Μπορεί να μας φαίνεται πρωτάκουστο και απίστευτο αλλά έγινε στην Ελλάδα !!!
Στους καιρούς που βαδίζουμε και καθώς οι τράπεζες έχουν μάθει ΜΟΝΟ να παίρνουν και όχι να δίνουν υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν στα άκρα για να διεκδικήσουν έστω το δίκιο τους. Αλλά ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας διεκδίκησε και πήρε κάτι παραπάνω από το δίκιό του. Ανάγκασε την τράπεζα να τον αποζημιώσει με 10.000 ευρώ σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.
Διαβάστε το παρακάτω και ίσως υπάρχουν και άλλοι (πολλοί πιστεύουμε) ανάμεσά μας που έχουν ανάλογες αξιώσεις και απαιτήσεις...
Γνωστή Ελληνική τράπεζα αναγκάστηκε να καταβάλλει 10.000 ευρώ αποζημίωση σε πελάτη της για ηθηκή βλάβη που του προκάλεσαν υπάλληλοί της από διάφορες παραλείψεις, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 347/2010 απόφαση του Αρείου Πάγου.
Όπως γράφει η voria.gr αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων και υπολόγισε ότι η τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα έβαζε στον λογαριασμό του, όπως όφειλε, τους νόμιμους τόκους.
Ο αξιωματικός, προσθέτοντας τους τόκους που θα έβαζε η τράπεζα στο λογαριασμό του και τα χρήματα που υπήρχαν ήδη μέσα στον λογαριασμό, εξέδωσε επιταγή προς τρίτον. Όταν ο κάτοχος της επιταγής πήγε στην τράπεζα να την εισπράξει, στο λογαριασμό του αξιωματικού δεν υπήρχε όλο το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή, καθώς η τραπεζοϋπάλληλος από αμέλεια δεν πέρασε στο λογαριασμό του τους τόκους.
Αμέσως, η επιταγή σφραγίστηκε ως ακάλυπτη και η τράπεζα ενημέρωσε το τραπεζικό σύστημα πληροφοριών «Τειρεσίας» ότι η επιταγή σφραγίστηκε ως μερικώς ακάλυπτη και το όνομα του αξιωματικού γράφτηκε στους δυσμενείς καταλόγους αφερέγγυων οφειλετών. Παράλληλα, η τράπεζα διαβίβασε την υπόθεση και στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναγράφοντας λανθασμένη διεύθυνση διαμονής του αξιωματικού.
Η κλήση για να παραστεί στο δικαστήριο κοινοποιήθηκε στη λανθασμένη διεύθυνση και ο αξιωματικός καταδικάστηκε για την ακάλυπτη επιταγή ως αγνώστου διαμονής. Για την επιταγή αυτή απαλλάχθηκε στη συνέχεια κατόπιν δικαστικού αγώνα.
Ακόμη, ο αξιωματικός πέτυχε να διαγραφεί από τη δυσμενή λίστα του «Τειρεσία», αφού προηγουμένως κατ΄ επανάληψη παρακαλούσε τους υπαλλήλους της τράπεζας να μεριμνήσουν για τη διαγραφή του ονόματός του από τους καταλόγους του «Τειρεσία».
Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη η αντισυμβατική συμπεριφορά της τράπεζας είχε ως συνέπεια ο αξιωματικός να υποστεί υλική ζημιά, καθώς πλήρωσε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή του και ειδικά αυτήν με την ακάλυπτη επιταγή. Επίσης, υπέστη πλήγμα η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή του και ειδικά από την καταδίκη του για την ακάλυπτη επιταγή.
Εξάλλου η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο αξιωματικός υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και στενοχώρια και εξ΄ αυτού του λόγου ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας δικαιούται χρηματική ικανοποίηση.
Αφού ο αξιωματικός δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεσή του παραπέμφθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών, καθώς προέκυψε ζήτημα παραγραφής τμήματος της αξίωσής του από την τράπεζα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου