ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τραγικές ελλείψεις στα νηπιαγωγεία του Δήμου Χαλκηδόνας

Ερώτηση του Θεόδωρου Καράογλου στη Βουλή

Σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στον Δήμο Χαλκηδόνας, όπου η ολιγωρία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης, έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι και κυρίως η μαθητική κοινότητα να στερούνται βασικές υποδομές στην σχολική στέγη. Συγκεκριμένα, στα νηπιαγωγεία της Χαλκηδόνας, αναγκάζονται τα παιδιά να στοιβάζονται σε μια αίθουσα και η αναλογία των νηπιαγωγών προς τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Οι γονείς είναι εξοργισμένοι και η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αμέτοχη, μη μπορώντας να πράξει οτιδήποτε για τα μικρά παιδιά. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια μόνο αίθουσα για την κάλυψη των αναγκών του νηπιαγωγείου.

Εν έτει 2010 οι ανάγκες σε σχολική στέγη και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε υπάρχουσες σχολικές μονάδες και κυρίως σε μονάδες προσχολικής ηλικίας είναι μεγάλες. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία τα θέματα της παιδείας και κυρίως της έλλειψης σχολικής στέγης που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η περιοχής της Χαλκηδόνας είναι μια περιοχή με ραγδαία οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη και η απουσία σχολικών μονάδων είναι σημαντική.

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το νηπιαγωγείο του Δήμου Χαλκηδόνας;

4 σχόλια:

  1. Τώρα μάλιστα. Οι βουλευτές όλων (το τονίζω) των κομμάτων ακόμη δυστυχώς μας θεωρούν ηλίθιους να πω, εξωγήινους να πω, παγιδευμένους σε ορυχείο να πω, δεν ξέρω.

    Εστειλε λοιπόν με υπερηφάνεια το γραφείο του κ.Καράογλου υποθέτω με email στο stoshaker την συγκεκριμένη ερώτηση, για να δείξει σε εμάς τους ιθαγενείς ότι ο βουλευτής ασκεί τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο έπακρο, μαχόμενος για τα προβλήματα μας.

    Δηλαδή τα οικτρά προβλήματα στη σχολική στέγη παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω 'ολιγωρίας και αδιαφορίας' της παρούσας κυβέρνησης. Ενώ επί κυβερνήσεως ΝΔ όλα ήταν εξαιρετικά (μια και ο κ. Καράογλου δεν είχε καταθέσει αντίστοιχη ερώτηση τότε).
    (Παρεπιπτόντως κε συνεργάτη του κου Καράογλου που σύνταξες την ερώτηση, η Νομαρχία έχει καμία ευθύνη για το πρόβλημα;)

    Αντίστοιχα, θυμάμαι όταν είχε πρωτοβγεί κυβέρνηση η ΝΔ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν ακριβώς το ίδιο: άρχισαν τον καταιγισμό των ερωτήσεων στη Βουλή, για να μας πείσουν ότι αγωνίζονται να λύσουν τα άπειρα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η νεοσύστατη κυβέρνηση κατά τους πρώτους μόλις μήνες της ύπαρξης της.

    Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν απευθύνονται πλέον μόνο σε κομματικά ακροατήρια και ότι πρέπει να αλλάξουν τις μαυρογιαλούρικες προσεγγίσεις τους σε σχέση με την έννοια της άσκησης της πολιτικής και του κοινοβουλετικού ελέγχου εν προκειμένω.
    Συγγνώμη για τον θυμό αγαπητοί αναγνώστες και συγγράφοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί ακόμα χειροκροτούνε τον Καραμανλή και "ονειρεύονται" να τον δουν στο μέλλον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά Καράογλου...μαζέψου....
    αυτά τα επικοινωνιακά κολπάκια ...
    εμείς στα μάθαμε.....είσαι όμως ήδη
    με οξυγόνα ....το αν θα ζήσεις ....θα το δείξει το άμεσο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΑΑΑΑΑΑ γι΄αυτό κατεβαίνει ο Νικόπουλος ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δαϊκούδη.
    Για να διορθώσει σαν σύμβουλος όσα δεν έκανε σαν ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
    ο ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή