ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Τα παραμύθια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας


Οι διαφημίσεις εταιριών κινητής τηλεφωνίας που μας βομβαρδίζουν καθημερινά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπα ίσως να απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Μάλιστα, οι εταιρίες ανταγωνίζονται με διαφημίσεις για το ποια έχει την μεγαλύτερη κάλυψη.
Όμως παρατηρήσατε κάτι στις επίμαχες διαφημίσεις;
Όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αναφέρονται στην πληθυσμιακή κάλυψη (99%) που παρέχουν αλλά καμία από αυτές στη γεωγραφική κάλυψη.
Και αυτό γιατί ο μεγαλύτερος όγκος πληθυσμού της χώρας ζει στις μεγάλες πόλεις που ίσως να αντιπροσωπεύουν το 99% που ισχυρίζονται οι εταιρίες.

Ένα άλλο για το οποίο υπάρχουν πολλές καταγγελίες, στα blog του ίντερνετ ειδικά, είναι αυτό το περίφημο πια mobile intenet.
Εδώ πρέπει να πούμε πως όσαν διαφημίζουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού η κάλυψη παρέχεται μόνο στις πολύ μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Λάρισα κλπ).
Σίγουρα όσοι από εσάς έχετε mobile internet θα έχετε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αφού ακόμη και σε σημεία που υπάρχει η ανάλογη κεραία, για να "πιάσεις" σήμα πρέπει να είσαι στα 50 μέτρα από την κεραία.
Πολλοί που διαθέτουν mobile internet, το οποίο διατίθεται με ογκοχρέωση, θα γνωρίζουν πως σε πολλά σημεία είναι αδύνατον να "σερφάρουν". Ωστόσο, τα mb "τρέχουν" και χρεώονται στον πελάτη καθώς η σύνδεση είναι βέβαια εφικτή αλλά ανέφικτη η περιήγηση στο διαδίκτυο λόγω αδυναμίας της εταιρίας να ενισχύσει το δίκτυό της.
Ειδικά σε περιοχές της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης (Κουφάλια, Χαλκηδόνα, Άγιος Αθανάσιος) το να μπορέσεις να σερφάρεις γρήγορα και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι εταιρίες που παρέχουν mobile internet θα πρέπει να είσαι τρομερά υπομονετικός ή "μάγος" (για τα υπόλοιπα χωριά ούτε λόγος για τέτοιου είδους πολυτέλειες)...
Σε μια περίπτωση μάλιστα, συνδρομητής, μετά από παράπονα που κατέθεσε στα κεντρικά εταιρίας με την οποία είχε κάνει σύμβαση, η τηλεφωνήτρια του είπε πως θα πρέπει να πει σε πια περιοχή είναι ακριβώς για να ενισχύσουν το σήμα !!!).
Και αναρωτήθηκε ο συνδρομητής: δηλαδή εάν πάω 100 μέτρα πιο μακριά με το laptop παραμάσχαλα πάλι δεν θα έχει σήμα;
Στη συνέχεια ο συνδρομητής πήγε στο κατάστημα όπου έκανε τη σύνδεση για να παραπονεθεί και προς τιμήν του ιδιοκτήτη-αντιπροσώπου πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική διαμαρτυρία στην εταιρία με την οποία συνεργάζετε.
Και η απάντηση που πήρε: "μα δεν καλύπτουμε όλες τις περιοχές της Ελλάδας"
Ωστόσο, όταν ο συνδρομητής πραγματοποίησε τη σύνδεση η εταιρία είχε δηλώσει πως στο σημείο για το οποίο αιτήθηκε ο συνδρομητής τη σύνδεση υπάρχει κάλυψη 100% (!!!)...
Προσοχή λοιπόν όταν θα κάνετε σύνδεση για mobile internet.
Θα πρέπει να ζητήσετε την έγγραφη δέσμευση του αντιπροσώπου ότι για το σημείο που θέλετε το mobile internet να ανταποκρίνεται σε σήμα "καμπάνα" για να μην τρέχετε στα νησιά και σε διάφορα ακριτικά σημεία της Ελλάδας με το laptop στο χέρι για να πιάσετε σήμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου