ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η συνάντηση των γαλάζιων στη Χαλκηδόνα


Με την ομολογουμένως άψογη λειτουργία του οικοδεσπότη, δημάρχου Χαλκηδόνας κ. Αθανάσιου Νικόπουλου, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ η συνάντηση των γαλάζιων στελεχών στο δημαρχείο Χαλκηδόνας.
Στη σχεδόν 3ωρη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και παρά το ότι πολλοί περίμεναν να κατατεθούν επίσημα αρκετές υποψηφιότητες που θα αξιολογηθούν αργότερα μέσω διαδιακασίας η οποία θα αποφασισθεί στο άμεσο μέλλον, οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν επίσημα ήταν δύο. Του Παναγιώτη Δαϊκούδη από τα Κουφάλια και του Γιάννη Μπίκου από το Ξηροχώρι (ο κ. Μπίκος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω επιστολής αφού λόγω επαγγελαματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη συνάντηση).
Λιγάκι πιο επιφυλακτικός ήταν ο Γιάννη Τσουκνιδάς ο οποίος, έμεσα, ανακοίνωσε και αυτός την καθοδό του στον Καλλικράτη. Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δήλωσαν απλά...παρών.
Στη συνέχεια, τη συζήτηση μονοπώλησαν οι απόψεις για τον τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων οι οποίες ταξινομήθηκαν σε: τηλεφωνική δημοσκόπηση με όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή δημοτών, σε συλλογή υπογραφών τουλάχιστον του 50% των υποψηφίων που θα έχει κάποιος στο ψηφοδέλτιό του και στο στήσιμο κάλπης σε κάθε δήμο για πιο δημοκρατική ανάδειξη ενός και μόνο υποψηφίου από τον χώρο της ΝΔ. Ωστόσο, οι απόψεις για τις κάλπες έφεραν σε αντιπράθεση, χαμηλών τόνων, γαλάζια στελέχη τα οποία αναφέρθηκαν σε παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν.
Τελικά, αποφασίστηκε 5μελής επιτροπή αποτελούμενη από τον δήμαρχο Χαλκηδόνας κ.Αθανάσιο Νικόπουλο, τους τρεις προέδρους των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ των τριών δήμων Αγίου Αθανασίου, Χαλκηδόνας και Κουφαλίων και τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκο Λαζό.
Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν και θα προχωρήσει στη διαδικασία ανάδειξης ενός και μόνο υποψηφίου, εάν αυτό είναι εφικτό, ενώ αποφασίστηκε και νέα πιο διερυμένη γαλάζια συνάντηση στα Κουφάλια ή στον Άγιο Αθανάσιο.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας ξεκαθάρισε τη θέση του και δήλωσε πως δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος ενώ είναι πρόθυμος να ακολουθήσει όποιον αναδείξει υποψήφιο η διαδικασία αξιολόγησης ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου κ. Αριστείδης Αραμπατζής.

Ένα άλλο που σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε (ή έκανε πως δεν παρατήρησε) ήταν η πεποίθηση του κ. Γρηγόρη Αλεξιάδη ότι θα υπάρξει υποψηφιότητα και από τον δήμο Χαλκηδόνας...

Δ.Κ.

5 σχόλια:

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ8 Ιουνίου 2010 στις 11:37 μ.μ.

    Δεν έδωσα την απαραίτητη προσοχή στην είδηση αλλά αργότερα κατάλαβα ότι "κακώς" την προσπέρασα.
    Τελικώς έχω μάθει ότι Ο νυν Δήμαρχος Χαλκηδόνας ,έχει δικαστική εξέλιξη σε κάποια απο τις υποθέσεις του Δήμου , κατόπιν εισαγγελικής έγκλησης.
    Αυτό εύγλωτα δημιουργεί τα εξής ερωτηματικά
    1ον Το γνώριζαν οι παρεβρισκόμενοι ???
    2ον Εαν ΝΑΙ και το προσπέρασαν ,τότε υπάρχει ηθικό θέμα για τις περαιτέρω εξελίξεις
    3ον Εαν δεν το γνώριζαν ας μας πουν τώρα που θα το μάθουν τι θα κάνουν ???
    Αλλιώς βάλτε Βουλγαράκη , Ρουσσόπουλο , Παυλίδη "αριστείνδην" στην επιτροπή , και ....
    όλοι μαζί μπροστά με ....ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Νικόπουλος δήλωσε καθαρά πως δεν επιθυμεί την καθοδό του στον Καλλικράτη ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά όχι όμως και ως υποψήφιος σύμβουλος. Τώρα, εάν αυτό ανήκει στις ηθικές τάξεις, θα το κρίνουν οι δημότες αλλά περισσότερο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο οποίο θα είναι υποψήφιος ο κ. δήμαρχος Χαλκηδόνας.
    Και όλοι γνωρίζουμε πως όταν πρόκειται για το "καλό" του τόπου μας όλα μπαίνουν στην άκρη για ένα "καλύτερο αύριο" μέχρι να έρθει η στιγμή που θα απαξιώνουν και πάλι ο ένας τον άλλον και ο τόπος θα μένει ξανά και ξανά στάσιμος (όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ9 Ιουνίου 2010 στις 11:51 π.μ.

    Διάβασε αυτό που σου γράφω καλά, και θα τα ξαναπούμε σίγουρα.
    Ο Νικόπουλος τις επαφές του με κάποιους, τις είχε κάνει πριν ολοκληρωθεί η γεωγραφική κατανομή των Δήμων ( απο πληροφορίες) μαζί με τους "λεγεωνάριους".
    Είναι αγκιλωμένος στο άρμα του Αραμπατζή γιατι "προφανώς" πήρε την διαβεβαίωση ότι θάναι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - Χαλκηδόνας.
    Αλλωστε αυτόνομα άν κατέβαινε δεν θάταν ούτε Αντιδήμαρχος Τσιμπλούκας (Η παλιά Πυλαία).
    Το άν επιθυμεί ή όχι να κατέβει δεν αποτελεί άλλοθι στην συμμετοχή του στην επιτροπή αξιολόγησης.
    Αυτός άλλωστε δήλωσε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι δεν είναι Ν.Δ.
    Οσο για το καλό του τόπου και τα άλλα φιλολογικά που γράφεις δεν έχουν σχέση με το ζητούμενο.
    Στην Ελλάδα θα λειτουργήσουμε ξανά όταν εκλείψει η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.
    Και το καλό του τόπου όπως το υπονοείς δεν είναι η ΓΑΡΓΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν παρατηρήσεις καλά, το καλό του τόπου το έχω σε εισαγωγικά τα οποία χρησιμοποιώ όταν θέλω να μεταφέρω την ειρωνική έννοια μια λέξης (έτσι έχω μάθει από χρόνια).
    Άρα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ9 Ιουνίου 2010 στις 7:12 μ.μ.

    Απόλυτα σύμφωνος και εγώ.
    Να δούμε τις εξελίξεις και θα περιμένουμε να "δικαιοθούμε".
    Εν τω μεταξύ πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει την "νύφη".
    Εχεις δίκαιο για τα εισαγωγικά τα αντέστρεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή