ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο τρόπος διεξαγωγής των περιφερειακών εκλογών

Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία ψηφοφορίας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και πώς θα γίνει στη συνέχεια η καταμέτρηση των ψήφων από τις εφορευτικές επιτροπές, καθορίζει με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Σχετικά με την ψηφοφορία, καθορίζεται ότι κατά την προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή δημοτικών αρχών και ακολουθεί η ψηφοφορία για την εκλογή περιφερειακών αρχών.

Όσον αφορά στη διαδικασία της εξαγωγής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από τις εφορευτικές επιτροπές, έχει ως εξής:

Οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κοκ) εκλογικών τμημάτων, όλων των δήμων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, ενώ αντιθέτως οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών (2ο, 4ο, 6ο κ.λπ) εκλογικών τμημάτων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών.

Επομένως, στα μονά εκλογικά τμήματα όλων των δήμων, θα ανοιχτεί πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών, ενώ η άλλη κάλπη, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, θα παραμείνει σφραγισμένη, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στο νομάρχη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για τις περιφερειακές αρχές. Τα ακριβώς αντίθετα ισχύουν για τα ζυγά εκλογικά τμήματα των Δήμων.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα μεταδίδουν προς το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα αποτελέσματα μόνο υπέρ των συνδυασμών για όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους για τις εκλογές τόσο των περιφερειακών όσο και των δημοτικών αρχών κατά τη σειρά που προαναφέρθηκε.
voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου