ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Επιδρομή εταιριών - παρόχων τηλεφωνίας στους δήμους


«Επιδρομή» εταιριών προϊόντων τηλεφωνίας έχει παρατηρηθεί τελευταία στους δήμους. Οι εταιρίες, με αίτησή τους προς του δήμους, ζητούν την συγκατάθεσή τους για να τοποθετήσουν καμπίνες εξωτερικού χώρου με τηλεπικοινωνιακό υλικό. Βέβαια, οι ενέργειες αυτές των εταιριών είναι νόμιμες αφού το κράτος τους δίνει το δικαίωμα να προβούν σε εκσκαφές για να τοποθετήσουν τα υλικά τους ενώ η συγκατάθεση των δήμων θεωρείται απλά τυπική. Ωστόσο, οι δήμοι μπορούν να υποδείξουν το σημείο όπου θα τοποθετηθούν οι καμπίνες αλλά αυτό είναι πέρα από τα συμφέροντα των εταιριών αφού πρέπει να βρίσκονται πολύ κοντά στα τοπικά καταστήματα του ΟΤΕ για μπορούν να έχουν μεγάλες ταχύτητες.
Στο ΔΣ Κουφαλίων, αντιπρόσωπος παρόμοιας εταιρίας Κυπριακών συμφερόντων ζήτησε την απόφαση του δήμου για να τοποθετήσει ανάλογη καμπίνα. Το ΔΣ όμως ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και ο αντιπρόσωπος είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 12 τέτοιες εταιρίες - πάροχοι. Με το σκεπτικό ότι εάν και οι 12 εταιρίες ζητήσουν να τοποθετήσουν καμπίνες και στη συνέχεια να προβούν σε τομές στους δρόμους από όπου θα περάσουν οι οπτικές ίνες το ΔΣ αρνήθηκε να δώσει άδεια παρά το ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένη να αποκαστήσει τις τομές.
Στο ΔΣ Χαλκηδόνας αναφέρθηκε πως, ήδη, μια τέτοια εταιρία, έχει προχωρήσει σε έργα κάτι το οποίο δεν έπεσε στην αντίληψη του δημάρχου κ. Νικόπουλου όπως ισχυρίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι ενώ η αίτηση της εταιρίας ήρθε στο δήμο μετά την έναρξη των εργασιών.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου