ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Ιερά Εξέταση» για τα σχολικά βιβλία

Τη συγκρότηση επιτροπών που θα μελετήσουν τα σχολικά βιβλία των Νέων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών αποφάσισε χθες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, πρότεινε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τα βιβλία, καθώς, σύμφωνα με τους αρχιερείς προωθούν την αποχριστιανοποίηση της παιδείας!

Το θέμα έθεσε πρώτος ένας καλός φίλος του Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος ζήτησε να ληφθούν μέτρα. Γρήγορα το αίτημα υποστηρίχθηκε από τους Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο και Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο. «Ολα όσα συμβαίνουνείναι διότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσης.Η οποία ηθική κρίση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει παιδεία» είπε ο κ. Γερμανός και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση γκρεμίζει το υπόβαθρο της παιδείας, διότι δεν έχει μέσα τα Θρησκευτικά και την Ιστορία της πατρίδας μας».

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής από την πλευρά του παρουσίασε αποσπάσματα βιβλίων των Νέων Ελληνικών που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία και τα οποία, όπως υποστήριξε, απαξιώνουν την Εκκλησία, τον κλήρο και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπών και την αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Προηγουμένως ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε τα βέλη αρχιερέων, οι οποίοι αποτελούσαν την πτέρυγα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας επί Μακαριστού Χριστόδουλου, με αφορμή σειρά διοικητικών αλλαγών που προωθεί στις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου. «Εάν επιθυμείτε να καταργήσετε το έργο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου τότε να μας το πείτε να ξέρει ο καθένας μας τι γίνεται» είπε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, ο οποίος αρνήθηκε την κατάργηση των επιτροπών που είχε δημιουργήσει ο Χριστόδουλος και ζητούσε ο κ. Ιερώνυμος. Οι θέσεις του κ. Δανιήλ, στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστοδούλου αλλά και υποστηρικτή της εκλογής του κ. Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου.

«Τίμησα και τιμώ τον προκάτοχό μου και το έργο του. Δεν δέχομαι αυτά που λέτε.Να προσέχετε πώς εκφράζεστε» ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κάλεσε τον Μητροπολίτη Καισαριανής να ανακαλέσει- κάτι που πάντως δεν συνέβη. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν τον λόγο έλαβε ο επίσης συνεργάτης του Χριστοδούλου Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος δήλωσε ότι οι αρχιερείς δεν μπορούν να σιωπούν: «Τα προβλήματα είναι μεγάλα, οι πιστοί περιμένουν έναν λόγο από εμάς» είπε ο κ. Παύλος.

Οι τοποθετήσεις αυτές άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» και τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, ο οποίος θεωρεί ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου. «Ο λαός όπου πάω μου ζητάει να μιλάω για τα εθνικά θέματα. Και στη Βόρειο Ελλάδα έχουμε μια άλλη ευαισθησία» δήλωσε ο κ. Ανθιμος, για να του απαντήσει ο Αρχιεπίσκοπος ότι «έχω διαφορετική γνώμη. Πιστεύω ότι ο άμβωνας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικολογία. Και εγώ είμαι ευαισθητοποιημένος» .
tovima

1 σχόλιο:

  1. copy
    "Τη συγκρότηση επιτροπών που θα μελετήσουν τα σχολικά βιβλία των Νέων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών αποφάσισε χθες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος."

    ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΤΑΞΕ!!!!! ΠΑΠΑΔΕΣ ή ΜΟΥΛΑΔΕΣ

    Δέχονται τη συγκρότηση επιτροπών από φορολογούμενους πολίτες (ετσιθεληκά και φασιστικά όπως έδρασαν οι συγκεκριμένοι κύριοι !?!) για καθοδήγηση στο"""έργο τους""" αλλά και για τον έλεγχο του """έργου""" τους όπως και έλεγχο των βιβλίων εσόδων εξόδων των κληρικών που ούτως ή άλλως αμείβονται από εμάς τους φορολογούμενους αν και διπλοτριπλοθεσητες οι ίδιοι και πάροχοι αφορολόγητων υπηρεσιών δια βίου αλλά και μετά την αποβίωση του φορολογούμενου?

    Είναι οι εκλογές προπέτασμα καπνού και αποσυντονισμός ώστε να ζυμωθεί η κοινή γνώμη σε θεοκρατικό έλεγχο και καθοδηγητικό ρόλο του κλήρου στην εκπαίδευση των παιδιών μας ?

    Ελλείψει φωτεινών ακαδημαϊκών μυαλών και πνευματικών ανθρώπων ειδικών σε θέματα παιδείας στην εποχή μας αυτόκλητα και πυροσβεστικά λειτουργούν οι λειτουργοί του κλήρου ?


    Είναι αντάλλαγμα και συμφωνία με το επίσημο κράτος για την δήθεν φορολόγηση της "εκκλησιαστικής περιουσίας"?

    Ακόμα ένα προπέτασμα καπνού για να χάσουμε τη μπάλα της ανεργίας της ανασφάλειας των κλεφτών και των άπειρων δεινών που μας φόρτωσαν τελευταία 35 χρόνια με κατάληξη το χάσιμο της αξιοπρέπειας μας ?

    Μετά την άποψη στο προπέρσινο βιβλίο περί συνοστιμού των Ελλήνων στο πλακόστρωτο της παραλίας της Σμύρνης αυτό να υποτεθεί πως είναι διορθωτική κίνηση ?

    Μήπως είναι και αυτό από τα πρώτα βήματα του διαχωρισμού εκκλησίας, κράτους κλήρου θρησκείας ή εγώ λάλησα !?

    Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Προσωπικά με προβλημάτισε το άρθρο και τον προβληματισμό μου έστω και σκόρπια τον
    καταθέτω.


    παρεμπιπτόντως
    Πόθεν εσχες στην περιουσία που κατέχει και εκμεταλλεύεται ο Κλήρος υπάρχει ? Οι Τούρκικοι τίτλοι κυριότητας ή παραχώρησης είναι ισχυροί ? Τους αναγνωρίζει το επίσημο κράτος ? αν ναι ως τι? ως συνέχεια των Μογγολότουρκων?

    Η πρόταση μου είναι να συγκροτηθεί επιτροπή πολιτών η οποία θα ερευνήσει την πορεία των επιφανω΄ν κληρικών και την στάση τους απέναντι στο Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες , την προσφορά τους στα Ελληνικά γράμματα Αρχαία αλλά και νεοελληνική γραμματεία ,

    υγ Ο παπατσλακαλος ο Τσαρκνιάς ο Γιοσάκης ο πισωγλέντης των Κυθήρων αλλα και ο Πειραιώς θα συμμετέχουν/ειχαν στην επιτροπή ?

    Εκπαιδευστε τους εκπαιδευτικους ρεεεεε
    Τα παιδια με παιδεια ειναι η μόνη διέξοδος και όχι ο ρασοφόρος φασιστάκος - καριερίστας

    verenikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή