψηφισε με κριτηριο τη νικη του ΠΑΣΟΚ. εΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ. πΟΙΟς ΔΙΚΟς ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ μΑΥΡΟΥΔΗ ΣΤΗ χΑΛΚΗΔΟΝΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. μΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς ΠΑΛΙ, ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΥς ΑΦΟΡΙΣΜΟΥς ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για πες μας εσύ, ποιος δεν στήριξε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Σεραφειδης στηριξε; Αλλα παλι να μη μπορεις μετα απο τοση σκεψη να βρεις ουτε εναν που στηριξε τον Μαυρουδή. Και να κανεις και μαθηματα κομματικού πατριωτισμού. Παρακατω: αφου εισαι οπαδος του νεου (σε αντιθεση με μενα που ειμαι οπαδος του παλιου, τι προβλημα εχεις να κατεβει βουλευτης ο Κουκουλεκιδης; νεος δεν είναι; τουλαχιστον όσο ο Αρβανιτίδης. Κλεινοντας: εχεις δικαιωμα να υποστηρίζεις όποιον θελεις με οποια επιχειρηματα θελεις (ακόμη και απολίτικα, όπως το περι νεου χωρις να μας λες τι νεο κόμισε ο εκλεκτος σου βουλευτης, νεο ήθος, νεο λόγο μηπως;). Δεν εχεις δικαιωμα όμως (τουλάχιστο όχι χωρις να αναμενεις αντιλογο) να κατηγορεις όλους τους άλλους σαν φορεις του κακού, για πραγματα τα οποία και ο εκλεκτος σου στον ίδιο βαθμό (τουλάχιστον) κάνει. Αυτά, πατριώτη. Το χάσαμε το κόμμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εεεεε ρε γλέντια που προβλέπω την άνοιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρια πουλάκια καθονταν
    πανω σε ένα κλαδι
    ριξε μου ενα κεφτε
    ζητω ο Παναθηναικός.

    Ετσι είναι, αν δεν εχεις επιχειρήματα, το ριχνεις στο κλεφτικο και στη τρeλίτσα. Λεμε κακιουλες και ψεματακια και καμια μ΄λακια να περναει η ώρα. Σε όσους πιάσουν, ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταρχήν αναφέρεσαι σε ένα όνομα, το οποίο δε ξέρεις ούτε σωστά να γράφεις....έπειτα, αν και ότι έκανε αυτός που λες, θα κριθεί και θα έχει και τις συνέπειες, εάν αληθεύει.και να σου πω και κάτι άλλο: δεν έχω κανένα πρόβλημα να κατέβει ο Κουκουλεκίδης...ο άνθρωπος χρόνια ασχολείται και έχει κάθε δικαίωμα...δεν έκρινα αυτόν και τις προθέσεις του. κρίνω την κριτική σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα γλεντησουμε που θα γλεντησουμε. Θα μου βρεις τωρα ένα αρβανιτοπουλάκι που στηριξε τον εκλεκτο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκηδονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΟΝΟ Ο ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ? ΠΩΣ ΣΠΙΛΩΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα και γω την κριτική σου έκρινα (η οποία ήταν αφοριστική για όλους πλην του Αρβανιτίδη). Εξάλλου για να μπω στην επιχειρηματολογία σου, αν τα προσωπα τα οποία κρινεις έκαναν όσα έκαναν, θα εχουν τις συνεπειές τους. Το κακό είναι ότι χρεώνεις πολλά σε πολλούς, ενώ όταν καποιος άλλος ασκει το δικαίωμα αυτό, το ρίχνεις ... στη θεολογία (υπάρχει θεος που θα μας κρινει...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γΙΑΤΊ ΣΠΙΛΏΝΟΥΜΕ ΟΝΌΜΑΤΑ. ΒΡΙΣΑΜΕ ΚΑΝΈΝΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΜΙΛΑΜΕ. οι συντάκτες του μπλοκ και οι διαλεγόμενοι μαζί τους, εγραψαν άθλια πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Εμεις τολμήσαμε να αναφερουμε ένα όνομα, με το ερώτημα αν στηριξε. Είδατε ποσο πολιτισμενα και κόσμια. Και σας πόνεσε. Τότε αυτοί που θιγονται, απ' όσα γράφετε, που τους αποδίδετε προθεσεις, διασπάσεις, προδοσίες, πώς μπορούν να αμυνθούν; Είδατε λεβεντες πόσο κακό πράγμα είναι η ανωνυμία, την οποία βεβαια την δεχεστε αρκει να είστε κατηγοροι και αλλοι τα θύματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας 3/12/2010 η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι για τις απώλειες δήμων «ρόλο έπαιξε και η φθορά κάποιων προσώπων, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση. Π.χ. στο Δήμο Χαλκηδόνας το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε εκ νέου τον δήμαρχο Κουφαλίων Δημήτρη Μπελίδη, αλλά τον Μαυρουδή Μηντσιούδη, που δεν πέρασε ούτε στο β΄γύρο».
    Τι σημασία έχει λοιπόν ποιος στήριξε ποιόν στη Χαλκηδόνα. Η επιλογή ήταν η προσωποποίηση του διχασμού. Ήταν δυνατόν οι Χατζηδημητρίου, Σαραφίδης, Μπελίδης και όσοι συμπορεύτηκαν τόσα χρόνια μαζί τους να στηρίξουν τον Μαυρουδή ; Για όσους ξέρουν ήταν μια επιλογή ήττας από χέρι. Και οι πρώτοι που ήξεραν ήταν οι βουλευτές (ναι και οι δύο), οι πρώην βουλευτές, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και οι Γραμματείς και τα μέλη της Νομ.Επιτροπής και της Περιφ. Επιτροπής και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Κoυφαλίων.
    Έχουν ευθύνη όλοι τους, ανάλογα με το επίπεδο της κομματικής ιεραρχίας που βρίσκονται και στο βαθμό που συμφώνησαν, όσοι ρωτήθηκαν.
    Αυτά όμως θα τα κρίνει η ιστορία και πρέπει να μας διδάσκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ενώ ότι ο Σταματάκης ως πολιτικό πρόσωπο απέχει παρασάγγας από όλους τους αλλους στο Δελτα δεν ήταν ορατό στον Αρβανιτίδη; Γιατί αυτός δεν εχει ευθύνη που τον επέβαλε; Γιατί δεν του είπε αει σιχτιρ όταν ανακοίνωσε μόνος του υποψηφιότητα, ενώ επρόκειτο να πανε όλοι στο κεντρικο ΠΑΣΟΚ για διαβούλευση; Γιατί δεν τραβηξε το αυτι όλων των δικων του που ενώ γίνονταν διαβούλευση, αυτοί λέγαν ότι ό,τι και να γινει, με ή χωρις το ΠΑΣΟΚ, ο Σταματάκης θα κατεβει. Εξαλλου τετοιες αντιθεσεις όπως στη Χαλκηδονα υπήρχαν σε όλους τους καποδιστριακους δήμους. Γιατι θα επρεπε να στηρίξουν οι αλλοι στο βαθμό που δεν οφειλαν στη Χαλκηδονα οι αντιτιθεμενοι. Θελω με αυτο να σου πω ότι τα πραγματα ειναι πιο συνθετα απ' ό, τι με ευκολια γραφεις κατηγορώντας τους παντες. Μη κανεις λοιπον μαθηματα κομματικου πατριωτισμου. Δεν ειναι τοσο απλά τα πραγματα. Δεν ειναι ολοι δαιμονες και ο Αρβανιτιδης άγιος (σε καμια περιπτωση). Μην εισαι τελικα υποκριτης. Αυτο δεν ανεχεται ο κοσμος. Να αξιωνεις κατι από αλλους και να μη το τηρεις εσυ. Πιο λιγα λογια λοιπον. Μετρο και αυτοσυγκρατηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τώρα σε επιασε ο πονος για τον Μπελιδη. οταν τον κατηγορούσες ... Φαρισαίε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωραία να μην επερνε το χρισμα Ο μαυρουδής. Πες μας ποιος να το επερνε για να δεις μετα τι κυκλος αντιπαραθεσης θα αρχισει. Γενικα μπορουμε να λεμε αμπελοφιλοσοφιες, οταν όμως παμε στο συγκεκριμενο αρχιζουν τα προβλήματα. Αρα ψαξου λίγο, και θα καταλαβεις ότι τα λογια ειναι ευκολα, στην πραξη κολαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το σχόλιο του shaker χρεώνει στον Κουκουλεκίδη ρόλους και δυνατότητες που δεν είχε. Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ας αντιληφθούν πλέον πως το ΠΑΣΟΚ σαν οργανωμένο συλλογικό κίνημα ΕΠΑΨΕ να υπάρχει εδώ και χρόνια. Αυτό που σήμερα λέγετε ΠΑΣΟΚ είναι ένα άθροισμα ατόμων που σε κάθε εκλογική διαδικασία προσπαθει ο κάθε ενδιαφερ'ομενος να επιβάλλει στους υπολοίπους την παρουσία του. Χωρίς αρχές, χωρίς συνέπεια , χωρίς πολιτική άποψη (οι περισσότεροι)και το κυριότερο χωρίς ΝΤΡΟΠΗ και ΤΣΙΠΑ.
    Κάθε φορά θα είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ απο την προηγούμενη αφού ο καθένας θα κάνει ότι τον ΣΥΜΦΕΡΕΙ...
    ΥΓ: Δηλαδή στο Δήμο Χαλκηδόνας έχει πολλούς ο Αρβανιτίδης; Μάλλον δεν γνωρίζει ο φίλος που το υποστηρίζει...
    Τα πρωτοπαλίκαρα του Τσιόκα όμως φανερά στη Χαλκηδόνα ήταν απέναντι απο τον υποψ. του ΠΑΣΟΚ
    άραγε έφταιγε η διάσπαση των Κουφαλίων ή τους έκαιγε το μέλλον του Χάρη;....
    κατα τα άλλα ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ρε δεις το προβλημα μου είναι ότι το πατε από δω το πάτε από κει για να δικαιολογησετε τον Αρβανιτίδη. Εν ταξει ας υποθεσουμε 'οτι ο Αρβανιτιδης δεν ειχε πολλους ώστε να μπορεσει να καθορίσει εξελίξεις, ο Τσώκας γιατι μπορεσε να τις καθορισει. Τα πήρα στο κρανίο γιατι όλη η φιλοσοφια σας είναι να ενοχοποιείστε όλους τους αλλους και να βγαλετε λαδι τον Αρβανιτιδη (που εχει την ίδια τουλάχιστο ευθυνη μ' αυτούς που κατηγορείτε) και 'οχι να κρινετε αντικειμενικα την πραγματικότητα. Εξαλλου κρινετε το ΠΑΣΟΚ μέρος του οποίου πιστευω ότι και σεις είστε. Αν λεγατε το όνομά σας τότε να δεις τι θα μπορούσε να σας συρει ο καθενας. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απατεωνες στυλ αρβανιτιδη-σταματακη πρεπει να πανε φυλακη και αφηστε τα αιτια της ηττας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΘΑ πανε φυκακή; Δυσκολο το βλέπω, γιατι βλέπω τον Σταματάκη τωρα τελευταία κώλος και βρακι με τον Γιουτίκα. Δεν διαφερουν και πολύ. Παρτακηδες αμφότεροι, δεξιοί στην πράξη αμφότεροι. Ο δε Γιουτίκας παλαιά μέλι έσταζε για τον Αρβανιτίδη. μετά στις εκλογες "ανακάλυψε" ότι η διοίκηση του Εχεδώρου ήταν κακη και ότι αυτος θα κανει καθαρση (εδώ γελάμε). Μα αφού Σταματακης = Αρβανιτίδης. ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ. πΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙς ΑΚΡΗ. εΧΩ ΔΕ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙ ΌΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕς ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΊ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΊ ΣΤΟ ΠΕΤΣΊ ΤΟΥς. Γι' αυτό σκοτώνονται. Εχουν τον ιδιο ζωτικο χώρο. Ειναι ο καθενας στο μυαλό του άλλου, καθοσον ίδιοι. Αρα, σωστα σχολιαζει ο φιλος η ηττα του Σταματακη είναι νίκη του λαου. ΤΩΡΑ το ζητημα ειναι ότι απ' αυτο τον ταραμα βγηκε Γιουτίκας, που είναι το ίδιο. ΤΙ ΝΑΠΩ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΚΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή