ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Την Challans της Γαλλίας επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Προχώματος του Δήμου Κουφαλίων


Στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση Comenius/Sokrates Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις με θέμα «Diversity enriches our culture» « Η πολυπολιτσιμικότητα εμπλουτίζει τον πολιτισμό μας» το Γενικό Λύκειο Προχώματος πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Challans της Γαλλίας μια πόλη στην Βορειοδυτική Γαλλία στον ατλαντικό ωκεανό από 14/10/2010 έως 21/10/2010. Η αποστολή του Λυκείου Προχώματος αποτελείτο από 6 μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές.
Η επίσκεψη και η παραμονή στη Γαλλία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές. Καταρχήν, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος επισκεπτόμενοι το Γαλλικό λύκειο της περιοχής και συζητώντας με τους μικρούς Γάλλους αλλά και να γνωρίσουνε μαθητές από τα άλλα κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Πολωνία και Ρουμανία). Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης λάμβαναν χώρα οι μαθητικές εκλογές για τα δεκαπενταμελή συμβούλια, διαδικασία με την οποία ήταν εξοικειωμένοι οι Έλληνες μαθητές, καθώς λίγες μέρες πριν την αναχώρησή τους είχαν ψηφίσει και αυτοί για τα μαθητικά συμβούλια. Επιπλέον, οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από γαλλικές οικογένειες, γεγονός που διευκόλυνε τη διαπολιτισμική επαφή και έδωσε στους μαθητές μας τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν και να γνωρίσουν τη γαλλική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των εταίρων μας αβίαστα εκ των έσω. Τέλος, οι αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες επιδόθηκαν ήταν ιδιαίτερες και ξεχωριστές, τέτοιες που δεν συνηθίζονται στην Ελλάδα: ιστιοπλοΐα στον ατλαντικό, κανό καγιάκ, climbing (εναώρηση στα δέντρα του πάρκου της περιοχής). Η εμπειρία που αποκόμισαν θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς ήρθαν σε επαφή με αθλήματα για τα οποία ελάχιστα γνώριζαν και σίγουρα δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσουν. Στο πλαίσιο της παραμονής τους εκεί οι συμμετέχοντες είχαν συναντήσεις εργασίας για τον περαιτέρω συντονισμό και προγραμματισμό των ενεργειών που θα ακολουθήσουνε μέχρι την οριστική ολοκλήρωση του προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας τον Απρίλιο του 2011. Συνολικά, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχής, καθώς επετεύχθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί, παιδαγωγικοί και πολιτισμικοί στόχοι του προγράμματος.
koufalia.capitalblogs.gr

1 σχόλιο:

  1. «Diversity enriches our culture» = « Η πολυπολιτσιμικότητα εμπλουτίζει τον πολιτισμό μας»


    Diversity=πολυπολιτσιμικότητα......τσίου
    Πράσινη μετάφραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή