Το χωροταξικό, στο νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας "Καλλικράτης", φαίνεται πως καίει περισσότερο όσους ασχολούνται με τα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους δημότες του κάθε δήμου.
Έτσι λοιπόν, πολλοί είναι οι άρχοντες που έχουν πάρει "βελόνες και μαλλί" κι άρχισαν με το πλέξιμο των συνενώσεων.
Όμως, παρόλο το πλέξιμο, φαίνεται πως η πολιτεία έχει ήδη αποφασίσει για το χωροταξικό, αφού παρά τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, οι συνενώσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί παρακάμπτοντας τόσο τις αποφάσεις των ΔΣ και κατά συνέπεια των δημοτών.
Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα, έχουν συσταθεί ειδικές επιστημονικές ομάδες(;) οι οποίες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Αλλά, ποιες είναι αυτές οι ομάδες που δεν παρακολούθησαν κανένα ΔΣ για να έχουν γνώση των προβλημάτων των δήμων;
Με τι κριτήρια θα προχωρήσουν σε συνένωση δήμων όταν δεν γνωρίζουν στοιχειώδη θέματα (οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά κλπ.) του κάθε δήμου που θέλουν να συνενώσουν;
Πάντως, σύμφωνα με δημάρχους της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι επιστημονικές ομάδες δεν είναι τίποτα παραπάνω από τους βουλευτές που εκλέγονται στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Οι βουλευτές και οι πολιτικάντες "σωτήρες" ποτέ δεν ήρθαν σε κάποιες από τις συνεδριάσεις των ΔΣ παρά μόνο σε συνεστιάσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις (εκεί δηλαδή που θα τους δει πολύς κόσμος). Πως μπορούν να έχουν άποψη;
(Οι Καράογλου, Αναστασιάδης, Αρβανιτίδης, Γερανίδης και λοιποί διαμορφωτές, ακούν;)
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου