ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Στα δικαστήρια η ΤΕΔΚ Θεσ/νίκης για τους παρακρατηθέντες πόρους

Την πρωτοβουλία για τη δικαστική διεκδίκηση των παρακρατηθέντων θεσμοθετημένων πόρων για το έτος 2010 αναλαμβάνει η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, όπως επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τη Σ.Α.Τ.Α. (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Θησέας», το φόρο Ζύθου και το τέλος διαφήμισης.

Η παρακράτηση από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας των θεσμοθετημένων πόρων των Δήμων φθάνει το 40% και μόνο για το νομό Θεσσαλονίκης για το 2010 υπολογίζεται στα 50 εκ. ευρώ.

Ενδεικτικά, οι παρακρατηθέντες πόροι για το Δήμο Θεσσαλονίκης φτάνουν τα 30 εκ. ευρώ και για το Δήμο Αμπελοκήπων τα 3,5 εκ. ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση, οι δήμαρχοι κ.κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος και Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η Τ.Ε.Δ.Κ. θα διεκδικήσει δικαστικά και τους μη αποδοθέντες πόρους από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης στους Δήμους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ο.Λ.Α.Θ. υποχρεούται να καταβάλει μέρος των εσόδων του για την καθαριότητα των περιοχών στις οποίες φιλοξενούνται οι Λαϊκές Αγορές.

Το Δ.Σ. στη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τον οικονομικό απολογισμό του 2009. «Είμαστε υπερήφανοι τόσο για το έργο μας στη διοίκηση της Τ.Ε.Δ.Κ., καθώς παραδίδουμε τον φορέα σε ιδιόκτητα γραφεία, με πλήθος δραστηριοτήτων και με οικονομικό υπόλοιπο για το 2011. Όλες οι δαπάνες είχαν την έγκριση του ΔΣ», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος.

Σε ψήφισμά του το Δ.Σ. εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο του Νίκου Γιαννόπουλου, ενός δυναμικού αγωνιστή τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και της Αυτοδιοίκησης.
voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου