ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Καλλικράτης

Το χωροταξικό, στο νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας "Καλλικράτης", φαίνεται πως καίει περισσότερο όσους ασχολούνται με τα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους δημότες του κάθε δήμου.
Έτσι λοιπόν, πολλοί είναι οι άρχοντες που έχουν πάρει "βελόνες και μαλλί" κι άρχισαν με το πλέξιμο των συνενώσεων.
Όμως, παρόλο το πλέξιμο, φαίνεται πως η πολιτεία έχει ήδη αποφασίσει για το χωροταξικό, αφού παρά τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, οι συνενώσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί παρακάμπτοντας τόσο τις αποφάσεις των ΔΣ και κατά συνέπεια των δημοτών.
Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα, έχουν συσταθεί ειδικές επιστημονικές ομάδες(;) οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Αλλά, ποιες είναι αυτές οι ομάδες που δεν παρακολούθησαν κανένα ΔΣ για να έχουν γνώση των προβλημάτων των δήμων;
Με τι κριτήρια θα προχωρήσουν σε συνένωση δήμων όταν δεν γνωρίζουν στοιχειώδη θέματα (οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά κλπ.) του κάθε δήμου που θέλουν να συνενώσουν;
Πάντως, σύμφωνα με δημάρχους της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι επιστημονικές ομάδες δεν είναι τίποτα παραπάνω από τους βουλευτές που εκλέγονται στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Οι βουλευτές και οι πολιτικάντες "σωτήρες" ποτέ δεν ήρθαν σε κάποιες από τις συνεδριάσεις των ΔΣ παρά μόνο σε συνεστιάσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις (εκεί δηλαδή που θα τους δει πολύς κόσμος). Πως μπορούν να έχουν άποψη;
(Οι Καράογλου, Αναστασιάδης, Αρβανιτίδης, Γερανίδης και λοιποί διαμορφωτές, ακούν;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου