ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Συμμετοχή ή αποχή;


Γράφει ο Νίκος Μυλώσης - Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Δήμου Δέλτα

Σας καλούμε να ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7 και 14 Νοε 2010
- Γιατί η ψήφος είναι η έμπρακτη έκφραση της δημοκρατίας.
- Γιατί δεν μας αρέσουν τα εκβιαστικά διλλήματα.
- Γιατί αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας
- Γιατί έτσι μόνο θα είμαστε και εμείς, αυτοί που θα επιλέξουμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει στο δημοτικό ή στο τοπικό συμβούλιο και δεν παραχωρούμε το δικαίωμα αυτό στους άλλους.
- Γιατί με την αποχή δεν λύνουμε κανένα μας πρόβλημα.
- Γιατί με τη συμμετοχή στις εκλογές συμβάλλουμε στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της συλλογικής δράσης.
- Γιατί με τη αποχή αναζητείται σωσίβιο από την κεντρική εξουσία για τις πράξεις ή της παραλείψεις της απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

9 σχόλια:

  1. Σας καλούμε να ΜΗΝ ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7 και 14 Νοε 2010
    - Γιατί η ψήφος ΔΕΝ είναι η έκφραση της δημοκρατίας.
    - Γιατί δεν μας αρέσουν τα εκβιαστικά διλλήματα (τύπου Παπανδρέου).
    - Γιατί αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για το μέλλον του τόπου μας
    - Γιατί έτσι μόνο ΔΕΝ θα είμαστε εμείς αυτοί που θα επιλέξουμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει στο δημοτικό ή στο τοπικό συμβούλιο και έτσι δε θα φταίμε όταν χρεωκοπήσουμε οριστικά.
    - Γιατί με την ψήφο δεν λύνουμε κανένα μας πρόβλημα αντίθετα δημιουργούμε κι άλλα.
    - Γιατί με τη αποχή στις εκλογές συμβάλλουμε στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της συλλογικής δράσης.
    - Γιατί με τη συμμετοχή αναζητείται σωσίβιο ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ στην κεντρική εξουσία για τις πράξεις ή της παραλείψεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΠΑΕΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΑΦΟΥ ΑΠΕΧΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες νομιμοποιεί τους υπεύθυνους για τη χρεοκοπία – νομιμοποιεί και μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αλλά μην ξεχνάμε πως όλοι αυτοί παρέα μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Και φυσικά, συνεχίζουν να είναι όλοι στις θέσεις τους, κανείς δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ, αν πάτε σαν τα ζώα να τους ξαναψηφίσετε, θα τους έχετε αθωώσει κιόλας. Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή προτείνεις λύση ή αποτελείς μέρος του προβλήματος. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καλοκαίρι, σε διάφορες περιοχές της χώρας, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με γνωστούς και φίλους –αλλά και με άγνωστους- για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οφείλω να ομολογήσω πως άκουσα ενδιαφέροντα επιχειρήματα:

    «Θα ψηφίσω τον Ντιριντάχτα γιατί μου έβγαλε κάτι έγγραφα χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσω την διαδικασία». «Θα ψηφίσω τον Κατσαπλιά, γιατί μου έβγαλε ένα ψεύτικο πιστοποιητικό ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εδώ και έτσι γλίτωσα έναν σκασμό λεφτά στην αγορά που έκανα». «Θα ψηφίσω την Πατσαβούρα γιατί προσέλαβε και τα δυο παιδιά μου σε υπηρεσίες του δήμου».

    Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, αλλά οι πάντες συνεχίζουν να ψηφίζουν όχι με γνώμονα το καλό του τόπου αλλά με τα ιδιοτελή κριτήρια τα οποία οδήγησαν στη χρεοκοπία.

    Και οι υποψήφιοι ασφαλώς παίζουν το παιχνίδι πολύ καλά κι αυτοί και κρύβουν επιμελώς τα προσωπικά τους κίνητρα για την καρέκλα.
    Ξέρω προσωπικά πάρα πολλούς από δαύτους και δε βρήκα ούτε έναν που να μην έχει ένα προσωπικό κίνητρο και όφελος από τη συμμετοχή του στις εκλογές.

    Διεξάγεται αυτές τις ημέρες ένας –τάχα μου- δημόσιος διάλογος, για το αν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν μορφή δημοψηφίσματος για το μνημόνιο ή είναι εκλογές που αφορούν μόνο την αυτοδιοίκηση. Η γνώμη μου είναι πως αυτό το δίλημμα είναι ψεύτικο και κατασκευασμένο, και έχει ως αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσει τους πολίτες στις κάλπες και να νομιμοποιήσει το καθεστώς.

    Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Απλώς, μετά την τεράστια αποχή στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, αυτό που φοβάται όλο το άθλιο κομματικό σύστημα –και το οικονομικό κατεστημένο- είναι την πιθανότητα η αποχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, να απαξιώσει εντελώς το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και να οδηγήσει στην ανατροπή του.

    Να μην ξεχνάμε πως στις εθνικές εκλογές η αποχή ήταν δεύτερο κόμμα με 30% -δηλαδή με 1% λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνά με το 31% του εκλογικού σώματος και έχει το θράσος να μιλάει και για δημοκρατία.

    Αφού –ας είμαστε ειλικρινείς- οι Έλληνες ψηφίζουν με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως οι συνειδητοί και τίμιοι Έλληνες δεν πρέπει να ψηφίσουν. Έτσι, θα ξεχωρίσουν τη θέση τους από όλα αυτά τα τομάρια που θα ψηφίσουν για κάποιο ρουσφέτι.

    Δεν θα ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές, όπως δεν ψήφισα και στις εθνικές εκλογές. Δεν ξέρεις πολλά για εμένα, αλλά ξέρεις τουλάχιστον πως δεν είμαι ένα καθίκι που θα πάει να ψηφίσει τον ένα ή τον άλλο επειδή του έταξαν μια θέση ή μια εκδούλευση. Είμαι τίμιος άνθρωπος – δεν είμαι κάθαρμα. Εσύ;

    Η χώρα χρεοκόπησε, αλλά τόσους μήνες μετά όλοι παραμένουν στη θέση τους –πλήρης ατιμωρησία. Μιλάνε για μεγάλες αλλαγές, αλλά δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία - οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι ίδιοι μεγαλοεκδότες, οι ίδιοι καναλάρχες, τα ίδια παπαγαλάκια συνεχίζουν να παίζουν το άθλιο και βρομερό παιχνίδι τους σε βάρος αυτής της χώρας που κάποτε νομίζαμε πως είναι η πατρίδα μας.

    Αισθάνομαι υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας. Δεν έχει σημασία που δεν ψήφιζα κόμματα εξουσίας. Τα κόμματα της Αριστεράς –και οι εκπρόσωποί τους- αποδείχτηκαν εξίσου ξεπουλημένα και βλαβερά για τη χώρα.

    Προσωπικά, δεν έχω άλλο τρόπο να αντισταθώ στο ξεπούλημα και τον εξευτελισμό της χώρας μου. Το να μην ψηφίσω είναι η απόλυτη πολιτική πράξη.

    Δεν ψηφίζω κανέναν, δεν περιμένω τίποτα από κανέναν, είμαι λέφτερος! (Και τίμιος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.
    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΔΗΜΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ.
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗΗ ΣΑΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΜΦΕΡΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ.
    ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΒΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ. ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει σωτηρία. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ.
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/11/2010_1293108

    ΑπάντησηΔιαγραφή