ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Να πως γίνεται ο προεκλογικός αγώνας

Ο παρακάτω είναι ένας τρόπος προεκλογικού αγώνα αλλά και παγίδας.
Στο χθεσινό ΔΣ του δήμου Κουφαλίων ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπελίδης έφερε ένα θέμα προς ψήφιση, αυτό του νέου δανείου για να καλύψει ο δήμος πάγια και λειτουργικά έξοδα. Όμως παρά το ότι ο κ. δήμαρχος γνώριζε πως το θέμα σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφιζόταν ή θα αναβαλόταν, παρόλα αυτά "πούλησε" πολιτική την οποία και "αγόρασε" μερίδα δημοτικών συμβούλων.
Προσέξτε τώρα τι κάνουν οι δήμαρχοι σε παρόμοιες περιπτώσεις για να "βγουν από τη δύσκολη".
Σε τέτοιου είδους θέματα για τα οποία γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα υπάρξουν αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων ή θα τα αναβάλουν για διάφορους λόγους, στήνουν την παγίδα των δημόσιων ρωτήσεων.
Ρωτούν πχ.: Εσείς κ. σύμβουλε το ψηφίζετε το θέμα και αν όχι για πιο λόγο;
Εάν κάνει το λάθος ο σύμβουλος και πει όχι ακόμα και με τεκμηριωμένες απόψεις τότε ο δήμαρχος έχει το πάνω χέρι αφού την επόμενη ημέρα το "νέο" θα κάνει τον γύρο του δήμου και θα βρει τον σύμβουλο αντιμέτωπο με την λαϊκή οργή αφού με το "όχι" του δεν κατάφερε ο δήμος να πάρει δάνειο και έτσι στη συνέχεια να πληρώσει υπαλλήλους ή προμηθευτές κλπ.
Κάτι ανάλογο έκανε και ο δήμαρχος Κουφαλίων εχθές το βράδυ και σήμερα κανείς δεν μπορεί να του επιρρίψει κατηγορίες για το αν θα μπορέσουν να πληρωθούν οι υπάλληλοι αφού σαν "καλός δήμαρχος" έφερε το θέμα στο ΔΣ αλλά πολύ απλά δεν ψηφίστηκε.
Αλλά όμως ένας δραστήριος δήμαρχος δεν αφήνει στο έλεος των δανείων τους υπαλλήλους αλλά φροντίζει εκ των προτέρων να έχει μεριμνήσει για την είσπραξη χρημάτων από κάθε πόρο, είτε μέσω κρατικών προϋπολογισμών, είτε μέσω εσόδων του δήμου κλπ.
Για να μην αναφερθούμε στην είσπραξη χρημάτων μέσω έργων και μας χαρακτηρίσετε καχύποπτους...

1 σχόλιο:

  1. Και αυτού του είδους Δήμαρχοι έχουν την απαίτηση από τον κόσμο να τους ανεχτεί για ακόμη μια θητεία.
    Κανένας σοβαρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή