ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές στο Ωραιόκαστρο

..κυρίαρχος ο Νίκος Μπάτος, στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νίκος Μπάτος έχει αποδείξει στις τέσσερις φορές που εκλέχτηκε στο αξίωμα, ότι αν μη τι άλλο είναι καλός «παίχτης». Εκτιμάει με αντικειμενικότητα το εκλογικό τοπίο, σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα project, ξέρει ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον των πολιτών και όχι οι ιδεολογίες, ξέρει να κάνει συμμαχίες ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα και διατηρεί προνομιακές σχέσεις με ισχυρούς πολιτικούς και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ψάξτε να βρείτε για ποιους ο Ν.Μπάτος οργάνωσε προεκλογικές συγκεντρώσεις και θα διαπιστώσετε με ποιους.
Όσοι γνωρίζουν καλά το τοπίο του Ωραιοκάστρου, ξέρουν καλά ότι το βασικό όπλο του Ν.Μπάτου, για την κυριαρχία του, είναι η αξιοποίηση του μόνου συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, δηλαδή της οικιστικής ανάπτυξης. Το επιβεβαιώνει η επέκταση του σχεδίου πόλεως κατά 9.000 περίπου στρέμματα που έχουν ενταχθεί ή είναι υπό ένταξη, δηλαδή του 40% της συνολικής έκτασης του δήμου, που σημαίνει τεράστιες υπεραξίες προς όφελος των δημοτών !!! Μέγεθος ρεκόρ, που θα ήταν πολύ μικρότερο εάν δεν «επιτύγχανε» ο δήμαρχος τον αποχαρακτηρισμό μεγάλης έκτασης, που ήταν χαρακτηρισμένη σαν αρχαιολογική περιοχή, με τη συνδρομή και την υπογραφή σημαίνοντος πολιτικού της Θεσσαλονίκης που ήταν αρμόδιος Υπουργός.
Και το σχέδιο του από ότι φαίνεται είναι καλά «στρωμένο» για το μέλλον. Η εκτρωματική για πολλούς συνένωση με τον δήμο Μυγδονίας, που ο φυσικός της χώρος ήταν λογικά ο Λαγκαδάς, είναι το μήνυμα προς όλους ότι «μεγάλος σκακιστής» είναι πάλι εδώ. Κατάφερε να βρει πάλι ισχυρούς συμμάχους στο κυβερνητικό στρατόπεδο και να περάσει την «ιδέα» και το σχέδιό του παρά τις κάθετες αντιρρήσεις παραγόντων του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Από ότι φαίνεται με τη συνένωση αυτή, ο ζωτικός χώρος για την μελλοντική οικιστική επέκταση του Ωραιοκάστρου επεκτείνεται και μετατοπίζεται προς το Μελισσοχώρι.
Όσοι είχαν την «πρόνοια» να επενδύσουν σε γη στην περιοχή, που κανείς δεν περίμενε ότι θα πάρει τέτοια δυναμική ανάπτυξης, είναι οι «τυχεροί». Βέβαια κάποιοι πιστεύουν ότι την τύχη την επηρεάζουν ή την καθορίζουν όσοι την σχεδιάζουν και πιθανά να έχουν δίκαιο. Ο Ν.Μ. όμως είναι μαέστρος και στο στήσιμο σου εκλογικού σκηνικού.
Πέρα από συμμαχίες με πρόσωπα από τον αντίπαλο πολιτικό χώρο, που εντάσσει στο ψηφοδέλτιό του με τη βοήθεια των υψηλών πολιτικών του φίλων, φροντίζει να μην υπάρχει ποτέ αξιόπιστη και ισχυρή εναλλακτική πρόταση για τη Δημαρχία. Έχει αποδειχθεί περίτρανα τρεις φορές μέχρι τώρα, κυρίως με την υποψηφιότητα του συμπαθέστατου Α.Πολυχρονίδη, που μάζευε τις ψήφους των αγνών, ή κατ΄άλλους αφελών, ιδεολόγων από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Το ψηφοδέλτιο του Α.Πολυχρονίδη είχε πάντα εκτός από πασόκους, συνασπιστές αλλά και δεξιούς, που πολλοί πιστεύουν ότι οδηγούνταν εκεί με «δάκτυλο» του δημάρχου, για να διασφαλιστεί η συγκρότησή του και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας πιο ανταγωνιστικής και άρα επικίνδυνης γι΄αυτόν υποψηφιότητας. Τώρα με τον «Καλλικράτη» και τη συνένωση των δήμων Καλλιθέας, Μυγδονίας , Ωραιοκάστρου δημιουργήθηκε ένα νέο και πιο δύσκολο εκλογικό περιβάλλον για τον Νίκο Μπάτο, με δύο σοβαρά προβλήματα.
Το πρώτο είναι οι δήμαρχοι των συνενούμενων δήμων Καλλιθέας Δ.Σαραμάντος και Μυγδονίας Α.Γαβότσης. Και οι δύο δηλώνουν υποψήφιοι και δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, έχουν εκλεγεί δύο φορές και είναι επιτυχημένοι. Οι πιθανότητες να ενσωματωθούν στην προσπάθεια του Ν.Μ. είναι μικρές για τον Δ.Σαραμάντο και ανύπαρκτες για τον Α.Γαβότση. Η μόνη ελπίδα είναι το μακρύ χέρι του κόμματος της Ν.Δ., που τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών του άρχισαν να φαίνονται στην περίπτωση Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θεσ/νίκης και Καρτάλη-Γεράνη στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Το δεύτερο πρόβλημα του Ν.Μ. ήταν τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ.
Με δεδομένο τον κατακερματισμό των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στους τρεις δήμους, με τους Σαραμάντο – Γαβότση να έχουν τη μερίδα του λέοντος από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις παρατάξεις τους και την πιθανότητα με βάση το νέο τοπίο να μην εμφανιστεί μια νέα υποψηφιότητα, που θα μαζέψει τις πασοκικές ψήφους, όπως στις προηγούμενες εκλογές, με πιθανότητα να καταλήξουν στους αντιπάλους του Σαραμάντο και Γαβότση και να απειληθεί η εκλογή του.
Το πρόβλημα αυτό όμως φαίνεται ότι επιδεινώθηκε με τη διαδικασία που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ για να αναδείξει τους υποψηφίους που θα στηρίξει. Από την απόλυτα γραφειοκρατική και συγκεντρωτική αυτή διαδικασία προέκυψε πλήρης αποχή των πιθανών υποψηφίων. Η διαφαινόμενη προοπτική να μην υπάρχει υποψήφιος με το κομματικό χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου στη συνέλευση των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όπου από τα εκατό περίπου στελέχη, πέρα από τα ευχολόγια περί καθόδου ενός πασοκικού ψηφοδελτίου, δεν ακούστηκε καμία πρόταση ή πρόθεση για υποψηφιότητα. Και εδώ αρχίζουν τα παράξενα, αλλά από ότι φαίνεται όχι τυχαία περιστατικά. Ας καταγράψουμε λοιπόν τα γεγονότα.
Η Χριστίνα Αλίρη είναι νεαρή σε ηλικία, χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο στο βιογραφικό της, αλλά «γοητευτική», όπως συχνά τονίζεται από τα ΜΜΕ (δείτε εδώ). Ήταν πρώτη επιλαχούσα στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με το ψηφοδέλτιο της Βούλας Πατουλίδου και κατέλαβε τη θέση της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά την παραίτησή της. Η εκλογή της αυτή θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, διότι ήταν η πρώτη ανάμιξή της με τα κοινά και σε πολύ νεαρή ηλικία. Βέβαια όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι η εκλογή οφείλεται στην ισχυρή στήριξη του Ε.Βενιζέλου και του γραφείου του.
Πρόσφατα, μετά την εγκατάλειψη των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων, τοποθετήθηκε μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΘ και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Τμήματος Εσωτερικού ελέγχου του ΟΛΘ με πλήρη απασχόληση, σοβαρές αποδοχές και με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον στενό συνεργάτη του Ε.Βενιζέλου Στ.Αγγελούδη (σύνθεση Δ.Σ. ΟΛΘ). Ενώ το Σάββατο παρουσία 100 στελεχών η Χριστίνα Αλίρη δε δήλωσε ούτε καν την σκέψη για πιθανή υποψηφιότητά της, την επόμενη μέρα Κυριακή 13 Ιουνίου στις 1.35΄το βράδυ ανακοίνωσε στο facebook, ότι είναι Υποψήφια Δήμαρχος Ωραιοκάστρου (facebook) και ότι αποδέχθηκε πρόταση πολιτών.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η ανακοίνωσή της έγινε μιάμιση ώρα μετά την λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ και χωρίς να γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές υποψηφιότητας. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα, αναπάντητα, αλλά εύλογα είναι και τα πιθανα γεγονότα που μεσολάβησαν και καθοδήγησαν την Χ.Αλίρη.
Την τελευταία στιγμή λοιπόν, και ενώ διαφαινόταν κενό που θα έθετε σε κίνδυνο την παντοδυναμία του Νίκου Μπάτου, προέκυψε η υποψηφιότητα της Χριστίνας Αλίρη. Ψύχραιμοι και έγκυροι παράγοντες της περιοχής, που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο, πιστεύουν ότι ο «μεγάλος σκακιστής» έβαλε πάλι το χέρι του, αξιοποιώντας ίσως και τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τον πολιτικό πατέρα της Χριστίνας Αλίρη και στέλνοντας μερικούς τοπικούς επιχειρηματίες φίλους του να την παροτρύνουν.
Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν !!!
Μπράβο Νίκο, είσαι άξιος να επανεκλεγείς !!!
Χριστίνα, αξίζει να θυσιαστείς τόσο νέα ;
Θ.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου