ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ένας πολίτης με κοινή λογική απαντά στη Χριστίνα Αλίρη


(με αφορμή την απάντησή (εδώ) της σε Άρθρο της εφημερίδας «Χρόνος» Ωραιοκάστρου)


Τελικά όσοι νόμιζαν ότι η κ.Αλίρη είναι μία πολιτικά αφελής φιλόδοξη νεαρή, που κάποιοι πονηροί την χρησιμοποίησαν σαν «ανάχωμα» προς όφελος του Ν.Μπάτου, επιβεβαιώνονται μόνο κατά το δεύτερο σκέλος. Σίγουρα όμως δεν είναι καθόλου αφελής. Ότι έκανε το έκανε ενσυνείδητα και με ψυχρό υπολογισμό. Το αποδεικνύει με την επιστολή της προς το «Χρόνο», που δείχνει ότι είναι αδίστακτη και αμετανόητη και οι αντιφάσεις της την αποκαλύπτουν.

Και να γιατί :

Λέει για τον Ανέστη Πολυχρονίδη: ‘’προσπάθησε στο δεύτερο γύρο να παρουσιαστεί ως «δικό» μας παιδί για να πάρει επίσημα τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο’’, ενώ η ίδια παραδέχεται πιο πάνω ότι ο Ανέστης ήταν τρείς φορές υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αμφισβητεί κανένας ότι ο Α.Πολυχρονίδης, όπως και πολλά άλλα στελέχη του ψηφοδελτίου του κ.Σαραμάντου ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ;

Και με την ευκαιρία μπορεί να μας απαντήσει η κ.Αλίρη, ή οι κ.κ. Κουκουλεκίδης και Γεράκης γιατί δε δόθηκε στήριξη στο Β΄γύρο στο Δήμο Ωραιοκάστρου όπως ορθώς έκανε το ΠΑΣΟΚ και έδωσε στήριξη στους Δήμους Λαγκαδά και Χαλκηδόνας. Φαίνεται ότι κάποιο «κέντρο» έβαλε βέτο και οι προαναφερόμενοι λειτούργησαν όχι σαν Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, αλλά σαν διαχειριστές της ήττας, βάζοντας πάνω από το ΠΑΣΟΚ τις προσωπικές τους συμπάθειες και εμμένοντας να «δικαιώσουν» την αποτυχημένη επιλογή τους.

Λέει: ‘’Ο ίδιος έβγαινε μετά από κάθε εκλογική του ήττα και έριχνε τις ευθύνες στους πουλημένους «συντρόφους» που έριξαν την παράταξη για μια καρέκλα. Ο ίδιος τώρα τι διαφορετικό έκανε από αυτούς που μέχρι χθες ονόμαζε προδότες;’’ Η ίδια όμως και το στενό της περιβάλλον λίγες μέρες μετά την ταπεινωτική της ήττα, έκανε ακριβώς το ίδιο ρίχνοντας τις ευθύνες όχι μόνο σε όσους «συντρόφους» πήγαν στα άλλα ψηφοδέλτια, αλλά στους βουλευτές (ναι η αθεόφοβη!) που ξέρει πολύ καλά πόσο την βοήθησαν και χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να κάνει ψηφοδέλτιο. Το θράσος της όμως την οδηγεί ακόμα και στην αμφισβήτηση της βοήθειας του «μεγάλου της ευεργέτη», αφήνοντας υπαινιγμούς ότι «βοήθησε τον Κ.Ιωσ…». Αλήθεια μπορεί να μας πει η κ.Αλίρη πόσους άλλους υποψηφίους δημάρχους του δικού της ή και μεγαλύτερου βεληνεκούς ξέρει που βγήκαν στο πρωϊνό του Mega ; Και πώς έγινε αυτό; Χωρίς άνωθεν βοήθεια; Εκτός από θράσος τελικά την χαρακτηρίζει και η αχαριστία.

Λέει: ‘’Αν θεωρούσα έναν από αυτούς (τους τρείς Δημάρχους) ικανό και άξιο θα ήμουν μαζί του’’. Η μεγάλη της αντίφαση ! Ενώ κατηγορεί τους άλλους συντρόφους ότι «κοσμούν δεξιά ψηφοδέλτια» και ότι προσπαθούν «να καπηλευθούν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ», ομολογεί κυνικά ότι θα έκανε και αυτή το ίδιο Αν ….


Λέει: ‘’Άφησα τη δουλειά μου, παρόλα τα οικονομικά μου προβλήματα, για να κάνω έναν αγώνα…’’. Παραβιάζει τους κανόνες της κοινής λογικής και προκαλεί όλους όσους έχουν οικονομικά προβλήματα. Θα μας τρελάνετε κ.Αλίρη. Πολιτική με οικονομικά προβλήματα δεν μπορεί να γίνει. Διαφορετικά μιλάμε για διαπλοκή, για πολιτικό χρήμα κλπ και φυσικά μια τέτοια επιλογή δεν έχει καμιά σχέση με «αρχές και αξίες του χώρου που προέρχεσαι και εκφράζεις» (δεν το εκφράζεις τελικά με το 13,93%).

Λέει: ‘’Δεν πτοούμαι γιατί αυτό που με κρατάει είναι πιο ισχυρό και πιο δυνατό … Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για εσάς μέσα από έδρανα του δημοτικού συμβουλίου’’. Αληθινά δεν καταλαβαίνω ! Μετά από μια ταπεινωτική ήττα, με τη στήριξη ενός μεγάλου ιστορικού κόμματος, δεν αισθάνεται η κ.Αλίρη την μεγάλη της ευθύνη; Τέταρτη και «καταϊδρωμένη» τερμάτισε, σε μεγάλη απόσταση από τον τρίτο και τον δεύτερο. Δε καταλαβαίνει ότι ευτέλισε το όνομα και την ιστορία αυτού του κόμματος στο Ωραιόκαστρο; Δε καταλαβαίνει ότι αυτή η εμμονή της είναι προσβολή προς το λαό και τη δημοκρατία; Ας μας πει λοιπόν τι μπορεί να είναι «αυτό που την κρατάει, το πιο ισχυρό και το πιο δυνατό» ; Το μήνυμα, Χριστίνα είναι απλό και σαφές : ’’κάνε ένα βήμα πίσω, διευκόλυνε την παράταξη να επανασυγκροτηθεί’’.

Λέει : ‘’Η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήτανε σκαλοπάτι για να μεταπηδήσω στο κοινοβούλιο, ήτανε επιλογή ζωής Αυτό είχα τη δυνατότητα να το κάνω στο παρελθόν και δεν το έκανα’’. Εδώ μας «κούφανε»! Δεν το σχολιάζω γιατί θα παρεκτραπώ.

Μόνο μια κουβέντα : Λίγη σεμνότητα δε βλάπτει.

Και μια ειλικρινής συμβουλή : Χριστίνα βγές από το μονοπάτι που μπήκες, είναι επικίνδυνο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου