ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κυβέρνηση: "Βγάλτε πέρα μόνοι σας..."

Αρκετές φορές από αυτο εδώ το blog επισημάναμε ότι οι μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις στους δήμους που ήδη συμβαίνουν θα έχουν ως αντίκτυπο την αύξηση των τελών πολλών υπηρεσιών των νέων δήμων που θα συνενωθούν τώρα με τον Καλλικράτη. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΚΕΔΚΕ φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας αυτούς αφού τα έσοδα των δήμων προέρχονται καθαρά από τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες.
Σε ό,τι αφορά στα τρέχοντα οικονομικά των δήμων, η τακτική επιχορήγηση με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται να μειωθεί κατά 1.084 εκ. ευρώ.
Δηλαδή από 2.684 εκ. ευρώ που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό για το 2010 (από 3.019 εκ. ευρώ το 2009) ότι θα φτάσουν στα ταμεία των δήμων, προβλέπεται τελικά να φτάσουν 1.600 εκ. ευρώ, δηλαδή να υπάρξει μείωση της τάξης του 40%.
Με δεδομένο δε ότι η τακτική επιχορήγηση προορίζεται για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά ανελαστικών δαπανών και κυρίως τη μισθοδοσία των υπαλλήλων - δαπάνες που από το 2005 και μετά την εφαρμογή του Π.Δ. 164 έχουν αυξηθεί - πολλοί είναι οι δήμοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν αυτό το κόστος κι αναζητούν λύση μέσω δανεισμού.
Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι είναι και οι επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ), από 920 εκ. ευρώ το 2009, στον κρατικό προϋπολογισμό είναι εγγεγραμμένο το ποσό των 800 εκ. ευρώ.
Επίσης, το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» μέχρι στιγμής έχει χρηματοδοτηθεί μόνο με θεσμοθετημένους πόρους των δήμων, ενώ δεν έχει εισρεύσει ακόμη στο ταμείο - σύμφωνα με το νόμο - η συμμετοχή του κεντρικού κράτους.

Δ.Κ. με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου