ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Πώς καταλαβαίνεις στην Ελλάδα ότι ένας πολιτικός ολοκλήρωσε τον «κύκλο του»;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι πάρα πολύ απλή.
Το καταλαβαίνεις από τον τρόπο με τον οποίο τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να τον αντιμετωπίζουν. Τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, επιβεβαιώνουν διαρκώς και καθημερινά τη ρήση «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται». Δούλοι και αφεντικά του ίδιου star system, με αδιευκρινίστους και εναλλασσόμενους μεταξύ τους ρόλους,
έχουν μόνο τη «λυκοφιλία» και το συμφέρον για γνώμονά τους. Χιλιάδες τα παραδείγματα.
Χιλιάδες τα πρόσωπα που την εποχή της δόξας τους γνώριζαν εμετικά δημοσιεύματα, ύψιστης δουλείας, βλέπουν το πρόσωπό τους να φιγουράρει όταν … έρθει η (πολιτική) τους ώρα κάτω από τίτλους που δεν θα μπορούσαν καν να τους φανταστούν.
Την εποχή όμως της παντοδυναμίας τους, όχι απλώς δεν θα τολμούσε κανείς να γράψει κάτι αρνητικό, όχι απλώς δεν θα το σκεφτόταν, αλλά το χειρότερο είναι ότι στην πραγματικότητα δεν έβλεπε αυτά που ο υπόλοιπος λαός μπορούσε να δει. Έχοντας αναγάγει οι δημοσιογράφοι τον εαυτό τους σε ηθικές αυθεντίες έγιναν ένα με την εξουσία.
Ρίξτε μία ματιά στα δημοσιεύματα εφημερίδων και στα ρεπορτάζ τηλεοράσεων και ραδιοφώνων γύρω σας. Τώρα ανακαλύφθηκαν σπίτια και off shore του Άκη Τσοχατζόπουλου, τώρα ανακαλύφθηκαν τα μη – έργα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλου, τώρα ανακαλύφθηκαν οι … χορηγίες σε πρώην υπουργούς, τώρα ανακαλύφθηκε ο πλουτισμός;
Μέχρι χθες όλα ήταν μία χαρά. Τίποτε το μεμπτό δεν υπήρχε, τίποτε λάθος στην πολιτική που ακολουθούνταν, τίποτε κακό στους χειρισμούς για το Α ή το Β θέμα. Μέσα σε μία νύχτα όμως «κάποιος» άνοιξε τα μάτια των «τζιμανιών» της ενημέρωσης, οι οποίοι είπαν να βοηθήσουν και εμάς να ξεστραβωθούμε. Και ας υπήρχαν τόσα χρόνια φωνές που προσπαθούσαν να αναδείξουν την αντίθετη άποψη ή έστω ένα τμήμα αυτής.
Κανείς από τους σημερινούς γράφοντες πύρινα άρθα δεν έδινε όχι απλά σημασία, αλλά δεν αφιέρωνε ούτε μία γραμμή στην αποτύπωση της άλλης άποψης. Και έτσι οι δήθεν ταγοί της ενημέρωσης μετατρέπονται σε όχλο, που ο ένας αναπαράγει ότι λέει ο άλλος απέναντι στον εύκολο πλέον στόχο τους.
newsblog

1 σχόλιο:

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ21 Ιουνίου 2010 στις 4:59 μ.μ.

    Αρκετές φορές μου δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά.
    Οπως είναι όλοι διεφθαρμένοι , αδιάφοροι , φιλόδοξοι δίχως μέτρο ???
    Τελικώς όχι.
    Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τεράστιες ανησυχίες αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται.
    Ο αρθρογράφος σας "ανέδειξε" ένα καίριο θέμα , σκιαγραφόντας την πραγματικότητα με απλές εύστοχες παρατηρήσεις.
    Μπράβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή