ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τα 'πανε τα συμφωνήσανε τα παιδιά για τον ιδιωτικό τομέα

Έτοιµο το σχέδιο νόµου για τις αµοιβές στον ιδιωτικό τοµέα. Ο τελικός λόγος στην τρόικα...
Έως 12% θα δουν τον µισθό τους µειωµένο οι εργαζόµενοι στον ιδιωτικό τοµέα, στην περίπτωση που θα υπερισχύσουν οι επιχειρησιακές έναντι των κλαδικών συµβάσεων.
Παναγόπουλος, Δασκαλόπουλος και λοιποί... τα 'πανε τα συμφωνήσανε και απλός περιμένουν την "βούλα" της τρόικας... Αλήθεια κύριε πρόεδρε της ΓΣΕΕ έχετε πάρει χαμπάρι ότι σας χλευάζει όλο το διαδίκτυο;
Μείωση των μισθών μέχρι 10% ή ακόμα και 12% -το τελικό ποσοστό θα «κλειδώσει» τις επόμενες μέρες- θα φέρει η υπογραφή των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας. Ακόμα μεγαλύτερη εκτιμάται πως θα είναι η μείωση στην αγοραστική δύναμη των μισθωτών, που μπορεί να «πέσει» από 15% έως και 17%.
Χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος διέψευσε πως υπήρξε συμφωνία και έκανε λόγο για «μεθοδευμένη αθλιότητα που εξυπηρετεί συμφέροντα εργοδοτικών κύκλων».
Για να του απαντήσει το φιλαράκι του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος πως «οι συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους γίνονται πάντα σε καλό κλίμα. Συζήτησα χθες μαζί τους για επτά ώρες. Λέτε να έβλεπα όνειρο; Μάλλον όχι». Ο πρόεδρος των εμπόρων Β. Κορκίδης σημείωσε πως «δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου. Στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μαζί με τον νομικό σύμβουλο της Συνομοσπονδίας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις στείλαμε τις προτάσεις στην υπουργό».
(Εκεί εσείς στην ΓΣΕΕ να ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ τα καλτσόν στις 15 Δεκέμβρη, που έχετε απεργία, να μην σας φύγει κανένας πόντος! )
apnea.blogspot

1 σχόλιο:

  1. Η εξομολόγηση και η μετάνοια…
    Toυ Σταμου Zουλα Καθημερινή 05/12/10

    ......... μεταξύ άλλων λέει..

    Ωστόσο, η βασική πράξη της μεταμέλειας αφορά τον κομματικό συνδικαλισμό. Πρόκειται για έκδηλη διαστροφή κάθε συνδικαλιστικής αρχής και ιδέας. Ο κομματικός συνδικαλισμός εδώ και 10ετίες έχει πάψει να εκπροσωπεί τους εργαζομένους και να εκφράζει τα συμφέροντά τους. Υπηρετεί μόνον τους πολιτικούς του πάτρωνες. Οσάκις αυτοί βρίσκονται στην κυβέρνηση λειτουργεί ως τροχοπέδη των κοινωνικών αντιδράσεων, ενώ από τη θέση της αντιπολιτεύσεως ηγείται μαχητικά όλων των «λαϊκών αγώνων». Για την προσφορά τους αυτή οι «εντεταλμένοι» συνδικαλιστές έχουν επιτύχει διαχρονικά και... διακομματικά απίστευτα οικονομικά και «εργασιακά» προνόμια. Οπότε οι «κατακτήσεις» αυτές άρχισαν να μεταβάλλονται σε αυτοσκοπό, ο οποίος κατέλυσε τον «κομματικό δεσμό». Τούτο θα διαπιστώσει με τρόπο οδυνηρό η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τις επόμενες μέρες τους πασοκογενίτσαρους των ΔΕΚΟ. Φυσικά υπήρξε και μια άλλη μερίδα «εντεταλμένων» συνδικαλιστών που ανταμείφθηκαν για την κομματική τους προσφορά με το βουλευτικό ή το υπουργικό αξίωμα. Το γεγονός δε αυτό καταξίωσε ως πολιτικά θεμιτό αυτό το επαίσχυντο και φαύλο αλισβερίσι.

    Εκτός, λοιπόν, από την έκβαση της μάχης για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, επιβάλλεται η εκρίζωση των αιτίων που προκάλεσαν το σημερινό νοσηρό καθεστώς. Δεδομένου ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας αποτάσσονται το αμαρτωλό τους παρελθόν, συντασσόμενα με την εξύψωση του δημόσιου βίου, λογικότατο θα ήταν να συναποφασίσουν την άμεση διάλυση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, οι οποίες, άλλωστε, έχουν αναρχοαυτονομηθεί.






    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή