ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εν αναμονή των τηλεδιοδίων

troktiko    Εν αναμονή των τηλεδιοδίων

Στη ζωή μας μπαίνουν από το 2012 τα τηλε … διόδια, η νέα κάρτα διοδίων, που προοιωνίζονται το τέλος των ουρών στα διόδια, των μποτιλιαρισμάτων στις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους, της ταλαιπωρίας του… σταμάτα-ξεκίνα και των αλόγιστων σημερινών χρεώσεων ανεξαρτήτως διαδρομής. Με τα τηλεδιόδια, μάλιστα, θα γίνουν πιο εύκολες και οι μετακινήσεις των Ελλήνων σε όλη την Ευρώπη.

Πρώτοι που θα μπουν στο νέο σύστημα θα είναι οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ το αργότερο ως το 2014 η διέλευση όλων των οχημάτων από τα διόδια θα γίνεται με το νέο σύστημα.

Για να γίνουν πράξη τα ηλεκτρονικά διόδια και η αναλογική χρέωση (σε σχέση με την παραμονή του αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο), θα δημιουργηθεί κεντρικό σύστημα καταγραφής διελεύσεων και εσόδων, όπως επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Ήδη υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για τη σύσταση επιτροπής (για την επίτευξη και τη διασφάλιση της εθνικής διαλειτουργικότητας των ηλεκτρονικών διοδίων και την εξέταση θεμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης αυτοκινητόδρομων ή μεγάλων τεχνικών έργων με διόδια).

3 σχόλια:

  1. Θα την πληρώσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι στα διόδια αφού πλέον δε θα χρειάζονται. Μπράβο στους "τζαμπατζήδες". Τα κατάφεραν τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος 1:48

    Όχι, ανόητε. Απλώς θα σταματήσουμε να την πληρώνουμε εμείς. Είναι δυνατόν το 2011 να απασχολούμε ακόμα ανθρώπους που μετράνε φραγκοδίφραγκα; Όταν θα τους αντικαταστήσουν μηχανές, θα μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε αλλού. Με την λογική σου θα έπρεπε ακόμα να θερίζουμε με το δρεπάνι...

    Ουφ πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μ@λ@κί@ βαράει στο κεφάλι @Ανώνυμε 1:48, ε; Μη βαράς τόσο πολύ. Μήπως η γυναίκα σου σε περίμενε χθες σπίτι με την παντόφλα;
    Μα καλά σε άλλο πλανήτη ζεις; Ή είσαι βολεμένος δημόσιος υπάλληλος, που αφού έγλειψε κατουρημένες ποδιές κάθεται σε ένα γραφειάκι και ροκανίζει το δημόσιο χρήμα;
    Όπου μπαίνει μηχανή, ο άνθρωπος φεύγει. Οι θέσεις εργασίας χάνονται, δημόσιε υπάλληλε, εραστή των αργόσχολων.
    Ξύπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή