ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ασκήθηκαν τελικά πιέσεις στον Μπουτάρη από το ΠΑΣΟΚ για τους Αντιδημάρχους ;

Του insider

Τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ της πόλης εμφανίστηκαν σχόλια και εκτιμήσεις για τη «στάση» του νέου Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του στη νέα δομή εξουσίας σου Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την ανακοίνωση των αντιδημάρχων του Δήμου Θεσσαλονίκης (εδώ) βγήκαν στην επιφάνεια οι πρώτες αντιδράσεις του σκληρού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και των εκπροσώπων του με δήλωση του Γ.Γεράκη, Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, νεοεκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου και στενού «συνεργάτη» του Υπουργού Ευ.Βενιζέλου (εδώ).

Παρόλο που ο Γ.Γεράκης δηλώνει ότι «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και προεκλογικά και μετεκλογικά δεν διεκδίκησε θέσεις και αξιώματα. Δεν βάλαμε στο τραπέζι τέτοιους όρους και προϋποθέσεις», αποκαλύπτουμε ότι αρκετές μέρες πριν ασκούνταν πιέσεις από το ΠΑΣΟΚ στον Γ.Μπουτάρη για συγκεκριμένες επιλογές στις θέσεις των αντιδημάρχων, στις οποίες προς τιμή του ο Μπουτάρης δεν υπέκυψε.

Στις 2 Δεκεμβρίου έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο από το ΠΑΣΟΚ, πού έλεγε «ΠΑΣΟΚ, Η Τ.Ο. Ε΄ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/12 ΣΤΙΣ 21.30 ΣΤΟ ΚΑΦΕ -ΜΠΑΡ ΑΛΕΑ (ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ/ΠΙΤΤΑΚΟΥ 2)

Πήγα στο κάλεσμα όπου συνέβησαν διάφορα απαράδεκτα πράγματα, που μου προκάλεσαν αγανάκτηση και απογοήτευση για το μέλλον της πορείας του Γιάννη Μπουτάρη ως Δημάρχου τουλάχιστον όσον αφορά τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ.

Νομίζω ότι η αποκάλυψη θα βοηθήσει να επικρατήσουν ψύχραιμες και πολιτικά ορθές απόψεις και συμπεριφορές στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η ομαλή δημιουργική πορεία του Γιάννη Μπουτάρη προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Ο Μπουτάρης τελικά δεν ήρθε στην εκδήλωση. Κάποιοι είπαν ότι ήταν σε παράσταση στο μέγαρο μουσικής και γι αυτό επελέγη να γίνει η εκδήλωση κάπου κοντά, αλλά παρά το «κοντά» δεν ήρθε.

Τι έγινε τελικά;

Το γεγονός της μη προσέλευσης του Μπουτάρη δείχνει πιθανά την επιδείνωση των σχέσεών του με τους θεσμικούς εκπροσώπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, λόγω των αποφάσεων που είχε ήδη λάβει για τους Αντιδημάρχους, αλλά και την πολιτική ποιότητα και τα κίνητρα των διοργανωτών, που ενώ ήξεραν εξαπάτησαν τον κόσμο που ήρθε στην εκδήλωση. Δημιουργεί επίσης τεράστια ερωτηματικά για τον ίδιο το Δήμαρχο. Αν ήταν ενήμερος και δεν ήρθε, έχει μεγάλη ευθύνη και πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο που προσήλθε.

Βέβαια η προχειρότητα και η έλλειψη σοβαρότητας που χαρακτηρίζει την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, επιτρέπει σε όσους την γνωρίζουν από μέσα να υποθέσουν ότι πιθανότατα να μην είχε δεσμευτεί ο Γ.Μπουτάρης για να παραστεί. Περιμένουμε απάντηση.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο πρωταγωνιστής της «εκδήλωσης» ήταν ο Γιώργος Γεράκης. Περιφερόταν από τραπέζι σε τραπέζι και προς έκπληξη όλων κατηγορούσε τον Γιάννη Μπουτάρη με την φράση «Εμείς τον βγάλαμε και αυτός μας πουλάει», υπονοώντας ότι οι Αντιδήμαρχοι δεν θα είναι «της επιλογής του ΠΑΣΟΚ» και το κυριότερο ότι δεν θα είναι ο ίδιος Αντιδήμαρχος. Ως γνωστόν ο Γιώργος Γεράκης «έπαιζε» για Αντιδήμαρχος, σύμφωνα με εσωκομματικά «παπαγαλάκια» και διαρροές στον τύπο. Οι φίλοι του και το στενό κομματικό περιβάλλον θεωρούσαν ότι δικαιωματικά (τρίτος στη σειρά εκλογής), αλλά και λόγω Βενιζέλου ο Γιώργος Γεράκης θα ήταν Αντιδήμαρχος.

Τώρα με την απαράδεκτη δήλωσή του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, διότι εμφανίζεται να το εκπροσωπεί εκφράζοντας ουσιαστικά την προσωπική του πικρία για την μη ικανοποίηση της άμετρης φιλοδοξίας του. Αν το ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε στοιχειωδώς θα έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί από την κομματική του θέση.

Υ.Γ. Στην είσοδο της εκδήλωσης του Ε΄Διαμερίσματος ζητούνταν από τους προσερχόμενους 10 ¤ και δινόταν το αριθμημένο χαρτάκι που επισυνάπτεται. Υπολογίζω ότι μαζεύτηκαν γύρω στα 1500 ¤, για άγνωστο λόγο και άγνωστους αποδέκτες και σκοπούς. Μήπως χρειάζεται και γι΄αυτό μια απάντηση ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου