ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Στον πάγο για τρία χρόνια οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Το πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή. «Η απόφαση έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, το πάγωμα θα επιβληθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για casus beli, υπογραμμίζοντας πως «οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, οικονομικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Ο ΣΕΒ τάσσεται υπέρ του τριετούς παγώματος μισθών, ενώ οι υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις των μικρότερων επιχειρήσεων αποδέχονται την καταβολή της μισθολογικής ωρίμανσης για φέτος, καθώς και αύξηση στα επίπεδα του ευρωπαϊκού πληθωρισμού (1%) το 2001 και 2012.

Παράλληλα, μεγάλη μερίδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα κυβερνητικά μέτρα. «Οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία, που έχουμε όλοι μας, και εμείς, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά γνωρίζουμε όλοι και την αναγκαιότητα αυτών των ρυθμίσεων, και το δυνατό και δικαιότερο, που αυτές προωθούν», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, απορρίπτοντας τα περί κομματικής πειθαρχίας.

Επιπλέον, ανέφερε πως οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται και υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης αλλαγών και βελτιώσεων της τελευταίας στιγμής.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου